Turisme

Riktig skodd n?r frosten kommer

Snart v?kner vi opp til isglatte veier eller sn?, og da gjelder det ? ha lagt om til vinterdekk i tide. Bilf?rer har ansvar for at bilen har tilstrekkelig veigrep.
– Er ?rsaken til en ulykke feil type dekk med tanke p? vei og f?re, eller for liten m?nsterdybde i dekkene, risikerer bilf?rer solide kutt i erstatningen fra forsikringsselskapet, sier Thomas Nilsen, seniorr?dgiver i KLP Skadeforsikring.
Kriteriet for ?tilstrekkelig veigrep?, som forsikringsselskapet er opptatt av, handler ikke bare om ? ha godt nok feste opp bakkene mot hytta. Man skal ogs? kunne stoppe f?r krysset i bunnen av bakken p? vei ned:
– Det g?r mer p? at man faktisk har kontroll p? bilen og klarer ? stoppe foran enhver p?regnelig hindring, enn at man kommer seg fram, p?peker Thomas Nilsen.
Fra og med l?rdag 1. november er det lov ? kj?re med vinterdekk med og uten pigg over hele landet. Dette betyr ikke at du m? legge om til vinterdekk, dersom du selv mener at du ikke har behov for slike dekk enn?. Sommerdekk har bedre veigrep p? sommerf?re og v?t vegbane enn det vinterdekk har. Gummiblandingen i vinterdekk er utviklet for kuldegrader. De holder seg myke n?r det er kaldt, men det er dokumentert at de egner seg d?rligere p? regnv?t, varm veibane.
N?r vi n? g?r inn i november m?ned er det st?rre grunn enn tidligere til ? forvente at det blir glatt f?re og sn? over natta:
– Forel?pig har vi relativt h?ye temperaturer mange steder. Slik sett er sommerdekk fortsatt helt greie ? kj?re p?, dersom man ikke skal opp i h?yden. Men hvis du velger ? utsette hjulskiftet, oppfordrer vi til ? ta fram vinterdekkene og ha dem lett tilgjengelig, slik at det er mulig ? f? skiftet dekk en morgen det plutselig er hvitt p? bakken, sier han.
Nilsen minner om at alle typer dekk skal ha minimum 3 millimeter m?nsterdybde om vinteren, ogs? sommerdekk. Frem til 1. november er minste tillatte m?nsterdybde p? sommerdekk 1,6 millimeter.

For mer informasjon, kontakt:
Thomas Nilsen, seniorr?dgiver i KLP Skadeforsikring
Tlf. 90 86 71 21, e-post: [email protected]
Kommunal Landspensjonskasse (KLP) er Norges st?rste livsforsikringsselskap. Selskapet leverer pensjons-, finans- og forsikringstjenester til kommuner og fylkeskommuner, helseforetak og til bedrifter b?de i offentlig og privat sektor, og til deres ansatte. KLP-konsernet har en forvaltningskapital p? 442 milliarder kroner.0000

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #Nye Ford Focus   #Thailand   #USA   #Vietnam