Transport

4 prosent ?kning i flytrafikken f?rste halv?r p? Avinors lufthavner

Passasjertrafikken til og Avinors lufthavner har g?tt opp 4 prosent f?rste halv?r sammenlignet med samme periode i fjor. Og i juni er ?kningen hele 6,5 prosent. P? Oslo Lufthavn er ?kningen p? 9,7 prosent.

Hittil i ?r har totalt 24,4 millioner passasjerer reist til og fra Avinors flyplasser.
St?rst har ?kningen v?rt p? utlandstrafikken med en vekst p? 6,2 %. – Mange nye direkteruter ogs? fra Avinors regionale flyplasser er en medvirkende ?rsak til ?kningen p? utlandstrafikken, sier Gurli H?eg Ulverud, kommunikasjonssjef i Avinor.
Sterk vekst i juni
I juni er ?kningen p? passasjertallene totalt i Avinor 6,5 % sammenlignet med samme periode i fjor. Totalt reiste n?r 5 millioner passasjerer over Avinors 46 flyplasser i juni.
P? Oslo Lufthavn var ?kningen p? 9,7 prosent sammenliknet med juni 2013. Totalt reiste 2 437 707 over flyplassen i juni 2014, mot 2 223 075 i juni 2013.
-Juni er en m?ned med b?de h?y forretnings- og fritidstrafikk. Den regnfulle og kj?lige starten p? sommeren har trolig stimulert nordmenns reiselyst, i tillegg har vi f?tt en betydelig styrkning av rutetilbudet p? Oslo Lufthavn, sier medieansvarlig Joachim Westher Andersen, og legger til: -De nye langrutene til Norwegian har stor betydning for ?kningen i trafikken, men det er ogs? en generell vekst p? store, etablerte ruter.
For Bergen lufthavn Flesland var ?kningen i juni p? 1,8 %, for Trondheim lufthavn
V?rnes var ?kningen 3,6 %, mens Stavanger lufthavn Sola hadde en passasjervekst
p? 4,2 % i juni.
Ogs? for regionale flyplasser var det en generell vekst i juni.
Harstad Narvik lufthavn Evenes ?kte med 10,8 %, og lufthavnsjef Eirik
Bergstedt forklarer dette slik: – Kabinfaktoren til og fra Evenes er sv?rt h?y. I tillegg har Norwegian satt opp en ekstra flyvning mellom Evenes og Oslo. Dette er et godt utnyttet tilbud og sv?rt positivt for regionen.
Transitt-tall er inkludert i juni.
Flybevegelser
Antall flybevegelser for 1. halv?r ?kte med 5,4 % til 417 606 bevegelser.
Antall flybevegelser i juni ?kte med 4,1 % til 76 740.

Oslo Lufthavn AS er et heleid datterselskap av Avinor. Selskapet eier og driver Norges hovedflyplass, Oslo Lufthavn, som er et viktig kommunikasjonsknutepunkt i Norge med ca. 23 millioner reisende og mer enn 230 000 flybevegelser per ?r.
Vedlagte filer
Word-dokument

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy