Biler

S? kj?rer du bil til alpene

Mange nordmenn leier bil n?r de er p? skiferie i alpene for ? slippe trengselen p? skibusser og transferbusser. holiday autos som er verdens st?rste leiebilformidler har lang erfaring med leie av bil i vinterklimaet. N? deler de med deg fem tips med hva man skal tenke p? n?r man kj?rer i alpene.
Fem tips for bilkj?ring i alpene:
1. Bestill hjulkjetting slik at du kommer frem overalt. Selv en liten bakke kan bli en utfordring for de som ikke har hjulkjetting. For ? unng? ? fryse av seg fingrene n?r det er p? tide ? sette p? kjettingen b?r man ha testet en gang f?rst.
2. Ikke sett p? h?ndbrekket for ? unng? at det fryser fast. Det samme kan skje i Norge at brekket fryser fast n?r du parkerer bilen. Sett derfor bilen i gir for ? unng? ? bli sittende fast p? parkeringsplassen n?r afterskien er i full gang.
3. Husk hvor du parkerte bilen slik at du finner den under sn?en. Man skal ikke undervurdere hvor mye sn? som kan komme p? en gang. Husk hvor du parkerte slik at du slipper ? vente til siste bil har kj?rt for ? finne bilen din p? parkeringsplassen etter en hel dag i bakken.
4. Kj?p en vignette dersom du vil kj?re p? motorveien. I ?sterrike og Sveits m? man kj?pe et klistremerke som kalles en vignette, for ? f? lov til ? kj?re p? motorveiene. Disse kan man kj?pe p? bensinstasjoner og ved grenseovergangene.
5. Oppdater GPS-en slik at du finner den riktige veien. I vinterhalv?ret er det mange sm? fjellveier som har begrenset fremkommelighet p? grunn av sn? og sn?skred. Med et oppdatert kart slipper du ? kj?re mange un?dvendige kilometer.
– N?r man sitter i bilen full av forventing i forbindelse med dagens f?rste skitur er det er herlig f?lelse. V?re enkle r?d gj?r at du ?ker muligheten for heftige opplevelser, og skal det v?re noen bekymringer har vi support d?gnet rundt, sier Anna Madsen, nordisk Markedssjef i holiday autos.
Om holiday autos
holiday autos er verdens st?rste leiebilformidler med leiebiler p? fler enn 5000 destinasjoner rundt omkring i verden. I Norden finnes holiday autos i Sverige, Norge, Danmark og Finland. holiday autos er et heleid datterselskap av holiday autos international som eies av Sabre Holdings, en av verdens st?rste reiselivsbedrifter.www.holidayautos.no

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #Cecilie Frivold   #Dagfinn Moe   #Mobil E-post   #Sampo Plc