Transport

Norwegian med god passasjervekst og fyllingsgrad i april

Norwegian fl?y n?rmere to millioner passasjerer i april 2014, en ?kning p? 17 prosent sammenlignet med samme m?ned i fjor. Fyllingsgraden var p? 79,8 prosent.
I april fl?y 1 996 311 passasjerer med Norwegian, en ?kning p? 17 prosent sammenlignet med samme m?ned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) ?kte med 49 prosent, mens kapasiteten (ASK) ?kte med 37 prosent denne m?neden. Fyllingsgraden var 79,8 prosent i april, opp 6,2 prosentpoeng.
– Jeg er godt forn?yd med at vi, tross sterk kapasitetsvekst denne m?neden, tiltrekker oss stadig flere kunder og fyller flyene enda bedre enn samme periode foreg?ende ?r. Norwegians punktlighet er p? n?rmere 90 prosent denne m?neden, hvilket inneb?rer at vi igjen befinner oss i toppskiktet i Europa, sier administrerende direkt?r Bj?rn Kjos.
I april fikk Norwegian levert én fabrikkny Boeing 737-800 og én ny 787 Dreamliner. Selskapet f?r levert totalt 14 Boeing 737-800 og fire 787 Dreamlinere i l?pet av 2014. Norwegians flyfl?te er blant de mest moderne og milj?vennlige i Europa.
Norwegian gjennomf?rte 99,7 prosent av de planlagte flygningene i april, hvorav 89,9 prosent gikk p? oppsatt rutetid.
Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.
Kontaktpersoner:
Kommunikasjonsdirekt?r Anne-Sissel Sk?nvik, tlf. 97 55 43 44
Finansdirekt?r Frode Foss, tlf. 91 63 16 45

Norwegian er Skandinavias nest st?rste flyselskap og det tredje st?rste lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 416 ruter til 126 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midt?sten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i ?ret. Selskapet er b?rsnotert (2003) og har om lag 3 500 ansatte. Norwegian har 93 fly i fl?ten med en gjennomsnittsalder p? 4,8 ?r (per januar 2014). Norwegian faser l?pende inn nye, mer milj?vennlige fly og har en en av de mest moderne fl?tene i Europa. I 2013 ble Norwegian k?ret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bed?mmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.
F?lg Norwegian p? Facebook her.
F?lg Norwegian p? YouTube her.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy