Transport

Lysmarkering til minne om Nelson Mandela

S?ndag 15. desember blir Nelson Rolihlahla Mandela begravet i sin hjemby Qunu i S?r-Afrika. Kl. 16.00 samme dag er det lysmarkering og appeller foran Nobels Fredssenter i Oslo. Statsminister Erna Solberg er blant appellantene.

Markeringen arrangeres for ? hedre apartheidmotstanderen, den politiske fangen, presidenten og Nobelprisvinneren. Mandelas utrettelige kamp for demokrati, likeverd, rettferdighet, fred og forsoning, og mot rasisme, undertrykkelse og fattigdom, gj?r ham til en kjempe i verdenshistorien.
Deltakerorganisasjonene er:
Nobels Fredssenter, Antirasistisk Senter, Kirkens N?dhjelp, Amnesty International, Mellomkirkelig r?d, Norsk Folkehjelp, Fellesr?det for Afrika, Landsorganisasjonen (LO), Regnskogsfondet, Ungdom mot rasisme, Sosialistisk Venstreparti (SV), Global Dignity, Den norske Helsingforskomité, Sosialistisk Ungdom (SU), KFUK-KFUM Global, Norges Sosiale Forum (NSF), R?d Ungdom, Kirkens Bymisjon, Kristelig Folkeparti (KrF), Venstre, Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA), Changemaker, R?dt, Milj?partiet de Gr?nne, Unge Venstre, Senterpartiet og Kristelig Folkepartis Ungdom (KrFU).
Program:
Velkomst ved Bente Erichsen, direkt?r, Nobels Fredssenter
Appell ved statsminister Erna Solberg
Appell ved S?r-Afrikas ambassad?r Queen Anne Zondo
Appell ved Knut Volleb?k, ambassad?r og tidligere utenriksminister
Appell ved Anne-Marie Helland, generalsekret?r, Kirkens N?dhjelp
Appell ved Gunnar St?lsett, medlem i Nobelkomiteen
Kunstneriske innslag ved Sarah Camille Ramin Osmundsen og Amina Sewali.

– Dette er f?rst og fremst en anledning til ? reflektere over hvordan vi alle kan bidra til ? videref?re Mandelas arv i kampen mot rasisme og for likeverd, sier leder i Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen.
– Vi skal samles i dyp respekt for Nelson Mandela og minnes han livsverk. Samtidig skal vi gledes over alt han oppn?dde, og bruke det som en inspirasjon videre, sier Bente Erichsen, direkt?r p? Nobels Fredssenter.
P? markeringen oppfordres alle framm?tte til ? tenne et lys til minne om et stort medmenneske, og samtidig reflektere over hvordan vi sammen kan bidra til ? holde hans arv levende.
Tid og sted: S?ndag 15. desember kl. 16.00 foran Nobels Fredssenter p? R?dhusplassen i Oslo.
Nobels Fredssenter er et museum som presenterer fredsprisvinnerne og deres arbeid og historien om Alfred Nobel. Senteret er en arena for debatt og refleksjon om aktuelle temaer som krig, fred og konfliktl?sning. Fredssenteret arbeider i et skj?ringspunkt mellom politikk og kultur, og har blitt internasjonalt anerkjent s?rlig for sin satsing p? dokumentarfotografi og interaktiv teknologi. Skiftende utstillinger, morsomme digitale l?sninger samt engasjerende filmer og foredrag bidrar til ? skape et variert og magisk opplevelsessenter.
Styret i den uavhengige stiftelsen velges av Nobelkomiteen. Styreleder er Geir Lundestad, direkt?r er Bente Erichsen. Fredssenteret er finansiert gjennom en kombinasjon av privat og offentlig st?tte. Hovedsponsorer og samarbeidspartnere er Hydro, Telenor Group, ABB og Norges Fotballforbund.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #Fly Cruise   #ISO   #Oman   #UNICEF