Reiser

Norwegian med god passasjervekst i september

Stadig flere velger ? fly med Norwegian. Totalt fl?y over 2,2 millioner passasjerer med selskapet i september 2014, en ?kning p? 16 prosent sammenlignet med samme m?ned i fjor. Fyllingsgraden var p? 81,4 prosent, opp 3,1 prosentpoeng.
I september fl?y 2 229 829 passasjerer med Norwegian, en ?kning p? 16 prosent sammenlignet med samme m?ned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) ?kte med 43 prosent, mens kapasiteten (ASK) ?kte med 37 prosent denne m?neden. Fyllingsgraden var 81,4 prosent, opp 3,1 prosentpoeng.
– Vi er godt forn?yd med at flere kunder velger ? fly med Norwegian og at passasjerveksten fortsetter, selv med stor kapasitetsvekst. At et ?kende antall kunder utenfor Skandinavia velger Norwegian i september, illustrerer at vi f?r et stadig sterkere fotfeste internasjonalt og at god kvalitet til en lav pris blir godt mottatt, sier administrerende direkt?r Bj?rn Kjos.
Norwegian har etablert to nye baser i Spania og opprettet flere nye ruter mellom Spania og Tyskland, Spania og Polen og Spania og Storbritannia. I tillegg har selskapet etablert to baser i USA og lansert flere nye langdistanseruter. N?r man g?r inn i nye markeder der merkevaren er mindre kjent, er gode introduksjonstilbud viktig for ? ?ke kjennskapen.
Norwegian gjennomf?rte 99,7 prosent av de planlagte flygningene i september, hvorav 86,8 prosent gikk p? oppsatt rutetid.
I september fikk Norwegian levert to fabrikknye Boeing 737-800. Selskapet f?r levert totalt 14 Boeing 737-800 og fire 787 Dreamlinere i l?pet av 2014. Norwegians flyfl?te er blant de mest moderne og milj?vennlige i Europa.
Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.
Kontaktpersoner:
Kommunikasjonsdirekt?r Anne-Sissel Sk?nvik, tlf. 97 55 43 44
Finansdirekt?r Frode Foss, tlf. 91 63 16 45

Norwegian er Skandinavias nest st?rste flyselskap og det tredje st?rste lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 417 ruter til 126 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midt?sten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i ?ret. Selskapet er b?rsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 98 fly i fl?ten med en gjennomsnittsalder p? 4,8 ?r (per januar 2014). Norwegian faser l?pende inn nye, mer milj?vennlige fly og har en en av de mest moderne fl?tene i Europa. Norwegian har blitt k?ret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards b?de i 2013 og 2014. Det er flypassasjerene selv som bed?mmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.
F?lg Norwegian p? Facebook her.
F?lg Norwegian p? YouTube her.

Similar Posts