Transport

Norwegian med 25 prosent passasjervekst i mars

Norwegian fl?y vel 1,8 millioner passasjerer i mars 2014, en ?kning p? 25 prosent sammenlignet med samme m?ned i fjor. Kapasitetsveksten var p? 51 prosent, i absolutte tall den st?rste kapasitetsveksten selskapet har hatt i en enkeltm?ned noensinne.
I mars fl?y 1 805 551 passasjerer med Norwegian, en ?kning p? 25 prosent sammenlignet med samme m?ned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) ?kte med 52 prosent, mens kapasiteten (ASK) ?kte med 51 prosent denne m?neden. Det tilsvarer en ?kning p? 1,2 milliarder setekilometer, den st?rste kapasitets?kningen i en enkeltm?ned noensinne. Fyllingsgraden var 77,8 prosent i mars, opp 0,2 prosentpoeng.
Til tross for ?kning i fyllingsgraden har ?rets sene p?ske en negativ innvirkning p? fyllingsgraden i mars.
– Vi har en rekordh?y kapasitetsvekst denne m?neden, noe som skyldes etablering av nye baser utenfor Skandinavia, samt lansering av flere nye ruter og frekvenser i hele rutenettet. Selv med sterk kapasitetsvekst og ?rets sene p?ske fylles flyene noe bedre enn samme periode foreg?ende ?r. Det viser at Norwegian leverer p? lovnaden om god kvalitet til en lav pris, sier administrerende direkt?r Bj?rn Kjos.
I mars fikk Norwegian levert ett fabrikknytt Boeing 737-800 og én ny 787 Dreamliner. Selskapet f?r levert 14 Boeing 737-800 og fire 787 Dreamlinere i l?pet av 2014. Norwegians flyfl?te er blant de mest moderne og milj?vennlige i Europa.
Norwegian gjennomf?rte 99,7 prosent av de planlagte flygningene i mars, hvorav 87,1 prosent gikk p? oppsatt rutetid.
Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.
Kontaktpersoner:
Kommunikasjonsdirekt?r Anne-Sissel Sk?nvik, tlf. 97 55 43 44
Finansdirekt?r Frode Foss, tlf. 91 63 16 45

Norwegian er Skandinavias nest st?rste flyselskap og det tredje st?rste lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 416 ruter til 126 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midt?sten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i ?ret. Selskapet er b?rsnotert (2003) og har om lag 3 500 ansatte. Norwegian har 91 fly i fl?ten med en gjennomsnittsalder p? 4,8 ?r (per januar 2014). Norwegian faser l?pende inn nye, mer milj?vennlige fly og har en en av de mest moderne fl?tene i Europa. I 2013 ble Norwegian k?ret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bed?mmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.
F?lg Norwegian p? Facebook her.
F?lg Norwegian p? YouTube her.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy