Biler

Sommerdekkfamilien Nokian Hakka for nordiske forhold: Ekstra trygghet med Hakka-garanti

Nokian Hakka sommerdekk er et naturlig valg for bilister som verdsetter dekk som er utviklet spesielt for skiftende nordiske sommerforhold. Nokian Hakka sommerdekk har vunnet mange tester, og byr p? meget komfortable kj?reegenskaper.
De slitesterke sommerdekkene gir optimalt grep ved varierende temperaturer fra tidlig p? v?ren til sent p? h?sten p? grove norske asfaltveier. Den unike Hakka-garantien med tilh?rende veihjelp sikrer at reisen kan fortsette ogs? om det blir en midlertidig stans p? grunn av dekkskade.
I den komplette familien av Nokian Hakka sommerdekk inng?r det sportslige alternativet Nokian Hakka Black for motorsterke biler, Nokian Hakka Blue for familiebiler og det meget lettrullende Nokian Hakka Green. De robuste SUV-dekkene i sommerdekkfamilien er Nokian Hakka SUV, Nokian Hakka Z SUV og Nokian Rotiiva.
Alle Nokian sommerdekk gir meget god beskyttelse mot vannplaning, som utgj?r en relativt stor risiko p? sporete norske asfaltveier sommerstid.
– Risikoen for vannplaning kan reduseres vesentlig med gode sommerdekk. Et godt eksempel p? sommerdekk av h?y kvalitet, er Nokian Hakka Blue som har vunnet flere sommerdekktester. Mange motorblader skriver at Nokian Hakka Blue er det absolutt beste dekket p? v?tt underlag. Dekket har flere innovasjoner som reduserer risikoen for vannplaning, blant annet suger?rlamellen Dry Touch, som effektiv suger opp vann mellom dekket og veien og leder vannet til dekkets hovedspor.
Dekket har dessuten s?kalte lensespor ? ellipseformede hull i de tverrg?ende hovedsporene p? skulderpartiet. Disse lagrer vann n?r sporvolumene i de tverrg?ende sporene ?ker, sier Allan Ostrovskis, teknisk sjef i Nokian Tyres.
Nokian Hakka Black for rask kj?ring
Den siste nyheten i Nokian Hakka-sortimentet er sportslige Nokian Hakka Black, som er et sommerdekk i toppklasse for krevende kj?ring. Dekkets slitebanegummiblanding er en konstruksjon med flere gummisjikt og nanoteknikk, samt et m?nster som er spesielt utviklet for rask kj?ring. Summen er meget gode kj?reegenskaper i et dekk som reagerer lynraskt p? styringen, noe som er en absolutt forutsetning for sikker kj?ring n?r man n?rmer seg yttrgrensene for veigrepet.
Slitebanegummiblandingen Nordic Intelligent UHP Silica er spesielt utviklet for Nokian Hakka Black, og er skreddersydd for t?ff kj?ring og h?ye hastigheter. Gummiblandingen optimerer dekkets v?tgrep i sterkt varierende temperaturer, fra kj?lige v?rvinter-dager til de varmeste sommerdagene, og videre til kalde h?stdager.
Kj?reegenskapene er meget gode under alle forhold, ogs? i ekstreme situasjoner.
Mellomsjiktet under slitebanen har en nanosilica gummiblanding med sm? molekyler. Denne unike blandingen gj?r at Nokian Hakka Black styrer betydelig raskere enn dekk med tradisjonelle gummiblandinger. Den f?lsomme og p?litelige veikontakten merkes spesielt ved kj?ring i svinger og ved filskifte.
Den nye innovasjonen Hydro Grooves gir effektiv beskyttelse mot vannplaning ved ? lagre vann mellom dekket og veien og ved ? lede det videre til de langsg?ende sporene. Den nye innovasjonen s?rger for sikre kj?reegenskaper ogs? p? v?te veier.
Nokian Hakka Black for rask kj?ring er et dekk i UHP-kategorien; den t?ffeste kategorien for personbildekk. I sortimentet inng?r 34 produkter fra 16 til 20 tommer i hastighetsklassene W (270 km/t) og Y (300 km/t).
Mer informasjon om Nokian Hakka Black:
http://www.nokiantyres.no/dekk-no?id=30585989&group=1.02&name=Nokian+Hakka+Black
Bilder: www.nokiantyres.com/HakkaBlack
Video: http://youtu.be/t9fZeEGmBdk
Nokian Hakka Blue og Nokian Hakka Green ? p?litelige og sikre dekk for familiebiler
De p?litelige testvinnerne i sommerdekkfamilien Nokian Hakka tilbyr meget gode kj?reegenskaper under alle forhold og ved de ofte sterkt skiftende sommertemperaturene i Norge.
Nokian Hakka Blue for familiebiler gir meget god beskyttelse mot vannplaning, mens Nokian Hakka Green for mindre biler ruller ekstremt lett, noe som reduserer b?de drivstofforbruk og CO2-utslipp.
Nokian Hakka Green har p? sidene av de langsg?ende ribbene sm? halvrunde hull som ligner overflaten p? en golfball. Disse har som oppgave ? avkj?le dekket, noe som ?ker levetiden og senker lydniv?et. Denne nye Silent Groove designen reduserer dekkets luftmotstand, og dermed ogs? bilens drivstofforbruk. Dekkets design reduserer ogs? dekkst?y inne i kupéen. De unike venturisporene gir god beskyttelse mot vannplaning, og furuoljen i gummiblandingen optimerer det gr?nne dekkets slitestyrke.
Nokian Hakka Green finnes i 26 produkter fra 13 til 16 tommer i hastighetsklassene T (190 km/t), H (210 km/t) og V (240 km/t).
Innovasjonene p? Hakka Blue med sine gode v?tegenskaper er Dry Touch lamellene og lensesporene, som gir meget godt grep og god beskyttelse mot vannplaning. Ogs? Nokian Hakka Blue er lettrullende, og drivstofforbruket er blant de laveste i sin klasse.
I sortimentet av Nokian Hakka Blue finnes b?de dekk i hastighetsklasse V (240 km/t) og hastighetsklasse W (270 km/t). I sortimentet finnes totalt 26 produkter fra 15 til 17 tommer.
Mer informasjon om Nokian Hakka Blue:
http://www.nokiantyres.no/dekk-no?id=24089738&group=1.02&name=Nokian+Hakka+Blue
Bilder: www.nokiantyres.com/HakkaBlue
Video: http://youtu.be/TcQpuiubS2Y
Mer informasjon om Nokian Hakka Green:
http://www.nokiantyres.no/dekk-no?id=19472257&group=1.02&name=Nokian+Hakka+Green
Bilder: www.nokianrenkaat.fi/HakkaGreen
Video: http://youtu.be/wqebSYA0Dx0
Nokian Hakka SUV, Nokian Hakka Z SUV og Nokian Rotiiva ? robuste kj?reegenskaper for store SUV-modeller
For de store og motorsterke SUV-modellene kan Nokian Tyres tilby et stort utvalg av SUV-dekk for krevende og varierende kj?ring.
Det slitesterke og robuste Nokian Z SUV for effektive SUV-modeller ruller lett, og har b?de lette og presise kj?reegenskaper. Dette spesialdekket trives under ekstreme forhold og har lav dekkst?y. Nokian Hakka Z SUV er tilgjengelig i hastighetsklasse V (210 km/t), W (270 km/t) og Y (300 km/t) og i dimensjoner fra 17 til 22 tommer.
Ogs? Nokian Hakka SUV er skreddersydd for varierende nordiske veier, eksempelvis grusveier og grove asfaltveier. Selv om dekket trives godt p? mindre veier, kommer de presise kj?reegenskapene ogs? til sin rett p? asfalt. Dekket har ulikt m?nster p? inner- og ytterskulder, noe som gir meget god beskyttelse mot vannplaning.
Ogs? Nokian Hakka SUV har en robust og slitesterk konstruksjon for varierende SUV-bruk. Dekket passer meget godt for SUV-f?rere som verdsetter effektive og sikre kj?reegenskaper. Nokian Hakka SUV finnes i de vanligste SUV-dimensjonene i hastighetsklassene T og H.
Nokian Rotiiva AT (All Terrain) er et slitesterkt spesialdekk som gir optimal ytelse uten at dette g?r ut over verken sikkerhet eller komfort. Dekket ruller effektivt b?de p? asfalt og i lettere terreng. Dekkets robuste konstruksjon, og den skreddersydde slitebanegummiblandingen med god beskyttelse mot ytre skader, gir h?y slitestyrke selv p? tyngre biler.
Dekket finnes i mange dimensjoner og passer meget godt p? lette lastebiler, de st?rste SUV-modellene og p? pickup-modeller.
Mer informasjon om Nokian Hakka Z SUV:
http://www.nokiantyres.no/dekk-no?id=11736693&group=2.02&name=Nokian+Hakka+Z+SUV
Bilder:
www.nokiantyres.com/NokianHakkaZSUV
Mer informasjon om Nokian Hakka SUV:
http://www.nokiantyres.no/dekk-no?id=10469853&group=2.02&name=Nokian+Hakka+SUV
Bilder: www.nokiantyres.com/NokianHakkaSUV
Mer informasjon om Nokian Rotiiva:
http://www.nokiantyres.no/dekk-no?id=24252603&group=2.02&name=Nokian+Rotiiva+AT
Bilder: www.nokiantyres.com/RotiivaAT
Patentert sikkerhet og komfort
Alle Nokian Hakka sommerdekk har en slitasjevarsler (DSI ? Driving Safety Indicator) som er patentert av Nokian Tyres. De har ogs? et vanndr?pesymbol som forsvinner n?r m?nsterdybden er mindre enn fire millimeter. Dette inneb?rer at dekket da ikke lenger har god beskyttelse mot vannplaning.
Hakka-garanti med veihjelp gir mer trygghet
Nokian Tyres unike Hakka-konsept omfatter ogs? Hakka-garanti med tilh?rende veihjelp som ?ker tryggheten p? nordiske veier. Dersom et dekk som er korrekt montert og normalt brukt blir skadet slik at det ikke kan repareres, s? f?r forbrukeren et tilsvarende nytt dekk kostnadsfritt. Hakka-garantien gjelder i ett ?r fra kj?psdato, eller til m?nsterdybden er fire millimeter.
Hakka-garantiens veihjelp sikrer at man kommer seg videre dersom uhellet er ute. Om et dekk g?r i stykker underveis, beh?ver man bare ? ringe til Hakka-garantiens veihjelp, s? rykker de ut med assistanse.
Hakka-garanti:
http://www.nokiantyres.no/hakkagaranti
Mer informasjon:
Produktsjef Fredrik Hauge, Nokian Dekk AS ? tlf. 6484 7700,
[email protected]
www.nokiantyres.no
www.facebook.com/nokiantyresnorge | www.youtube.com/NokianTyresCom

Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 1.050 avdelinger i 26 land. Nokian Tyres omsetning i 2012 ble 1.612 millioner euro, og antall ansatte er ca. 4.000.
Vedlagte filer
PDF-dokument Word-dokument

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy