Turisme

Veidekke med rekordkontrakt i Sverige

Veidekke har skrevet avtale med Fabege om ? bygge nye kontorer for SEB i Arenastaden i Stockholm. Dette blir et av tidenes st?rste kontorbygg i Sverige p? hele 90.000 m og 4.500 arbeidsplasser. Prosjektet skal gjennomf?res som en totalentreprise basert p? en samspillsmodell, og det er den f?rste av to faser som n? er bestilt. Den totale kontraktssummen er p? cirka 1,7 milliarder svenske kroner ekskl. mva.
Kontorkomplekset p? tre bygninger skal bindes sammen med glassoverganger. Det blir et tett samarbeid innen Veidekkekonsernet mellom Veidekke Bygg Stockholm, norske Veidekke Entrepren?r og det svenske datterselskapet Arcona.
– At Veidekke f?r tillit til ? bygge SEBs nye kontor skyldes til dels at de presenterte en imponerende lagoppstilling med kompetanse fra hele Skandinavia, og til dels at vi har meget stort tillit til dem basert p? tidligere samarbeidsprosjekt, sier prosjekt- og utviklingssjef Klas Holmgren i Fabege.
Prosjekterings­samarbeidet har allerede startet opp, og bygget skal tas i bruk av leietager Skandinaviska Enskilda Banken AB (SEB) i to etapper med ferdigstillelse i 2018.
– Vi er meget glade og stolte over at Fabege har gitt oss denne store tilliten. Dette er en utfordring vi g?r til med st?rste ydmykhet. Vi har en ambisjon om ? ytterligere forsterke v?r posisjon i Sverige som en av de mest spennende akt?rene i bransjen. Tilliten fra Fabege er et stort skritt i den utviklingen, og det hele muliggj?res gjennom v?rt Skandinaviske samarbeid og samlede erfaring med komplekse prosjekter. Et tydelig eksempel p? v?r multilokale strategi, sier konserndirekt?r Per-Ingemar Persson i Veidekke Sverige.
I prosjektet skal det benyttes VDC (Virtual Design and Construction) for ? sikre tett involvering mellom alle parter i prosjekteringen og i produksjonen. Bygningene skal bli milj?smarte med fokus p? lavt energiforbruk og b?rekraftige materialvalg samt milj?sertifiseres i henhold til standarden BREEAM Excellence.
For pressebilder sewww.flickr.com/photos/veidekke , for mer informasjon kontakt:

Konserndirekt?r Per-Ingemar Persson, Veidekke Sverige, tlf +46 70 51 44 240, [email protected]
Regionssjef Sture Nilsson, Veidekke Bygg Stockholm, +46 70 58 00 415,
[email protected]
Kommunikasjonssjef Helge Dieset, Veidekke ASA, tlf 90 55 33 22,
[email protected]

Veidekke er en av Skandinavias st?rste entrepren?rer og eiendomsutviklere. Selskapet utf?rer alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er 21 milliarder kroner (2013), og halvparten av de 6 300 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert p? Oslo B?rs, og har siden starten i 1936 alltid g?tt med overskudd.

0000

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #Anita Winsnes   #Norske Shell   #Perfect Wash   #Shells Ren