Transport

NTNU-laget er p? plass i Rotterdam

Det norske laget i ?rets Shell Eco-marathon er p? plass i Rotterdam, og har h?ye forventninger foran konkurransen som starter fredag.
– Vi har sagt at vi skal sette b?de ny verdensrekord og vinne konkurransen. Dette er et h?rete m?l, men vi er uansett ganske sikre p? at vi kommer til ? hevde oss. Vi testet bilen p? en friidrettsbane i Trondheim f?r avreise, og alt ser lovende ut, sier presseansvarlig for NTNU-teamet Kyle Lapointe.
Alle teammedlemmene fra NTNU og teamets to biler er n? p? plass i Rotterdam, hvor konkurransen arrangeres i bygatene fra fredag til s?ndag. NTNU stiller for f?rste gang i to klasser, b?de i Urban Concept med gamlebilen fra i fjor, og med en helt ny bil i Prototype-klassen.
– Vi er godt forberedt, har v?rt gjennom teknisk kontroll og n? er det litt trening f?r konkurransen som gjenst?r. Vi er et av ti lag som er invitert til ? v?re med p? ?pningsseremonien p? fredag, s? det er tydelig at vi har blitt lagt merke til. Det norske teamet skal ogs? markere 17. mai her nede p? l?rdag, forteller Lapointe.
Shell Eco-marathon er en verdensomspennende konkurranse hvor lag fra ulike studentmilj?er deltar med sine egenkonstruerte biler.
– Ved ? utforske nye konsepter bygger studentdeltakerne i Shell Eco-marathon morgendagens biler. Det er biler som er energieffektive, mer drivstoff?konomiske og som har renere forbrenning. Med Shell Eco-marathon h?per vi ? skape engasjement rundt utfordringene relatert til energi og mobilitet, og inspirere til innovative l?sninger. Det norske laget fra NTNU er alltid meget profesjonelle og det blir sv?rt spennende ? f?lge begge bilene i konkurransen, sier Alice Bergfall i A/S Norske Shell.

Shell Eco-marathon er en unik, global konkurranse som utfordrer studenter til ? presse grensene n?r det gjelder energieffektivitet p? veiene. Utfordringen krever innovative og smarte l?sninger, kreativitet og samarbeid. Prinsippet i Shell Eco-marathon er ? kj?re lengst mulig p? energi tilsvarende en liter bensin. Studentlagene designer og bygger motordrevne kj?ret?yer som skal kj?re lengst mulig med minst mulig energiforbruk; konkurransen har flere kategorier avhengig av kj?ret?y og drivstoff. Shell Eco-marathon, sammen med Shell Energy Lab og konferansen Powering Progress Together Forum, tiltrekker tusenvis av bes?kende hvert ?r, og skaper debatt rundt temaer som energi, milj? og mobilitet. Den 30. utgaven av Shell Eco-marathon Europe arranges i Rotterdam fra 15. til 18. mai. Over 3 000 studenter fra 27 land deltar i konkurransen.
?rets NTNU-team i Shell Eco-marathon best?r av Isak Nordal fra Flisa, Johannes Aalberg fra Oppdal, Lierni Imaz fra Spania, Marius Kyllo fra Malvik, Mats B?vre fra Sandefjord, H?kon Tr?mborg fra Tranby, Eirik Mo fra Seljord, Birgitte Litsheim Refsland fra Egersund, Espen Undheim fra Bryne, Vebj?rn R?ed Myklebust fra Volda, Kyle Lapointe fra Canada, Myselie Nguyen fra Trondheim, Polina Dobrovolskaia, Nasim Ghanizadeh fra Iran, Ola Bauck fra Oslo, ?rjan Brenne fra Skogn, Nikita Sinansky fra Russland og Katya Zhitkova fra Russland.

Shell har v?rt aktiv i Norge siden 1912. V?re virksomhetsaktiviteter inkluderer leting og produksjon av olje og gass (oppstr?m), og raffinering, salg og markedsf?ring av petroleumsprodukter (nedstr?m). V?rt hovedkontor ligger i Sola kommune utenfor Stavanger. Oppstr?msvirksomheten har ogs? kontorer i Kristiansund og Aukra, mens nedstr?msvirksomheten blir ledet fra Oslo.
V?re virksomheter i Norge
A/S Norske Shell er en betydelig akt?r i Norge, og er det st?rste internasjonale olje- og gasselskapet p? norsk sokkel. Shell er operat?r for oljefeltet Draugen og gassfeltet Ormen Lange i Norskehavet.

Shell har et nettverk p? om lag 420 biliststasjoner og er representert i alle landets fylker.
Totalt sysselsetter A/S Norske Shell rundt 1.100 personer.
Ansvarlig energi
Ansvarlig drift i samsvar med v?re kjerneverdier ?rlighet, integritet og respekt for mennesker, samt innsats for ? redusere milj?konsekvensene av v?r virksomhet, er avgj?rende for ? m?te den energiutfordringen verden st?r overfor, og sikre v?r suksess p? lang sikt.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy