Nordmenn leier bil i ferien selv om det er venstretrafikk

S?r-Afrika og Thailand er blant de reisem?l som ?ker i popularitet blant nordmenn ? men destinasjonene stiller et spesielt krav for de som skal leie bil. B?de S?r-Afrika og Thailand er spennende destinasjoner ? utforske med leiebil, men begge har venstretrafikk. En ny unders?kelse viser at venstretrafikk ikke skremmer nordmenn. Mer enn fire av ti nordmenn uroer seg ikke for ? leie bil til tross for at det er venstretrafikk.
? Vi ser at fler nordmenn velger ? leie bil i S?r-Afrika. Det er ogs? popul?rt ? leie bil i Thailand til tross for venstretrafikken, sier Anna Madsen, nordisk Markedssjef i holiday autos.
? Begge land er ogs? flinke til ? tilpasse seg etter turistene, og har i mange tilfeller skiltet ekstra i trafikken.
Mer enn hver tredje nordmann kjenner dog en viss uro ved ? leie bil n?r de m? forholde seg til venstretrafikk. Samtidig sier de at de kunne tenke seg ? leie bil til tross for at det er venstretrafikk.
? V?r erfaring er at man fort tilpasser seg etter trafikken, men for den som er litt urolig kan det v?re verdt ? hvile en times tid etter en lang flyvning, slik at man er f?ler seg uthvilt n?r man setter seg bak rattet, sier Anna Madsen.
? I begynnelsen kan det v?re enklere ? kj?re bilen p? en veltrafikkert vei for da har man mulighet til ? f?lge kj?rem?nsteret til bilene som kj?rer foran. Dersom man synes det er uvant ? gire med venstre h?nd, er det ogs? mulig ? velge en feriebil med automatgir.
Hvordan forholder du deg til ? leie bil i land med venstretrafikk?
Jeg leier bil og uroer med ikke mer enn vanlig ? 43 prosent
Jeg leier bil, men uroer meg mer enn vanlig ? 38 prosent
Jeg leier ikke bil p? grunn av venstretrafikken ? 18 prosent
Jeg leier ikke bil ? 1 prosent

Unders?kelsen ble gjennomf?rt i desember 2010 og 2580 nordmenn svarte p? sp?rsm?lene.
Link: http://www.holidayautos.no/Pages/PressArchive/prm110201/Default.aspx
Om holiday autos
holiday autos er verdens st?rste leiebilformidler med leiebiler p? flere enn 5000 destinasjoner rundt omkring i verden. I Norden finnes holiday autos i Sverige, Norge, Danmark og Finland. holiday autos er et heleid datterselskap av holiday autos international som eies av Sabre Holdings, et av verdens st?rste reiseselskap. www.holidayautos.no

Authors

Related posts

Top