TINE selger sm?skalaost

TINE selger ikke bare egne varer. B?de bl?skimmelosten Bl? Vägen fra Straumbotn G?rd vest for Mo i Rana, samt kirseb?rgele og honning fra Berles G?rdsbutikk utenfor Svelvik i Vestfold er med i en samlegave norske bedrifter kan kj?pe av TINE inn for ? dele ut til ansatte. Slik viser TINE at norsk lokalmat er viktig for b?de TINE og norsk landbruk.
TINE ?nsker ? bidra til at ? sikre at det finnes et mangfoldig landbruk over hele Norge. Den underskogen av sm? produsenter av spesialmat med lokalt s?rpreg som etter hvert vokser frem over hele Norge l?fter norsk matkulturtradisjon inn p? kj?kkenbord over hele Norge.
Derfor velger TINE n? ? ta med mat fra sm?skalaprodusenter i den s?kalte TINE-gaven. Gaven er oster pakket i en gaveeske norske bedrifter kan kj?pe inn som julegave til egne ansatte.
Herfra til Russland
Bl?skimmelosten Bl? Vägen er en ost produsert med melk fra egen g?rd av sm?skalaprodusenten Straumbotn g?rd. Osten har f?tt navnet fra g?rdens beliggenhet ved den internasjonale turistveien Bl? Vegen som g?r fra Nesna i Nordland til Petrozavodsk i Russland, via Ume? i Sverige og Vasa i Finland. Osten var en av finalistene i ?rets Ost 2012 i Det Norske M?ltid.
– Vi ser det som en stor ?re ? bli tatt i betraktning i en slik sammenheng. Vi vet at TINE er opptatt av kvalitet, og det er vi ogs?, sier Inger-Anne H?gseth som driver Straumbotn g?rd sammen med Geir H?kon H?gseth. De startet med en noks? liten produksjon p? eget g?rdsmeieri i 2005. – Men vi har bra kapasitet, og vi ?nsker ? vokse, legger hun til.
Berles G?rdsbutikk holder til rett s?r for Svelvik sentrum. P? g?rden har det blitt dyrket frukt og b?r i flere generasjoner. I 2004 ?pnet de egen g?rdsbutikk. N? er kirseb?rgele og honning fra g?rden med i TINE-gaven sammen med Bl? Vägen fra Straumbotn G?rd og langtidslagret Norvegia og Jarlsberg fra TINE.
Kj?rer med TINE
Men TINE gj?r ogs? mer for ? skape livsgrunnlag for sm?skalaprodusenter i Norge. Mer enn 100 sm?skalaprodusenter av mat ?haiker? med TINEs distribusjonsbiler til hoteller og restauranter til andre deler av landet enn der de selv holder til.
? Vi er stolte av ? fremme matmangfold fra sm?skalaleverand?rer og fra TINE p? denne m?ten. Det er en glede for oss at det bidrar til ? l?fte frem mat med lokalt s?rpreg fra hele Norge, sier konsernsjef Hanne Refsholt i TINE.
TINE er en direktedistribut?r som leverer til alle butikker over hele Norge. I tillegg har TINE mange kunder innenfor norske storhusholdninger som hoteller, sykehus og skoler samt annen n?ringsmiddelindustri. Sm?skalaprodusentene ?haiker? gjennom ? bestille bilplass via TINEs systemer og kundelister.
Tinegaven kommer i to utgaver, et juleskrin og i en en XO-versjon, og det er i den sistnevnte bl?skimmelosten Bl? Vägen er med.

TINE er en ledende, norsk merkevareleverand?r som daglig leverer produkter over hele Norge. 13 000 b?nder p? 10 000 g?rdsbruk er fundamentet for TINEs forretningsdrift. Hver dag lager vi produkter med lidenskap og kj?rlighet til tradisjoner bygget gjennom mange ?r p? en rekke meierier i landet v?rt.2000

Authors

Related posts

Top