Sett p? vinterdekkene f?r kulda kommer!

Nye vinterdekk b?r kj?res inn p? isfri veg om de skal yte sitt beste n?r vinteren kommer. Bruk h?stferien til ? forberede vinteren og f? p? vinterdekkene.
Selv om grensen for ? kj?re med piggdekk er 1. november i S?r-Norge, b?r du som regner med ? m?te sn? og is p? fjellet i h?stferien sko bilen deretter. N?r temperaturen faller under syv grader bremser vinterdekk bedre enn tilsvarende sommerdekk, mener Michelin.
? Mange venter til sn?en legger seg, men det er bedre ? skifte til vinterdekk n? f?r isen kommer, sier Frode Abrahamsen i Michelin Norge. ? Nye vinterdekk har en glatt hinne som skal kj?res opp og bli litt ru f?r isen melder seg.
? Husk at m?nsterdybden for vinterdekkene skal ha minst 3 millimeter m?nsterdybde, sier Frode Abrahamsen. ? Valget mellom pigg eller piggfritt avhenger av hver enkelt bilists behov, men v?re mange forhandlere gir gjerne r?d og tips!
P? nettsiden www.dekktest.no kan du svare p? fem sp?rsm?l om din bil og kj?revaner og f? en anbefaling om hva du b?r velge. Kj?rer du mest i byen eller mest p? landevei? Skal du p? fjellferie eller holder du deg i lavlandet? Dette og andre sp?rsm?l avgj?r hva du helst b?r velge.
For at du lettere skal huske dekkanbefalingen, kan du velge funksjonen ?Husk dekket?. Skriv inn ditt mobiltelefonnummer, s? f?r du tilsendt en SMS med en lenke til Michelins mobilportal der du kan lese mer om dekket og finne n?rmeste forhandler.
Fire tips for riktig dekkskift:
M?nsterdybde over 3 millimeter
Lovens krav til m?nsterdybde er minst tre millimeter, men allerede ved fem millimeter m?nsterdybde ?ker bremselengde og risiko for vannplaning vesentlig.

Sjekk dekktrykket
For lavt lufttrykk gir d?rligere kj?reegenskaper, h?yere drivstofforbruk og sliter ut dekket mye raskere. Kontroller lufttrykket med kalde dekk, etter et par kilometers kj?ring har dekkene omtrent 0,3 bar h?yere lufttrykk enn det som st?r i instruksjonsboken.

Skift dekk i tide
Skift til vinterdekk f?r den f?rste isen. Gummiblandingen i sommerdekkene blir hard n?r temperaturen faller under syv grader, noe som gir mye lengre bremsestrekning enn vinterdekk.

?Kj?r inn? nye vinterdekk
Nye vinterdekk har et glatt belegg som m? slites av slik at gummien f?r en ru overflate, samtidig som eventuelle pigger setter seg best mulig fast i dekket. Akselerer og brems mykere enn vanlig de f?rste 50-100 milene.
Pressekontakt Michelin Nordic:
Lotta Wrangle
Telefon: 46 8 709 07 76, Mobil: 46 72 250 07 40, E-post: [email protected]
Michelins m?l er ? bidra til en b?rekraftig mobilitetsutvikling for varer og mennesker gjennom design, produksjon og markedsf?ring av dekk for alle typer kj?ret?y, f.eks. biler, sykler, bulldosere, fly, jordbruksmaskiner, lastebiler, motorsykler og den amerikanske romfergen. Michelin publiserer ogs? kart, reise-, restaurant- og hotellguider og tilbyr elektroniske reisetjenester p? ViaMichelin.com. Michelins hovedkontor ligger i Clermont-Ferrand i Frankrike. Michelin har virksomhet i over 170 land med 111 000 ansatte (hvorav ca. 300 i Norden) og driver 72 produksjonsanlegg i 19 land i fem kontinenter. Forskning og utvikling skjer i teknikkanleggene i Europa, USA og Japan. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du bes?ke www.michelin.com eller www.michelin.no

Authors

Related posts

Top