I dag flyr Norwegian et fullastet fly med n?dhjelp til Afrika

I dag letter et fullastet Norwegian-fly med n?dhjelp med kurs for Den sentralafrikanske republikk (SAR). Transporten med livsn?dvendig n?dhjelp er et samarbeid mellom UNICEF og Norwegian. I Bangui i SAR har barn og familier v?rt hjelpel?se ofre for en brutal krigf?ring i mer enn ti m?neder.

Norwegian har stilt fly og mannskap til r?dighet for ? frakte medisiner og utstyr, praktisk n?dhjelp i form av medisiner og utstyr til SAR. I tillegg til ? stille med fly og mannskap gir Norwegian n? ytterligere 500 000 kroner til hjelpesendingen. For ? n? m?let om ? samle inn tre millioner kroner og fylle all ledig plass p? flyet med livsn?dvendig n?dhjelp. ?Fyll et fly?-kampanjen har med dette nok midler til ? fylle lasterom, hattehyller og seter med medisiner og annet n?dvendig utstyr.
Norwegian vil fly fra Oslo til K?benhavn, laste om bord n?dhjelp fra UNICEFs verdenslager og deretter sette kursen mot flyplassen i Bangui i SAR.UNICEF og Norwegian har v?rt samarbeidspartnere i mange ?r, ogtar n? sammen et krafttak for en av verdens glemte kriser, hvor 2,3 millioner barn lider og har behov for umiddelbar hjelp. En million mennesker er drevet p? flukt i det borgerkrigsherjede landet, og mangler det mest element?re for ? overleve. Volden mellom de ulike grupperingene er n?del?s, og barna blir ikke spart. Norwegian og UNICEF Norge samarbeidet om kampanjen for ? fylle n?dhjelpsflyet med utstyr, blant annet gjennom kronerulling blant mange passasjerene.
– Jeg vil takke v?re passasjerer og kolleger i Norwegian for bidraget til ? hjelpe barna i SAR gjennom ? donere penger til UNICEFs viktige arbeid og v?rt felles ?Fyll et fly?-prosjekt. UNICEF og Norwegians felles m?l er at vi kan fylle hver eneste ledige plass om bord med livsn?dvendig utstyr, sier administrerende direkt?r Bj?rn Kjos i Norwegian.
– Jeg vil derfor rette en stor takk til Norwegian og deres passasjerer som har hjulpet oss ? fylle flyet med livsviktig n?dhjelp. Denne viktige lasten gj?r det mulig for oss ? gi enda flere barn muligheten til ? overleve og et verdigere liv, sier UNICEF Norges generalsekret?r Bernt G. Apeland, som bes?kte landet tidligere i ?r og har sett lidelsene p? n?rt hold.
UNICEF er til stede i mer enn 190 land verden rundt, og har et stort apparat p? plass i SAR. Verdens st?rste hjelpeorganisasjon for barn koordinerer n?dhjelpsarbeidet innen helse, vann/sanit?r og skole, og er dessuten en sentral akt?r i ? f? frigitt barnesoldater og for beskyttelse av barn generelt. UNICEFs appell til verdenssamfunnet er ? bidra med 500 millioner kroner til SAR – til n? har bare 37 prosent av dette bel?pet kommet inn.
Norwegian og UNICEF har hatt et s?kalt signaturpartnerskap siden 2007. Norwegian st?tter UNICEF blant annet i form av innsamlingsaksjoner og reisest?tte. De ansatte i Norwegian st?tter UNICEF i form av at den ?rlige julegaven g?r til organisasjonen. I 2013 gav Norwegian en krone av hver solgte vannflaske til UNICEFs viktige arbeid. Norwegian fylte 10 ?r 1. september 2012 og markerte dagen med en jubileumskonsert p? Fornebu. Konsertoverskuddet gikk til UNICEF.
Det er fremdeles mulig ? bidra med hjelp til ? fylle et fly ved ? sende sms med ?FLY? til 2040 (da gir du 200 NOK). F?lg hele flygningen p? Norwegian og UNICEF sine Facebook-sider denne uken.
Kontaktpersoner for pressen:
Norwegian: Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 454 56 012
UNICEF: Truls Brekke, tlf. 951 07 878

Norwegian er Skandinavias nest st?rste flyselskap og det tredje st?rste lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 417 ruter til 126 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midt?sten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i ?ret. Selskapet er b?rsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 100 fly i fl?ten med en gjennomsnittsalder p? 4,8 ?r (per januar 2014). Norwegian faser l?pende inn nye, mer milj?vennlige fly og har en en av de mest moderne fl?tene i Europa. Norwegian har blitt k?ret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards b?de i 2013 og 2014. Det er flypassasjerene selv som bed?mmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.
F?lg Norwegian p? Facebook her.
F?lg Norwegian p? YouTube her.0000

Authors

Related posts

Top