Transport

Norwegians nye base i Barcelona ?pnet i formiddag

Norwegian og spanske myndigheter markerte i dag ?pningen av den nye basen in Barcelona. Den nye basen er viktig for Norwegians internasjonale vekst og Barcelona vil v?re strategisk viktig med sikte p? fremtidige langdistanseflygninger.
Dette er Norwegians sjette spanske base, sammen med Madrid, Alicante, Malaga, Las Palmas and Tenerife. Norwegian har ogs? baser i alle nordiske land, samt i England, USA og Thailand.
– Vi er veldig forn?yd med at basen i Barcelona n? er operativ. Det er stor ettersp?rsel etter direkteflygninger til og fra Spanias nest st?rste by. Barcelona er ogs? strategisk viktig for oss fordi vi vurderer ? starte langdistanseflygninger derfra i framtida, sier administrerende direkt?r Bj?rn Kjos.
I perioden mars til oktober forventer Norwegian ? fly 700 000 passasjerer til og fra Barcelona. I samme periode i fjor, fl?y 490 000 passasjerer med Norwegian inn og ut av den katalanske hovedstaden.
Skaper nye arbeidsplasser lokalt
– Vi feirer at Norwegian ?pner base i Barcelona og er veldig tilfreds med at selskapet ser p? Barcelona-El Prat som en strategisk viktig del av sin framtidsstrategi, spesielt n?r det gjelder langdistanseflygninger. Norwegians base i Barcelona betyr ikke bare at nye arbeidsplasser skapes i luftfarten, men ogs? i hele turistn?ringen, sier Ricard Font, leder i Barcelona Air Route Development og minister for infrastruktur og mobilitet i Den katalanske regjering.
Tre fly av typen Boeing 737-800 er basert i Barcelona og mer enn 120 piloter og kabinpersonale er rekruttert til basen. Norwegian ?pner fire nye ruter fra Barcelona og ?ker antall avganger p? eksisterende ruter. Totalt betjener Norwegians Barcelona-base 69 flygninger i uka.
Mediehenvendelser:
Norwegians pressetelefon: 815 11 816

Norwegian er Skandinavias nest st?rste flyselskap og det tredje st?rste lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 416 ruter til 126 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midt?sten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i ?ret. Selskapet er b?rsnotert (2003) og har om lag 3 500 ansatte. Norwegian har 89 fly i fl?ten med en gjennomsnittsalder p? 4,8 ?r (per januar 2014). Norwegian faser l?pende inn nye, mer milj?vennlige fly og har en en av de mest moderne fl?tene i Europa. I 2013 ble Norwegian k?ret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bed?mmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.
F?lg Norwegian p? Facebook her.
F?lg Norwegian p? YouTube her.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy