Biler

Gr? Volvo er svenskenes desiderte bruktbilfavoritt

Svenske KVD Bilpriser har tatt temperaturen p? det svenske bruktbilmarkedet. I deres rapporter fremkommer det at 200 000 bruktbiler har byttet eiere det siste halv?ret, til en total verdi av 20 milliarder norske kroner. Svenskenes ubestridte bruktbilfavoritt er Volvo, foran tyske Volkswagen.
Gr? Volvo er den desidert mest popul?re bilen n?r svenskene kj?per bruktbil i dag. Statistikken fra KVD Bilpriser, Sveriges ledende bilvurderingsselskap, viser i tillegg at folk fra Stockholm kj?per flest bruktbiler, mens svensker lenger nordp? kj?per de dyreste bruktbilene. Slike og andre funn finnes i KVD Bilprisers bilmarkedsrapport for f?rste kvartal, samt i deres omfattende kartleggingsrapport av bruktbilen i Sverige, kalt Sverigebilen.
Volvo vinner
Rapporten Sverigebilen viser blant annet at 200 000 brukte biler har blitt kj?pt av privatpersoner i Sverige det siste halv?ret, og at nesten hver femte (19 prosent) av disse bilene er en Volvo. Det gj?r Volvo til det mest popul?re merket p? det svenske bruktbilmarkedet, etterfulgt av Volkswagen som st?r for 11 prosent. Totalt har bruktbiler for til sammen dr?ye 20,2 milliarder kroner byttet eiere det siste halv?ret.
Statistikk fra Sverigebilen viser ogs? at gr? er den mest popul?re fargen n?r svenskene kj?per bruktbil. Omtrent hver fjerde bruktbil (27 prosent) svenskene kj?per er gr?, mens svart er andrevalget.
?N?r det kommer til bilmerker dominerer Volvo fullstendig bruktbilmarkedet. Rapporten viser ogs? tydelig at bruktbiler er dyrest i Nord-Sverige og minst popul?re p? Gotland i s?r?, sier Jonas Björkman, sjef for vurdering og research p? KVD Bilpriser.
Store regionale forskjeller
I Sverigebil-rapporten har man foruten ? kartlegge markedet for bruktbiler p? riksniv?, ogs? kikket n?rmere p? fordelingen ellers i landet.
Rapporten viser blant annet at Stockholm er det fylket (län) hvor det kj?pes flest bruktbiler, omtrent 35 000 det siste halv?ret. I den andre enden er bruktbilkj?p minst popul?rt blant folk p? Gotland, hvor tilsvarende tall er 900 for samme periode.
De dyreste bilene kj?pes i Nord-Sverige, uansett om det gjelder kj?p fra bilhandel eller privatperson. Jämtland topper listen n?r det kommer til bruktbiler som kj?pes av bilforhandler mens i Norrbotten kj?per man de dyreste bilene fra privatpersoner.
Rapporten Sverigebilen er basert p? bruktbiler som er mellom 6 og 10 m?neder gamle. Bilene har blitt solgt fra bilforhandlere og privatpersoner, og kj?pt av privatpersoner, under perioden oktober 2013 ? mars 2014. For tilgang til rapporten Sverigebilen samt KVD Bilprisers bilmarkedsrapport for Q1 2014, se relatert dokumenter.
For ytterligere informasjon om rapportene, vennligst kontakt: Mathias Björkman, VD, KVD Bilpriser [email protected] 070 996 64 76
For informasjon om KVD Norge, vennligst kontakt: H?kon Br?then, Regional Manager Norway i KVD [email protected] 950 55 803

KVD er Nordens st?rste uavhengige, nettbaserte markedsplass for brukte biler. Selskapet ble etablert i Sverige i 1991, og selger over 20.000 personbiler og 10.000 maskiner og tunge kj?ret?y via sin markedsplass kvd.se. I konsernet inng?r ogs? Sveriges st?rste vurderingsside www.bilpriser.se.
KVD har ca. 200 ansatte og er representert p? 11 steder i Sverige. Fra h?sten 2012 er selskapet ogs? representert p? L?ren i Oslo. KVD eies av Private Equity- konglomeratet Ratos, som blant annet ogs? eier selskap som J?tul, Arcus-gruppen, SB Seating (tidl. H?G) og Bisnode. www.kvdnorge.no

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy