Transport

Nytt styremedlem i RAC Norway

Espen Asheim er valgt som nytt styremedlem i RAC Norway AS, som driver Avis og Budget i Norge. Asheim er i dag Advisor i FSN Capital, og har tidligere blant annet v?rt konsernsjef i VIA Travel Group ASA.

RAC Group AS eier i tillegg til rettighetene til bilutleievirksomhetene Avis og Budget ogs? dekk-
og felgkjeden Dekk1 og Dekk Partner samt bilglasskjeden Steinspruten Bilglass. Asheims erfaring og kompetanse vil prim?rt v?re viktig i videreutviklingen av RAC Norway virksomheten innen bilutleie, men med den erfaringen Espen innehar s? vil han ogs? v?re en viktig sparringspartner i andre viktige sp?rsm?l for eiere og Konsernledelse. I tillegg til ? ha v?rt konsernsjef i Via Travel Group har han tidligere ogs? v?rt partner i iEnergies, adm dir i Elektroskandia, partner i Escienca Consulting, adm dir i Canal Digital og sjefskonsulent i Andersen Consulting.

? Asheim har dokumentert suksess med utvikling av en lang rekke selskaper, og en tiln?rming og forretningsforst?else som vil gi b?de styre og ledelse i RAC Norway stor verdi. Vi har n? et styre som er offensivt, og med en sammensetning som gir de beste forutsetninger for videreutviklingen av v?re virksomheter, sier CEO i RAC Group AS, Dag André Gimle Johansen.

RAC Norge styre best?r i tillegg til Asheim av:
Styreleder Dag André Gimle Johansen, CEO RAC Scandinavia
Lars Kobberstad, Adm. direkt?r i Wider?e Flyselskap
Terje Wold, Adm. direkt?r i Alexander Reklamebyr?
Cecilie Haarseth, CFO RAC Scandinavia
John Erik Nilsen, Executive Director RAC Scandinavia
Vasant Mistry, Director Group Commercial Services & IT, RAC Scandinavia

Fakta om RAC Group ASEier og drifter Avis & Budget Bilutleie i Danmark, Sverige, Island og Norge. Omsetter for NOK 1.5 milliarder i bilutleie, og er markedsleder i Norge og nummer to i de andre markedene. Eier i tillegg Dekk1-kjeden og er majoritetseier i Dekk Partnerkjeden med NOK 1 milliard i omsetning. I tillegg eier RAC Group AS 59 prosent av bilglasskjeden Steinspruten Bilglass som har 16 glass avdelinger i Norge og som vokser raskt.
Om Avis og BudgetAvis og Budget bilutleie drives i Norge, Sverige og Danmark gjennom selskapet RAC Group AS. Totalt har virksomheten en fl?te p? ca. 18 000 biler, der ca. 9 000 biler er fordelt p? egeneide utleiekontorer, og ca. 9.000 biler leies ut gjennom et veletablert og regions dekkende nettverk av franchisekontorer. Totalt best?r utleienettverket av 520 utleiekontorer i de tre landene med en samlet leieomsetning p? NOK 1,5 milliarder. P? Island s? eier RAC Group AS 45 % av aksjene sammen med den lokale Islandske ledelsen av Avis og Budget. Selskapet har 15 utleiekontorer 1.800 biler med hovedkontor i Reykjavik.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Dag André Gimle Johansen, CEO RAC Scandinavia
Tlf. 90 59 00 00 eller e-post: [email protected]

Om Avis
Avis Bilutleie drives i Norge, Sverige og Danmark gjennom selskapet RAC Holding AS. Totalt har
virksomheten en fl?te p? ca. 15 000 biler, der ca. 8 000 biler er fordelt p? egeneide utleiekontorer, og
ca. 7.000 biler leies ut gjennom et veletablert og regions dekkende nettverk av franchisekontorer.
Totalt st?r utleienettverket av 400 utleiekontorer i Skandinavia med en samlet leieomsetning p? NOK
1,4 milliarder.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy