Transport

Vaskesesongen er i gang ? gj?r det riktig

28-03-2014 12:00 CET Statoil Fuel & Retail Norge AS V?rlig v?r p? ?stlandet de siste ukene har f?tt fart p? bilvaskingen i denne delen av landet. V?rvasken er viktig for bilen, men hvordan skal den vaskes. Blir bilen renere om man vasker for h?nd eller i maskin?

V?rlig v?r p? ?stlandet de siste ukene har f?tt fart p? bilvaskingen i denne delen av landet. V?rvasken er viktig for bilen, men hvordan skal den vaskes. Blir bilen renere om man vasker for h?nd eller i maskin?
– Det spiller egentlig ingen rolle om du vasker for h?nd eller i maskin. Det viktigste er at du vasker bilen regelmessig, da f?r ikke skitten festet seg skikkelig og asfaltnupper t?rker ikke inn i lakken, forklarer kategorisjef for bilpleie i Statoil Fuel & Retail Norge, Anders Hagen.
Bruk selvvaskeanlegg
Hvis du velger ? vaske bilen for h?nd anbefaler imidlertid Hagen ? gj?re det ved et selvvaskeanlegg.
– Selvvaskeanleggene er et omr?de beregnet for vaskeaktivitet. Du f?r tilgang p? all redskapen du trenger for ? gj?re en grundig bilvask. Dessuten er anleggene konstruert med blant annet oljeutskillere i bakken som fanger opp eventuelle milj?gifter. Vasker man hjemme p? g?rdsplassen vil det som m?tte finnes av kjemikalier i s?pen renne ut i grunnen. Det kan v?re skadelig for milj?et, p?peker han.
Den viktigste bilvasken
Bilen b?r vaskes minst to ganger i m?neden, og Hagen mener v?rvasken uten tvil er den viktigste vasken i l?pet av ?ret.
? Bilen er s?rlig utsatt etter en lang vinter. Saltet fra vinterveiene angriper b?de lakken og understellet, og f?rer til at verdien og levetiden p? bilen synker. Derfor er det viktig at v?rvasken inneb?rer b?de h?ytrykksspyling, asfaltfjerning, underspyling og polering, sier Hagen.
Bileiere som ferdes p? store veier der det saltes mye b?r v?re ekstra n?ye med ? spyle bilen. Nordmenn vasker sjeldnere om vinteren, men p? grunn av saltingen har bilen vel s? stort behov for vask n?r det er vinter.
Fakta: Slik gj?r du bilen klar for v?ren
Gj?r bilen klar til v?ren ved ? fjerne salt og asfaltrester som har festet seg p? lakk og understell.
Vask vinduene innvendig og utvendig slik at du ser godt ved lav og skarp v?rsol. Rene ruter og lykter er viktig for sikkerheten.
Vask bilen minst to ganger i m?neden.
Dersom bilen er sv?rt skitten utvendig, er det lurt ? spraye bilen med avfettingsspray f?r bilvasken starter.
Bruk l?solje p? alle l?ser og silikon p? gummilister dersom det er risiko for minusgrader.
Polering av bilen gir ekstra beskyttelse for lakken.
For ytterligere informasjon, kontakt:
Cathrine Myhren, kommunikasjonsr?dgiver Statoil Fuel & Retail Norge, +47 400 75 600,
[email protected]

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy