Reiser

Nokian er vinneren av ?rets vinterdekktest

Den ?rlige vinterdekktesten i NAFs bilmagasin Motor har k?ret piggdekket Nokian Hakkapeliitta 8 til testvinneren for vintersesongen 2014/2015. Blant de piggfrie vinterdekkene gikk Nokian ogs? helt til topps med Hakkapeliitta R2.
I f?lge vinterdekktesten i Motor setter Nokian Hakkapeliitta 8 ?standarden n?r det gjelder prestasjonene p? is og sn?? og ?f?r toppkarakter i alle disipliner?. Dekket ble testet opp mot tolv konkurrenter.
? Vi er meget godt forn?yd med at v?re dekk blir testet og vurdert som det tryggeste valget for norske bilister. Sikkerhet har h?yeste prioritet n?r vi utvikler v?re dekk og ?rets vinterdekktest fastsl?r at vi leverer p? dette l?ftet, sier Fredrik Hauge, produktsjef i Nokian Dekk Norge.
Motors vinterdekktest er gjennomf?rt i samarbeid med Aftonbladet og Autor Motor og Sport i Sverige, Tekniikan Mailma i Finland og Auto Revue i Russland. Profesjonelle testere fra det finske selskapet Test World st?r bak den tekniske gjennomf?ring.
Best p? sn? og is
Det piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2 kommer p? delt f?rsteplass i konkurranse med elleve konkurrenter. Dekket vurderes if?lge Motor som ?best p? sn? og is?.
? Den norske og nordiske vinteren byr p? helt spesielle utfordringer for bilistene, med streng kulde, mye is og sn?. V?re dekk er utviklet spesielt for ? takle den norske vinteren, sier Hauge.
I testen ble dekkene kj?rt p? utend?rs baner og i testanlegg innend?rs. Alle dekkene ble kj?pt direkte fra forhandlere.
Vinterdekktesten kan leses i sin helhet i utgave nummer fem av NAFs medlemsmagasin, Motor, som kom ut 2. oktober og p? NAF.no

Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 1.050 avdelinger i 26 land. Nokian Tyres omsetning i 2013 ble 1.521 millioner euro, hvorav 11% i Norge. Antall ansatte er ca. 4.000. I Norge har Nokian Tyres 395 ansatte ved hovedkontoret i Lillestr?m, lagre i Lillestr?m, p? Heimdal og i Troms?, og ved i alt 79 Vianor-avdelinger. Nokian Dekk AS er Norges st?rste dekkimport?r.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy