Reiser

Det nye sommerdekket Nokian Hakka Blue SUV ? kj?rekomfort og slitestyrke som aldri f?r, for variert SUV kj?ring

Nye Nokian Hakka Blue SUV fra Nokian Tyres er et dekk for variert SUV kj?ring, som t?ler den aller r?ffeste bruken samtidig som det sparer drivstoff. Det er det riktige valget for f?rere som ?nsker effektiv og trygg kj?ring og samtidig vil nyte SUVens kj?reegenskaper p? skogsveier og i bytrafikk. Det komfortable og sporty dekket gir deg mye kj?reglede da det har god slitestyrke og meget sterke sidevegger.

Levetiden er forlenget med den nye Nokian Aramid Sidewall-teknologien, som reduserer risikoen for skader p? dekkets sidevegger. Nyskapninger som forbedrer v?tgrep og motvirker vannplaning plasserer Nokian Hakka Blue SUV helt i toppen i sin klasse. Det allsidige nye dekket er beregnet for popul?re sm? og mellomstore SUV-er, og s?rger for en trygg og komfortabel reise, fra starten av v?ren til slutten av h?sten. Nokian Hakka Blue SUV er et kvalitetsdekk med lav rullemotstand, som ogs? betyr redusert drivstofforbruk.
Det omfattende utvalget av ulike dimensjoner retter seg mot et voksende SUV-marked, og best?r av 30 produkter totalt, med st?rrelser fra 15 til 18 tommer. Hele utvalget av Nokian Hakka Blue SUV blir tilgjengelig for salg hos forhandlere v?ren 2015. Hastighetskodene for de nye produktene er T (190 km/t), H (210 km/t), og V (240 km/t), som betyr at Nokian Hakka Blue SUV dekker nesten alle de popul?re SUV-modellene som er for salg i de nordiske landene.
Det brede utvalget inkluderer et stort antall produkter merket med XL for maksimal b?reevne. N?kkelmarkedene for det nye medlemmet i den testvinnende Hakka sommerdekk-familien er Norden og Russland.
Ekstrem slitestyrke: Nokian Aramid Sidewall-teknologi
Holdbarhet har v?rt en av de mest ettertraktede egenskapene i sommerdekk hos SUV-f?rere. Forskning viser at dekk oftest blir skadet av belastninger p? dekkets sidevegger. Noen typiske scenarioer er at man kj?rer i hull i veien med for lavt lufttrykk, eller parkerer uforsiktig slik at en skarp fortauskant skader sideveggen.
– Nokian Hakka Blue SUV kj?rer sikkert og lett b?de p? grus og asfalt, og sideveggene er forsterket med teknologien Nokian Aramid Sidewall. Gummiblandingen i sideveggen inneholder ekstremt slitesterke aramid fibre. Det samme materialet brukes ogs? i luftfart- og milit?rindustrien. Fibrene avstiver og forsterker sideveggen som gj?r at den t?ler belastninger og kutt bedre, sier produktutviklingssjef Juha Pirhoneni Nokian Tyres.
Slitestyrken p? det responsive Hakka Blue SUV har blitt finjustert med et dekk?nster som kan motst? noe av slitasjen som kommer fra r?ffe veier. Det Selvrensende m?nsteret s?rger for at sm?stein ikke fester seg i hovedsporene og mellom m?nsterblokkene, noe som ogs? forlenger levetiden. Andre bilf?rere kan ogs? glede seg over dette, da det reduserer risikoen for steinsprut.
Behagelig kj?ring i h?y fart og p? grusveier
Det asymmetriske m?nsteret er en typisk egenskap for Hakkafamilien. Det ?ker kj?rekomforten og gir dekket presis handling. Konseptet Smooth rolling er den aller siste teknologien, som kombinerer lav rullemotstand og sikrer gode kj?reegenskaper i h?y fart. Seipingene i m?nsterblokkene p? skulderpartiet er optimalisert gjennom n?ye testing og dataassistert modellering. Varierte ?pninger p? sporene, og ulik st?rrelse p? m?nsterblokkene gir b?de stabilitet og fleksibilitet, og lar dekket tilpasse seg ulike kj?resituasjoner. Sluttresultatet er en behagelig kj?ref?lelse og redusert varmegenerering og rullemotstand, noe som betydelig effektiviserer drivstoffbruket.
Silent Groove design teknologien er halvrunde hull i veggene p? de langsg?ende ribbene, som ligner overflaten p? en golfball og gir ekstra kj?rekomfort. Disse har i oppgave ? kj?le dekket, minske luftmotstanden og redusere dekkst?yen.
De skr?stilte og rektangul?re Terrengkl?rne p? det innerste skulderpartiet gir bedre kj?reegenskaper p? grusveier og myke underlag. De bidrar ogs? til ekstra grep under b?de brems og akselerasjon.
Nye innovasjoner motvirker vannplaning: Trumpet grooves og Hydro Grooves
Flere nyvinninger gir ekstra sikkerhet p? v?tt underlag, som ofte preger store deler av den nordiske sommeren. Trumpet Grooves sporene suger bort vann mellom dekk og vei, og leder dette raskt vekk, noe som gir godt grep mot veibanen.
De ytre, langsg?ende ribbene i midten av dekkm?nsteret har dype diagonale spor som ?pner seg i en ende og stabiliserer dekket. Samtidig forhindrer den nye innovasjonen Hydro grooves effektivt vannplaning ved ? suge til seg vann og lede det til de langsg?ende sporene.
Et stort skritt framover i v?tgrep og drivstofforbruk
Sammenlignet med sin forgjenger, har Nokian Hakka Blue SUV gjort flere fremskritt innen v?tgrep, vannplaning, og rullemotstand. Den nye gummiblandingen Blue Coral Silica, som er utviklet av Nokian Tyres, passer godt til det nordiske klimaet hvor store temperatursvingninger er normalen. Seigheten og hardheten i gummiblandingen forsterkes gjennom l?sninger som blir brukt i dekk for skogsindustrien. Nokian Hakka Blue SUV gir bedre grep p? t?rre og v?te veier. Det har h?y slitestyrke, og dekket beholder egenskapene sine gjennom hele levetiden.
En helt ny kombinasjon av molekylkjeder reduserer varmegenereringen og senker drivstofforbruket. P? grunn av denne nyskapningen, senkes bilens drivstoff forbruk og mindre CO2 slippes ut i atmosf?ren.
Enkel sikkerhet: DSI Slitasjevarsler og inforute
Nokian Tyres har utviklet den patenterte slitasjevarsleren DSI (Driving Safety Indicator). DSI viser med tydelige tall hvor mange millimeter m?nsterdybde som er igjen i hovedsporene p? dekkene. N?r dr?pen i slitasjeindikatoren slites bort, er dekkets vannplaningsegenskaper ikke tilfredsstillende og b?r byttes.I Inforuten markerer man anbefalt lufttrykk, dekkets plassering og strammemomentet som skal brukes p? boltene eller mutterne.
Nokian Hakka ? unikt nordisk konsept
Sommerdekkene i Nokian Hakka-familien er skreddersydd for nordiske forhold. Ujevne og grove veier krever dekk med helt spesielle egenskaper. Gummiblandingene og m?nsterne til Nokian Hakka sommerdekkene har tatt hensyn til det krevende og varierende sommerv?ret. Nokian Hakka sommerdekk er p?litelige i store temperatursvingninger.
Alle Nokian Hakka sommerdekk og Hakkapeliitta vinterdekk dekkes av Hakka-garantien. Om et dekk som er korrekt montert og riktig brukt blir skadet og ikke kan repareres, f?r du et nytt tilsvarende dekk uten kostnad fra en dekkforhandler som selger Nokian Tyres produkter i Finland, Sverige eller Norge.
Nokian Hakka Blue SUV ? R? ytelse p? v?te veier
Aramidforsterket sidevegg gir lang levetid
Komfort og ?konomi fra v?r til h?st
Fantastisk v?tgrep som motvirker vannplaning

Hovedinnovasjoner:
Nokian Aramid Sidewall-teknologi. Unik slitestyrke. Gummiblandingen i sideveggen inneholder ekstremt slitesterke aramid fibre. Det samme materialet brukes ogs? i luftfart- og milit?rindustrien. Fibrene avstiver og forsterker sideveggen som gj?r at den t?ler belastninger og kutt bedre.
Trumpet grooves. Effektiv forebygging mot vannplaning. Trumpet Grooves sporene i dekkets skulderparti suger bort vann mellom dekk og vei, og leder dette raskt vekk, noe som gir godt grep mot veibanen.
Hydro Grooves. Bedre stabilitet og sikkerhet p? v?te veier. De ytre, langsg?ende ribbene i midten av dekkm?nsteret har dype diagonale spor som ?pner seg i en ende og stabiliserer dekket. Samtidig forhindrer den nye innovasjonen effektivt vannplaning ved ? suge til seg vann og lede det til de langsg?ende sporene.
Terrengkl?r. Bedre grep. De skr?stilte og rektangul?re Terrengkl?rne p? det innerste skulderpartiet gir bedre kj?reegenskaper p? grusveier og myke underlag. De bidrar ogs? til ekstra grep under b?de brems og akselerasjon.
Selvrensende m?nster. Lengre levetid. Steinfjernere s?rger for at stein ikke fester seg i hovedsporene og mellom m?nsterblokkene, noe som ogs? forlenger levetiden. Andre bilf?rere kan ogs? glede seg over dette, da det reduserer risikoen for steinsprut.
Silent Groove. Bedre kj?rekomfort. Denne teknologien er halvrunde hull i veggene p? de langsg?ende ribbene, som ligner overflaten p? en golfball og gir ekstra kj?rekomfort. Disse har i oppgave ? kj?le dekket, minske luftmotstanden og redusere dekkst?yen.
Smooth rolling-konseptet. Lavere drivstofforbruk, trygg kj?ref?lelse. Dette konseptet er den aller siste teknologien, som kombinerer lav rullemotstand og sikrer gode kj?reegenskaper i h?y fart. Seipingene i m?nsterblokkene p? skulderpartiet er optimalisert gjennom n?ye testing og dataassistert modellering. Varierte ?pninger p? sporene, og ulik st?rrelse p? m?nsterblokkene gir b?de stabilitet og fleksibilitet, og lar dekket tilpasse seg ulike kj?resituasjoner. Sluttresultatet er en behagelig kj?ref?lelse og redusert varmegenerering og rullemotstand, noe som betydelig effektiviserer drivstoffbruket.
Blue Coral Silica. Presise egenskaper, bedre v?tgrep. Den nye gummiblandingen Blue Coral Silica, som er utviklet av Nokian Tyres, passer godt til det nordiske klimaet hvor store temperatursvingninger er normalen. Seigheten og hardheten i gummiblandingen forsterkes gjennom l?sninger som blir brukt i dekk for skogsindustrien. Nokian Hakka Blue SUV gir bedre grep p? t?rre og v?te veier. Det har h?y slitestyrke, og dekket beholder egenskapene sine gjennom hele levetiden.
Foto:
www.nokiantyres.com/hakkabluesuv
Video: Nokian Hakka Blue SUV
http://youtu.be/JS8tJoBGlvo
Video: Nokian sommerdekk ? ekstremtesting (engelsk)
http://youtu.be/6kT0wLEOxY4
Les mer:
Ekstra sikkerhet for nordiske veier:
http://www.nokiantyres.no/hakkagaranti/
Nokian Tyres ? verdens nordligste dekkprodusent og oppfinneren av vinterdekket: http://www.nokiantyres.no/bedriften/fakta-om-bedriften/historikk/
Hakkapeliitta-blogg for testkj?rere:
http://hakkapedia.no/blog/no/
Blogger fra Nokian Tyres profesjonelle ansatte
http://nordictyreblog.com/

Mer informasjon:
http://www.nokiantyres.no
Twitter: https://twitter.com/NokianTyresCom

YouTube: www.youtube.com/NokianTyresCom
Facebook: https://www.facebook.com/nokiantyresnorge
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc

Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 1.050 avdelinger i 26 land. Nokian Tyres omsetning i 2013 ble 1.521 millioner euro, hvorav 11% i Norge. Antall ansatte er ca. 4.000. I Norge har Nokian Tyres 395 ansatte ved hovedkontoret i Lillestr?m, lagre i Lillestr?m, p? Heimdal og i Troms?, og ved i alt 79 Vianor-avdelinger. Nokian Dekk AS er Norges st?rste dekkimport?r.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #Norwegian Norwegian   #RPK   #Thailand   #USA