Biler

Nyheter og bestselgere fra Goodyear vinteren 2010

Goodyear UltraGrip Ice+ ? NYHET!
Beste piggfrie dekk for nordisk vinterf?re
Det nye, piggfrie vinterdekket for den nordiske vinteren som ble lansert p? markedet denne h?sten, Goodyear UltraGrip Ice+, var overlegent i sammenligning med sine st?rste konkurrenter da det ble testet av det uavhengige testinstituttet Test World i Finland. UltraGrip Ice+ gir utmerkede kj?reegenskaper p? alle typer ekstreme, nordiske vinterforhold, og er til sammen 8 % bedre enn konkurrentene, med 11 % kortere bremsestrekning p? v?tt underlag.
Etter mange ?rs utviklingsarbeid lanserer Goodyear sitt f?rste piggfrie vinterdekk for det nordiske markedet, UltraGrip Ice+, et dekk som gir ekstremt gode resultater takket v?re den nyskapende ActiveGrip-teknologien. Det nye vinterdekket fra Goodyear er spesielt utviklet for ekstreme, nordiske vinterforhold i land som Finland, Sverige, Norge og de baltiske landene. Bilf?rere i disse landene har n? tilgang til et piggfritt dekk med overlegent veigrep og kontroll, spesielt p? isf?re, men ogs? p? sn? og v?tt underlag.
UltraGrip Ice+ utfyller v?r h?ykvalitetsserie med vinterdekk, og uten pigger gir det de beste egenskapene for bremsing, h?ndtering og kontroll p? alle typer vinterf?re, p? landeveien eller i byen, hvor det er innf?rt eller planlegges innf?rt begrensninger p? bruk av piggdekk.
Mer detaljert informasjon vedlagt.
Goodyear UltraGrip Extreme ? oppgradert med nye, sekskantede pigger
Goodyears bestselgende piggdekk, Goodyear UltraGrip Extreme, er oppgradert for ? gi enda bedre veigrep i ?r med nye, sekskantede pigger som gir enda bedre kontroll p? vinterf?re. Den nyskapende ActiveStud-teknologien med de nye, sekskantede piggene og et slitem?nster med 3D-vaffellameller gir ekstra veigrep og trekkraft p? glatte veier. I tillegg gir ActiveStud-teknologien kortere bremsestrekning p? is ved ? gi mer kraft til de sekskantede piggene, noe som gir 6 % kortere bremsestrekning p? is enn forgjengeren.[1] I tillegg gir de nye, sekskantede piggene dekket 5 % bedre akselerasjon og bedre og kj?reegenskaper over tid p? is og sn?. [2]
Goodyear UltraGrip Extreme gir de beste kj?reegenskapene under de barskeste vinterforhold, b?de i bytrafikk og p? mindre landeveier. Med Goodyears unike TwinGrip-konsept, som best?r av to ulike materiallag som er utformet for ? gi maksimalt veigrep p? glatte, nordiske vinterveier, og det nyskapende slitem?nsteret er Goodyear UltraGrip Extreme spesielt godt p? v?tt underlag og is, og gir bedre totalsikkerhet p? v?tt og t?rt underlag. Dette ble ogs? bevist i den finske dekktesten Test World[3], hvor UltraGrip Extreme var best i test n?r det gjaldt ? bremse p? is.
Goodyear UltraGrip Performance 2 ? anbefales av eksperter
Goodyear UltraGrip Performance 2 fikk sv?rt rosende omtale og topp rangering av ledende motormagasiner da det ble lansert sist vinter. Dekket har en up?klagelig ytelse under alle vinterforhold takket v?re Adaptive SipeGrip-teknologien, to ulike typer lamellm?nster i ett dekk. I tillegg har dekket et retningsorientert slitem?nster og en ny silikakomponent som gir bedre feste. Det velrenommerte motormagasinet Autobild Sportscar beskrev dekket som ?Et utmerket vinterdekk med p?litelig h?ndtering p? alle typer vinterf?re, god vannplaningssikkerhet, lav rullest?y og sv?rt h?y komfort?[4].
Goodyear UltraGrip Performance 2 er et p?litelig, testvinnende dekk med gode egenskaper p? alle typer vinterf?re ? fra sn? og is til v?tt og t?rt. Det ble testet av den uavhengige, tyske testorganisasjonen TÜV SÜD Automotive, og testen[5] viste fordelene med Adaptive SipeGrip-teknologien. Den optimale ?pningen av lamellene i UltraGrip Performance 2 gir:
– 13 % kortere bremsestrekning p? is.
– 2D-sikksakk i midtpartiet reduserer bremselengden p? sn? med 8 %.
– I tillegg gir dekket 9 % bedre grep i svingene takket v?re slitebanens ryggrille, som gir konstant veikontakt.
For ? oppsummere: Testen viser at UltraGrip Performance 2 gir ledende kj?reegenskaper og kortere bremsestrekning p? alle typer f?re, samt overlegen kj?ret?ykontroll p? is, sn? og t?rre veier.Goodyear UltraGrip 7+ ? fantastisk testvinner
Siden Goodyear UltraGrip 7+ ble lansert i 2008, har det blitt en fantastisk testvinner i ledende motormagasiner og bilforeninger over hele Europa. Den uavhengige testorganisasjonen ADAC konkluderte med ? kalle det “Et sv?rt velbalansert dekk, h?yt rangert i alle sikkerhetstester og best i test p? v?te veier”[6]. Det piggfrie, europeiske vinterdekket Goodyear UltraGrip 7+ er forbedret p? v?te veier, har redusert drivstofforbruket med sin 8 % lavere rullemotstand, og holder 5 % lenger enn forgjengeren UltraGrip 7.
Dekket har en st?rre evne til ? tilpasse seg variable vinterforhold takket v?re forsterkningssoner som gir en jevnere trykkfordeling over dekket, og et nytt slitebanemateriale som best?r av en ny generasjon polymerblandinger som t?ler st?rre temperatursvingninger. Den nye blandingen har forbedret dekkets ytelse p? v?tt underlag uten ? gi slipp p? dekkets h?ye ytelse p? sn? og is.
Goodyears nyskapende 3D BIS-vaffellameller optimaliserer blokkstivheten ved alle temperaturer for ? forbedre kontrollen og h?ndteringen under en rekke vinterforhold, fra t?rt og v?tt underlag til s?le, sn? og is. Lamellene er utformet slik at de griper tak i selv den hardeste sn? og is, og gir utmerket grep p? glatte veier.
Goodyear UltraGrip 7+ har reduserte st?yfrekvenstopper som gir en jevnere og mer stille og behagelig kj?retur uavhengig av underlag og v?r- og f?reforhold.
Uavhengig testing
For ? vurdere kvaliteten p? alle nye og oppgraderte dekk lar Goodyear de uavhengige testorganisasjonene Test World i Finland og TÜV SÜD i Tyskland utf?re omfattende testing av dekkene mot forgjengerne og ledende konkurrenter. TÜV SÜD er en av de st?rste uavhengige testorganisasjonene i Europa med fokus p? sommerdekk og europeiske piggfrie dekk. Test World er den st?rste uavhengige testorganisasjonen i Nord-Europa med fokus p? nordiske vinterdekk. Mesteparten av TestWorlds vintertesting utf?res i Ivalo i Finland.
Om Goodyear
Goodyear er én av verdens ledende dekkprodusenter. Goodyear har omtrent 70,000 ansatte og produserer sine produkter p? mer enn 60 anlegg i 26 land over hele verden.
Goodyear Dunlop Nordic er en forretningsenhet som representerer ?tte land i Norden og Baltikum, med hovedkontor i Stockholm. Goodyear Dunlop Nordic best?r av omtrent 140 ansatte, og en del av produkttestingen finner sted i de nordlige delene av Finland og Sverige.
Hvis du vil ha mer informasjon om Goodyears produkter, kan du g? til www.goodyear.no.
[1] Testet mot forgjengeren i mars 2008 i Ivalo i Finland av Goodyear Technical Center, Luxembourg. Dekkst?rrelse: 205/55R16. Testbil: Audi A3.
[2] Testet mot forgjengeren i mars 2008 i Ivalo i Finland av Goodyear Technical Center, Luxembourg. Dekkst?rrelse: 205/55R16. Testbil: Audi A3.
[3] Test World vinterdekktest 2008, testet mot 9 ledende konkurrenter. Dekkst?rrelse 205/55R16.
[4] Autobild Sportcars nr. 39/2009
[5] Test utf?rt av TÜV SÜD Automotive i mars 2008 (rapport 76230122-3) og av Goodyear.
Technical Centre Luxembourg i februar 2008. Dekkst?rrelse 225/45R17, bil: Mercedes C-klasse.
[6] Vinterdekktest av ADAC 2009
Goodyear Dunlop Nordic er en forretningsenhet som representerer ?tte land i Norden og Baltikum, med hovedkontor i Stockholm. Goodyear Dunlop Nordic best?r av omtrent 140 ansatte, og en del av produkttestingen finner sted i de nordlige delene av Finland og Sverige. Goodyear- er én av verdens ledende dekkprodusenter. Goodyear har omtrent 70,000 ansatte og produserer sine produkter p? mer enn 60 anlegg i 25 land over hele verden. Dunlop- er en av verdens ledende produsenter av h?ykvalitets- og ultrah?ykvalitetsdekk med en imponerende suksesshistorie innen motorsport. Dunlops omfattende motorsportserfaring har f?rt til nyskapende teknologier for dekk som produseres for hverdagskj?ring. Og Fulda, Sava, Kelly och Debica.

Hvis du vil ha mer informasjon om Goodyear kan du g? til www.goodyear.com. Hvis du vil ha mer informasjon om Dunlop kan du g? til www.dunlop-tires.no eller www.dunlopmotorcycle.eu.
Vedlagte filer
Word-dokument

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy