Turisme

De beste vinterdekkene i Europa

?rets vinterdekk fra Nokian Tyres er de ubestridte testvinnerne i de nordiske landene og Russland. Hittil har de pigg og piggfrie dekkene sanket hele 20 topplasseringer i flere av de viktigste motormagasinene i Europa.
Piggdekket Hakkapeliitta 8 og det piggfrie dekket Hakkapeliitta R2 ble for kort tid siden k?ret til Norges beste vinterdekk i NAFs ?rlige vinterdekktest. I tillegg har vinterdekket Nokian WR D3, som er designet for mildere vinterforhold, og storebroren Nokian WR SUV 3 ogs? vunnet tester i de st?rste tyske og ?sterrikske motormagasinene.
– De nordiske vintrene er t?ffere enn noen andre. Resultatene fra disse testene er godt bevis p? v?r kompetanse p? ? lage vinterdekk spesielt tilpasset den krevende nordiske vinteren. I l?pet av ?ret tester vi over 20.000 vinterdekk ved v?rt eget testsenter i Ivalo, helt nord i Finland, sier Juha Pirhonen produktutviklingssjef hos Nokian Tyres.
Hva sier testene:

I den store vinterdekktesten til NAF og magasinet Motor (5/2014) f?r Nokian Hakkapeliitta 8 toppkarakter i alle disipliner. Testerne skriver at dekket bremser godt og gir deg en h?y f?lelse av trygghet p? d?rlige vinterveier.

If?lge det finske bilmagasinet Tekniikan Maailma (17/2014), er piggdekket Nokian Hakkapeliitta 8 det beste dekket for de som er p? jakt etter best mulig vintergrep. Testerne gir dekket skryt for utmerket grep p? is, kort bremselengde, og trekkraft i toppklassen. De skriver ogs? at det h?ye antallet pigger gir f?reren god kontroll, selv p? isete og glatte veier. Hakkapeliitta 8 fikk 10 /10 i alle deltester som ble kj?rt p? is og sn?.

Nokian Hakkapeliitta 8 var den suverene vinneren av vinterdekktesten i motormagasinet Tuulilasi (12/2014). P? is hadde Hakkapeliitta 8 den korteste bremselengden. Det var det beste dekket p? sn?f?re og taklet slaps sv?rt godt. I tillegg fikk det positive tilbakemeldinger for sitt lave st?yniv? p? t?rre veier, selv med et sv?rt h?yt antall pigger (190). Nokian Hakkapeliitta 8 hadde ogs? det laveste drivstofforbruket i testen.

Nokian Hakkapeliitta 8 tok ogs? f?rsteplassen i Sveriges mest kjente bilblad; Vi Bilägare (13/2014) og i Russlands st?rste motormagasin Za Rulem (9/2014). Za Rulem skriver at Hakkapeliitta 8 er suveren p? sn? og is og har det laveste drivstofforbruket i testen.

Nokian Hakkapeliitta R2 fikk delt f?rsteplass i testen av piggfrie dekk, gjennomf?rt av NAF og magasinet Motor (5/2014). Dekket f?r mye skryt for de gode prestasjonene p? is og sn? og spesielt dekkets sv?rt korte bremsestrekningen p? isf?re.

R2 deler ogs? f?rsteplassen i magasinet Tekniikan Maailma (17/2014). I testen ble det ble lagt spesiell vekt p? at dekket er enkelt ? kj?re p? is, og har utmerket grep p? sn?, i tillegg til sikre og komfortable kj?reegenskaper.

I sammenligningstesten i magasinet Tuulilasi (13/2014), tok Nokian Hakkapeliitta R2 ogs? en delt f?rsteplass i sin klasse. Dekket fikk ros for ekstra godt grep i svinger og for styreresponsen p? r?ff is.

Nokian Hakkapeliitta 8 SUV vant ogs? vinterdekktesten for sports- nyttekj?ret?yer i Za Rulem (10/2014).

I en sammenligningstest i det russiske magasinet Autoreview (19/2014), vant Nokians vinterdekk i alle kategorier: beste piggdekk (Hakkapeliitta 8), beste nordiske piggfrie dekk (Hakkapeliitta R2), og beste sentraleuropeiske piggfrie vinterdekk (Nokian WR A3).

Mer informasjon: http://www.nokiantyres.no

Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 1.050 avdelinger i 26 land. Nokian Tyres omsetning i 2013 ble 1.521 millioner euro, hvorav 11% i Norge. Antall ansatte er ca. 4.000. I Norge har Nokian Tyres 395 ansatte ved hovedkontoret i Lillestr?m, lagre i Lillestr?m, p? Heimdal og i Troms?, og ved i alt 79 Vianor-avdelinger. Nokian Dekk AS er Norges st?rste dekkimport?r.

0000

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy