Transport

Ny appfunksjon kan spare bilister for tusenlapper

Forbruk av drivstoff og kj?restil har ofte en n?r sammenheng, og de beste bilf?rerne kan ?rlig spare flere tusenlapper sammenliknet med de mer ubevisste f?rerne. A/S Norske Shell har n? verdenslansering p? en appfunksjon som registrerer bilturen, for deretter ? gi tilbakemeldinger p? kj?restilen din.
Kun sm? endringer i kj?restilen kan v?re nok til ? redusere b?de forbruket og utslippet til en gjennomsnittssj?f?r betydelig. Om man har som m?l ? bli en dyktig ?kof?rer, kreves det imidlertid en bevissthet rundt egen kj?ring over tid. Den nye applikasjonsfunksjonen fra Shell, som lanseres som et nytt element i Shell Motorist-appen, har f?tt navnet Shell Drive og er utviklet for ? v?re et nyttig redskap i jakten p? en mer effektiv kj?restil. Smartere kj?ring betyr blant annet st?rre distanse tilbakelagt per liten drivstoff.
M?ler akselerasjon
Shell Motorist App er ment som et verkt?y b?de for l?ring og konkurranse. Bilister som bruker Drive-funksjonen blir m?lt mot andre bilister i samme region, og de som oppn?r flest poeng i l?pet av en tidsperiode er med i trekningen av drivstoffpremier fra Shell.
Shell Drive m?ler kj?rem?nster ved ? registrere ?nsket reiserute ved bruk av GPS-funksjonen i telefonen. Her m?les hastighet, akselerasjon og nedbremsing i alle faser av bilturen, og p? den m?ten kan appen gi tilbakemeldinger p? kj?restil og komme med tips til hvordan man effektiviserer sin egen stil. Tilbakemeldingene vises med markeringer i selve kj?reruten, samt korte animasjonsfilmer der utfordringene blir presentert.
? Det er liten tvil om at norske bilister generelt har mye ? spare p? ? kj?re ?konomisk og milj?vennlig. Moderne biler har senket drivstofforbruket betraktelig p? f? ?r, men dersom den enkelte bilist blir mer bevisst p? egen kj?restil kan forbruket reduseres ytterligere, sier markedskoordinator i retailavdelingen i A/S Norske Shell, Sigrid Louise Gundersen Philippart.
? Kraftig akselerasjon og bremsing ?ker forbruket radikalt, og v?re beregninger viser at man kan spare s? mye som 17 prosent drivstoff dersom man kj?rer optimalt. N?r man setter dette i et st?rre perspektiv, snakker vi store besparelser b?de for norske bilister og for milj?et, sier Philippart.
Shell Motorist App er gratis, og eksisterende versjon er forel?pig kun tilgjengelig for iPhone.
SLUTT
Bildetekst:
Markedskoordinator i retailavdelingen i A/S Norske Shell, Sigrid Louise Gundersen Philippart, viser Shells siste verdenslansering: en app som hjelper deg med ? forbedre kj?restilen
INFO: For mer informasjon eller ytterligere kommentar, vennligst kontakt Sigrid L. G. Philippart, tlf. 41272292 eller e-post: [email protected]

Shell har v?rt aktiv i Norge siden 1912. V?re virksomhetsaktiviteter inkluderer leting og produksjon av olje og gass (oppstr?m), og raffinering, salg og markedsf?ring av petroleumsprodukter (nedstr?m). V?rt hovedkontor ligger i Sola kommune utenfor Stavanger. Oppstr?msvirksomheten har ogs? kontorer i Kristiansund og Aukra, mens nedstr?msvirksomheten blir ledet fra Oslo.
V?re virksomheter i Norge
A/S Norske Shell er en betydelig akt?r i Norge, og er det st?rste internasjonale olje- og gasselskapet p? norsk sokkel. Shell er operat?r for oljefeltet Draugen og gassfeltet Ormen Lange i Norskehavet.

Shell har et nettverk p? om lag 420 biliststasjoner og er representert i alle landets fylker.
Totalt sysselsetter A/S Norske Shell rundt 1.100 personer.
Ansvarlig energi
Ansvarlig drift i samsvar med v?re kjerneverdier ?rlighet, integritet og respekt for mennesker, samt innsats for ? redusere milj?konsekvensene av v?r virksomhet, er avgj?rende for ? m?te den energiutfordringen verden st?r overfor, og sikre v?r suksess p? lang sikt.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #Johannes Aalberg   #Lierni Imaz   #Marius Kyllo   #NTNU