Biler

Nokian Noktop Hakkapeliitta D: Supert grep for tunge kj?ret?y

Nokian Noktop Hakkapeliitta D: Supert grep for tunge kj?ret?y
Med lanseringen av Nokian Noktop Hakkapeliitta D omfatter n? den legendariske Nokian Hakkapeliitta vinterdekkfamilien ogs? regummierte dekk. Den nye vinterregummieringen ? spesielt for langtransport og

Med lanseringen av Nokian Noktop Hakkapeliitta D omfatter n? den legendariske Nokian Hakkapeliitta vinterdekkfamilien ogs? regummierte dekk. Den nye vinterregummieringen ? spesielt for langtransport og buss ? har lignende egenskaper som kjennetegner Hakkapeliitta vinterdekk, som i ?r fyller 75 ?r.
Det nye regummierte dekket gir lignende grep som Hakkapeliitta vinterdekk. Sammenlignet med sin forgjenger har nye Nokian Noktop Hakkapeliitta D h?y slitestyrke og meget stabile kj?reegenskaper takket v?re en rekke nye innovasjoner.
Dobbelblokk-m?nsteret, som Nokian Tyres har patentert, gj?r det mulig ? ha en tett tverrg?ende lamellering som gir bedre trekk- og bremsegrep. Regummieringens sagtannete m?nster (traction booster) gir bedre grep ved kj?ring rett fremover. En ny slitebanegummiblanding og cap & base konstruksjon med to gummisjikt forbedrer kj?reegenskapene ytterligere.
Den nye regummieringen har ogs? slitasjevarsler som gj?r det enkelt ? kontrollere dekkslitasjen. Nokian Tyres har utviklet og patentert slitasjevarsleren (DSI ? Driving Safety Indicator). Den viser med tydelige tall hvor mange millimeter m?nsterdybde som er igjen i hovedsporene. S? lenge vinterslitasjevarsleren (Winter Safety Indicator ? WSI) er synlig, har dekket sikkert vintergrep. N?r sn?krystallsymbolet forsvinner, kan dekket fremdeles uten problemer brukes p? sommerf?re.
Milj?vennlig regummiering og lavere drivstoffkostnader
Regummieringen av dekk sparer energi og r?varer, foruten at den reduserer CO2-utslippene. Nokian Noktop Hakkapeliitta D har meget lav rullemotstand, noe som reduserer b?de forbruk og avgassutslipp. Takket v?re det moderne m?nsteret og den optimerte m?nsterblokkfordelingen er det regummierte dekket 3 dB mer stilleg?ende enn sin forgjenger. Som alle andre Nokian Hakkapeliitta dekk produseres ogs? Nokian Noktop Hakkapeliitta D helt uten bruk av h?yaromatiske oljer.
Nokian Noktop regummieringer: Slitestyrke og meget godt grep
Nokian Tyres er Nordens st?rste produsent av regummieringsmateriale. Nokian Noktop regummieringer utvikles for krevende forhold, og produktutviklingsavdelingen hos verdens nordligste dekkprodusent har omfattende kompetanse p? nordiske forhold. Prinsippet om holdbar sikkerhet styrer alt utviklingsarbeide. Alle Nokian Noktop produkter kontrolleres og testes n?ye. Resultatet blir lettrullende regummierte dekk med meget godt grep som b?de sparer drivstoff og t?ler hard slitasje.

A to już wiesz?  Nye Nokian Hakkapeliitta Truck D: Topp grep og stabilitet for langtransport

Bilder: www.nokiantyres.com/noktophakkapeliittad

Mer informasjon:
Nokian Dekk AS, salgssjef tung sektor Trond H. Andersen, 64847700 – trond.andersen(at)nokiantyres.com
Produktutviklingssjef Teppo Siltanen, tel +358 10 401 7709,
teppo.siltanen(at)nokiantyres.com
Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 770 avdelinger i 20 land. Nokian Tyres omsetning i 2010 ble 1.058 millioner euro, og antall ansatte er ca. 3.500.
www.nokiantyres.com

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy