Norwegian og UNICEF flyr n?dhjelp til Afrika

Norwegian og UNICEF Norge tar samarbeidet et steg videre, og sender et fullastet fly med n?dhjelp fra Norge til Den sentralafrikanske republikk (SAR). I oktober lander Norwegian-flyet med medisiner og annet utstyr i SARs hovedstad Bangui, hvor barn og familier har v?rt uskyldige ofre for en brutal krigf?ring i mer enn ?tte m?neder.
Norwegian og UNICEF Norge tar med dette et krafttak for en av verdens ?glemte? kriser, hvor 2,3 millioner barn lider og har behov for umiddelbar hjelp. En halv million mennesker er p? flukt i det borgerkrigsherjede landet, og mangler det mest element?re for ? overleve. Volden mellom de ulike grupperingene er n?del?s, og barna blir ikke spart verken for lemlestelser eller drap.
– Vi ?nsker ? gj?re en ekstra innsats for ? hjelpe barna i SAR, og samarbeidet v?rt med UNICEF Norge gj?r dette mulig. Vi har stilt fly til r?dighet for praktisk n?dhjelp i form av medisiner og utstyr. Vi vil ogs? gj?re det mulig for v?re kunder og egne kolleger ? v?re med p? hjelpeaksjonen for SAR, sier administrerende direkt?r Bj?rn Kjos i Norwegian.

UNICEF Norge har hatt innsamling til SAR helt siden borgerkrigen br?t ut i desember 2013, samtidig som krisene i Syria, S?r-Sudan, Nord-Irak og Gaza har tatt mye oppmerksomhet. N? vil UNICEF Norge mobilisere hele sitt nettverk for ? fylle n?dhjelpsflyet, samtidig som Norwegian drar i gang en kronerulling blant sine mange passasjerer.
– Bare det siste halve ?ret er 74 barn drept og 277 barn lemlestet. Den brutale volden m? stoppe, og vi m? gj?re det vi kan for ? beskytte barna i denne meningsl?se borgerkrigen. Jeg er utrolig glad for at v?r langsiktige partner Norwegian nok en gang vil bidra raust for verdens barn. P? grunn av krigens herjinger er faktisk flytransport like viktig som penger for ? hjelpe befolkningen, kommenterer UNICEF Norges generalsekret?r Bernt G. Apeland. Han bes?kte den Sentralafrikanske Republikk i februar og har sett lidelsene p? n?rt hold.

Enkelt ? bidra
Flyet med n?dhjelp til SAR vil ta av i slutten av oktober. Desto mer penger innsamlet, desto fullere fly ? m?let er at hver eneste ledige centimeter i flyet skal fylles opp med medisiner og annet n?dvendig utstyr. Norwegian vil fly fra Oslo til K?benhavn, laste om bord n?dhjelp fra UNICEFs verdenslager og deretter sette kursen mot flyplassen i Bangui i SAR.
Norwegian vil gjennom en rekke kanaler be sine passasjerer om hjelp til ? fylle flyet med n?dhjelp. Det er enkelt ? bidra ved ? sende sms med kodeord FLY til 2040. 200 kroner vil i regi av UNICEF g? uavkortet til n?dutstyr til trengende barn i SAR.
UNICEF er til stede i mer enn 190 land verden rundt, og har et stort apparat p? plass i SAR. Verdens st?rste hjelpeorganisasjon for barn koordinerer n?dhjelpsarbeidet innen helse, vann/sanit?r og skole, og er dessuten en sentral akt?r i ? f? frigitt barnesoldater og for beskyttelse av barn generelt. UNICEFs appell til verdenssamfunnet for SAR er p? 81 millioner USD (i overkant av 500 millioner NOK), til n? har bare 37 prosent av dette bel?pet kommet inn.
Norwegian og UNICEF har hatt et s?kalt signaturpartnerskap siden 2007. Norwegian st?tter UNICEF blant annet i form av innsamlingsaksjoner og reisest?tte. De ansatte i Norwegian st?tter UNICEF i form av at den ?rlige julegaven g?r til organisasjonen. I 2013 gav Norwegian en krone av hver solgte vannflaske til UNICEFs viktige arbeid. Norwegian fylte 10 ?r 1. september 2012 og markerte dagen med en jubileumskonsert p? Fornebu. Konsertoverskuddet gikk til UNICEF.
Les mer om kampanjen ?Fyll et fly? p? www.unicef.no/norwegian

Kontaktpersoner for pressen:
Norwegian: Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, 454 56 012
UNICEF Norge: Kommunikasjonssjef Merete Agerbak-Jensen, 918 39 596
Norwegian er Skandinavias nest st?rste flyselskap og det tredje st?rste lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 417 ruter til 126 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midt?sten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i ?ret. Selskapet er b?rsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 97 fly i fl?ten med en gjennomsnittsalder p? 4,8 ?r (per januar 2014). Norwegian faser l?pende inn nye, mer milj?vennlige fly og har en en av de mest moderne fl?tene i Europa. I 2013 ble Norwegian k?ret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bed?mmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.
F?lg Norwegian p? Facebook her.
F?lg Norwegian p? YouTube her.

Authors

Related posts

Top