Reiser

Nokian Hakka Black SUV sommerdekk ? R? ytelse og ekstrem slitestyrke for SUV

Nokians nye Hakka Black SUV sommerdekk har en unik slitestyrke som gir selv kraftige SUVer meget presise styreegenskaper. Sideveggene er forsterket med slitesterke aramid fibre som ogs? brukes i luftfartsindustrien. Det gir etterlengtet slitestyrke til r?ffe og tildels d?rlig vedlikeholdte nordiske asfaltveier.
Nokian Hakka Black SUV gir rask og responsiv styring. Dekket kombinerer SUV-eieres behov for sikkerhet, med eksepsjonell komfort og holdbarhet under ekstreme forhold.
Nokian Hakka Black SUV oser av r? kraft, og er designet til ? takle selv de aller st?rste SUVene. Et omfattende utvalg med 26 dimensjoner, fra 17 til 22 tommer, blir tilgjengelig v?ren 2015 med hastighetskodene V (240 km/t), W (270 km/t), og Y (300 km/t). De nordiske landene og Russland er n?kkelmarkedene for det nyeste medlemmet i den prisvinnende Hakka sommerdekk-familien.
Nokian Aramid Sidewall-teknologien reduserer skader i sideveggene
Det sporty og presise Nokian Hakka Black SUV er et resultat av nesten fire ?rs n?ye utvikling. God slitestyrke og presis h?ndtering er viktige egenskaper som skiller det fra sine forgjengere. Nye innovasjoner bidrar til sikker kj?ring p? grove nordiske veier og i den urbane asfaltjungelen.
– Bedre slitestyrke, toppmoderne kj?reegenskaper, og best mulig sikkerhet p? v?te veier. F?rere som vil utnytte kraften i sin SUV verdsetter holdbarhet i tillegg til presis og komfortabel handling, sier produktutviklingssjef Juha Pirhonen i Nokian Tyres.
SUV-dekk blir ofte skadet av st?t mot dekkets sidevegger. Nokian Hakka Black SUV utnytter Nokian Aramid Sidewall-teknologi for ? ?ke slitasje- og kuttbeskyttelsen.
Materialet i sideveggene inneholder ekstremt slitesterke aramid fibre som er spesielt mostandsdyktige mot slitasje og kuttskader. Det samme materialet blir brukt i luftfart- og milit?rindustrien. Aramidfibrene avstiver og forsterker sideveggen for ? kunne motst? ytre belastninger og trykk mot felgkanten p? best mulig m?te. Slitestyrken har ogs? blitt bedre med et sterkt st?lbelte og ny gummiblanding som er skreddersydd for bruk p? krevende nordiske veier.
Dekkm?nster gir optimale kj?reegenskaper og komfort
Utvikleren av verdens f?rste vinterdekk bygger sin produktutvikling p? en filosofi om ? skreddersy produkter og teste dem under virkelighetsn?re forhold. Kj?re- og grepegenskapene til Nokian Hakka Black SUV ble tilpasset p? r?ffe nordiske veier og europeiske h?yhastighetsbaner. H?yhastighetskameraer ble brukt for ? analysere utviklingen av dekket i praktiske tester. Dette ga blant annet grunnlaget for dekkets v?tgrepsegenskaper og i situasjoner med vannplaning.
Det moderne, asymmetriske dekkm?nsteret er med p? ? gi presise kj?reegenskaper. Det stive indre og ytre skulderpartiet er forbundet med store m?nsterblokker. Vide og store spor avstiver dekket og reduserer bevegelsen i m?nsterblokkene ved veikontakt. M?nsteret er veldig stabilt, som betyr at det har utmerkede egenskaper i svinger. Styref?lelsen er presis og rask selv med tung last og i h?y fart.
Cornering Precision Shoulder-teknologien sammen med asymmetriske, avsk?rne hj?rner ?ker stabiliteten i dekket og gj?r at det h?ndterer filskift og sving p? en n?yaktig m?te.
Silent Groove design teknologien er halvrunde hull i veggene p? de langsg?ende ribbene, som ligner overflaten p? en golfball og gir ekstra kj?rekomfort. Disse har i oppgave ? kj?le dekket, minske luftmotstanden og redusere dekkst?yen.

Blade and trumpet grooves hindrer vannplaning
Det er alltid en viss risiko for vannplaning, og Hakka Black SUV tar i bruk flere innovasjoner for ? forhindre dette. Blade grooves kutter gjennom sporene i midten, lagrer vannet og leder det mot hovedsporene. Trumpet Grooves sporene suger bort vann mellom dekk og vei, og leder dette raskt vekk, noe som gir godt grep mot veibanen.
De polerte hovedsporene gir Nokian Hakka Black SUV et elegant utseende, samtidig som de gir dekket enda bedre vannplaningsegenskaper.
Ny gummiblanding i m?nsteret: bedre styring og v?tgrep
Gummiblandingen Black Coral Silica ble opprinnelig utviklet for Nokian Hakka Black, og ble skreddersydd til hard bruk og h?y fart. Denne innovative gummiblandingen lar Nokian Hakka Black SUV beholde sitt gode veigrep og sporty kj?reegenskaper selv ved h?y fart og i krappe svinger.
Gummiblandingen har optimal ytelse selv under varierende temperaturer. Kj?reegenskapene forblir stabile, selv om forholdene endrer seg.

Enkel sikkerhet: DSI Slitasjevarsler og inforute
Nokian Tyres har utviklet den patenterte slitasjevarsleren DSI (Driving Safety Indicator). DSI viser med tydelige tall hvor mange millimeter m?nsterdybde som er igjen i hovedsporene p? dekkene. N?r dr?pen i slitasjeindikatoren slites bort, er dekkets vannplaningsegenskaper ikke tilfredsstillende og b?r byttes. I informasjonsruten markerer man anbefalt lufttrykk, dekkets plassering og strammemomentet som skal brukes p? boltene eller mutterne.
Nokian Hakka ? unikt nordisk konsept
Sommerdekkene i Nokian Hakka-familien er skreddersydd for nordiske forhold. Ujevne og grove veier krever dekk med helt spesielle egenskaper. Gummiblandingene og m?nsterne til Nokian Hakka sommerdekkene har tatt hensyn til det krevende og varierende sommerv?ret. Nokian Hakka sommerdekk er p?litelige i store temperatursvingninger.
Alle Nokian Hakka sommerdekk og Hakkapeliitta vinterdekk dekkes av Hakka-garantien. Om et dekk som er korrekt montert og riktig brukt blir skadet og ikke kan repareres, f?r du et nytt tilsvarende dekk uten kostnad fra en dekk forhandler som selger Nokian Tyres produkter i Finland, Sverige eller Norge.
Nokian Hakka Black SUV ? R? ytelse
Presis og lett ? kontrollere selv under ekstreme forhold
Sporty kraft og presisjon
Aramid forsterket sidevegg gir god slitestyrke ved hard bruk
Effektiv beskyttelse mot vannplaning
Hovedinnovasjoner:
Nokian Aramid Sidewall-teknologi. Unik slitestyrke. Gummiblandingen i sideveggen inneholder ekstremt slitesterke aramid fibre. Det samme materialet brukes ogs? i luftfart- og milit?rindustrien. Fibrene avstiver og forsterker sideveggen som gj?r at den t?ler belastninger og kutt bedre.
Blade Grooves. Sikkerhet p? v?te veier. Blade grooves kutter gjennom sporene i midten, lagrer vannet og leder det mot hovedsporene.
Trumpet grooves. Effektiv forebygging mot vannplaning. Trumpet Grooves sporene i dekkets skulderparti suger bort vann mellom dekk og vei, og leder dette raskt vekk, noe som gir godt grep mot veibanen.
Black Coral Silica. Ny gummiblanding med mer presise egenskaper, bedre v?tgrep. Gummiblandingen Black Coral Silicaer skreddersydd til hard bruk og h?y fart. Denne innovative gummiblandingen lar Nokian Hakka Black SUV beholde sitt gode veigrep og sporty kj?reegenskaper selv ved h?y fart og i krappe svinger.
Gummiblandingen har optimal ytelse selv under varierende temperaturer. Kj?reegenskapene forblir stabile, selv om forholdene endrer seg.
Silent Groove Design. Bedre kj?rekomfort. Denne teknologien best?r av halvrunde hull i veggene p? de langsg?ende ribbene, som ligner overflaten p? en golfball og gir ekstra kj?rekomfort. Disse har i oppgave ? kj?le dekket, minske luftmotstanden og redusere dekkst?yen.

Foto:
www.nokiantyres.com/hakkablacksuv
Video: Nokian Hakka Black SUV
http://youtu.be/u00rU28qq98
Video: Nokian sommerdekk ? ekstremtesting (engelsk)
http://youtu.be/6kT0wLEOxY4

Les mer:Ekstra sikkerhet for nordiske veier:
http://www.nokiantyres.no/hakkagaranti/
Nokian Tyres ? verdens nordligste dekkprodusent og oppfinneren av vinterdekket:
http://www.nokiantyres.no/bedriften/fakta-om-bedriften/historikk/
Hakkapeliitta-blogg for testkj?rere:
http://hakkapedia.no/blog/no/
Blogger fra Nokian Tyres profesjonelle ansatte
http://nordictyreblog.com/

Mer informasjon:
http://www.nokiantyres.no
Twitter: https://twitter.com/NokianTyresCom

YouTube: www.youtube.com/NokianTyresCom
Facebook: https://www.facebook.com/nokiantyresnorge
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc

Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 1.050 avdelinger i 26 land. Nokian Tyres omsetning i 2013 ble 1.521 millioner euro, hvorav 11% i Norge. Antall ansatte er ca. 4.000. I Norge har Nokian Tyres 395 ansatte ved hovedkontoret i Lillestr?m, lagre i Lillestr?m, p? Heimdal og i Troms?, og ved i alt 79 Vianor-avdelinger. Nokian Dekk AS er Norges st?rste dekkimport?r.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy