Transport

Norwegian med fortsatt passasjervekst og fullere fly i januar

06-02-2014 08:15 CET Norwegian Norwegian fl?y vel 1,5 millioner passasjerer i januar 2014, en ?kning p? 24 prosent sammenlignet med samme m?ned i fjor. Fyllingsgraden ?ker selv med kraftig kapasitetsvekst.

Norwegian fl?y vel 1,5 millioner passasjerer i januar 2014, en ?kning p? 24 prosent sammenlignet med samme m?ned i fjor. Fyllingsgraden ?ker selv med kraftig kapasitetsvekst.
I januar fl?y 1 530 441 passasjerer med Norwegian, en ?kning p? 24 prosent sammenlignet med samme m?ned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) ?kte med 50 prosent, mens kapasiteten (ASK) ?kte med 45 prosent denne m?neden. Fyllingsgraden var 74,8 prosent i januar, opp 2,6 prosentpoeng.
– Jeg er sv?rt godt forn?yd med at vi i en lavsesongm?ned som januar fyller flyene godt, selv med kraftig kapasitetsvekst. At over 1,5 millioner passasjer velger ? fly med oss denne m?neden viser at v?re rimelige priser og nye fly med god komfort er viktig for valg av flyselskap, sier administrerende direkt?r Bj?rn Kjos.
Norwegian gjennomf?rte 99,6 prosent av de planlagte flygningene i januar, hvorav 78,3 prosent gikk p? oppsatt rutetid. Punktligheten p?virkes av v?rsituasjonen i Skandinavia.
I januar fikk Norwegian levert to fabrikknye Boeing 737-800 av totalt 15 i 2014. I tillegg f?r selskapet fire nye 787 Dreamlinere i l?pet av f?rste halv?r. Norwegians flyfl?te er blant de mest moderne og milj?vennlige i Europa.
Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.
Kontaktpersoner:
Kommunikasjonsdirekt?r Anne-Sissel Sk?nvik, tlf. 97 55 43 44
Finansdirekt?r Frode Foss, tlf. 91 63 16 45

Norwegian er Skandinavias nest st?rste flyselskap og det tredje st?rste lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 413 ruter til 128 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midt?sten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i ?ret. Selskapet er b?rsnotert (2003) og har om lag 3 500 ansatte. Norwegian har 87 fly i fl?ten med en gjennomsnittsalder p? 4,8 ?r (per januar 2014). Norwegian faser l?pende inn nye, mer milj?vennlige fly og har en en av de mest moderne fl?tene i Europa. I 2013 ble Norwegian k?ret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bed?mmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.
F?lg Norwegian p? Facebook her.
F?lg Norwegian p? YouTube her.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy