Transport

Thor Heyerdahl hedres med fire frimerker

Posten hedrer Thor Heyerdahl med ? gi ut fire frimerker i forbindelse med at det i 2014 er hundre ?r siden arkeologen, forfatteren og oppdageren ble f?dt.
? Thor Heyerdahl er en av de mest kjente nordmenn gjennom tidene, og hans reiser med Kon-Tiki, Ra, RA II og Tigris skapte forbl?ffelse og interesserte en hel verden. Vi er glade over ? kunne gi ut frimerker for ? markere hans hundre?rsdag, sier frimerkedirekt?r Halvor Fasting i Posten.
Der var i 1947 Thor Heyerdahl ble verdenskjent med sin 101 d?gn lange seilas over Stillehavet med balsafl?ten Kon-Tiki. Boken han skrev etter ekspedisjonen kom ut i millionopplag p? 71 spr?k, og filmen som ble laget vant Oscar i 1951.
Dette var starten p? en lang og eventyrlig karriere som har bidratt til ny kunnskap om urfolks vandringer. Thor Heyerdahls bidro med sitt arbeid ogs? til ? ?ke milj?bevisstheten.
Kon-Tiki er motivet p? ett av de fire frimerkene som n? gis ut. Ra II vises p? et annet, og ogs? et portrett av Thor Heyerdahl og en statue (moai) fra P?ske?ya er ? finne p? frimerkene.
? Kon-Tiki Museet noterer med stolthet at Posten velger ? gi ut en frimerkeserie med portrett av Thor Heyerdahl og med motiv fra hans eventyrlige ekspedisjoner i forbindelse med 100-?rsjubileet. B?de Postens og Thor Heyerdahls arbeid handler om kontakt mellom mennesker i et globalt perspektiv. Postens valg av motiv treffer derfor meget godt, uttaler direkt?r Maja Bauge ved Kon-Tiki Museet.
Frimerkene har en val?r p? 10 kroner (A-post innenlands), og er i salg fra mandag 28. april.
Thor Heyerdahl 100 ?r
Nummer: NK 1879?1882
Motiv: Portrett, Kon-Tiki, P?ske?ya, Ra II
Design: Benjamin Stenmarck
Foto: ? Kon-Tiki Museet
Verdier: Kr 10,00 (A-post innland)
Opplag: 3 830 000 av hvert frimerke
Trykk: Offset fra Joh. Enschedé Security Print, Nederland
Posten Norge AS er et nordisk post- og logistikkonsern som utvikler og leverer helhetlige l?sninger innenfor post, kommunikasjon og logistikk i Norden. Konsernet m?ter markedet med to merkevarer, Posten og Bring. Posten betjener privatkunder i det norske markedet og har ansvaret for daglig postdistribusjon og det landsdekkende salgsnettet med over 1400 salgssteder i Norge. Bring retter seg mot bedriftskunder innen post og logistikk i Norden og best?r av forretningsomr?der med ulik spisskompetanse.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy