Biler

Nytt ?konomisk piggfritt vinterdekk for nordiske forhold: Nokian Hakkapeliitta CR3 ? komfort for krevende profesjonelle brukere

Nokian Tyres lanserer n? et nytt piggfritt vinterdekk for skap- og distribusjonsbiler, Nokian Hakkapeliitta CR3. Dekket sparer drivstoff, og gir godt grep og komfortable kj?reegenskaper b?de i glatte gatekryss i byen og p? d?rlig br?ytede landeveier.
Foruten den lave rullemotstanden, er dekkets trygge kj?reegenskaper spesielt utviklet for isete, sn?dekte og v?te veier. Det nye piggfrie vinterdekket utnytter konseptet Nokian Cryo Crystal, som maksimerer isgrepet og som ogs? finnes i det piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2 for personbiler.
Utvalget av dimensjoner for Nokian Hakkapeliitta CR3 er skreddersydd for moderne bilmodeller, og omfatter 20 produkter fra 14 til 17 tommer. Dekk for b?de lettere og tyngre kj?ret?y har samme m?nster. Salg av dekket starter h?sten 2014, og de viktigste markedene er Norden og Russland.
Konseptet Nokian Cryo Crystal maksimerer vintergrepet
En ny generasjon gummiblanding, skreddersydd m?nster og konseptet Nokian Cryo Crystal ? som gir dekket optimalt grep b?de sideveis og rett forover ? gir Nokian Hakkapeliitta CR3 sikkerhetsegenskaper i toppklasse.
Gummiblandingen inneholder diamantharde grepspartikler som ligner krystaller med mange kanter. De mikroskopiske krystallene med sine skarpe kanter ligger som innebygde pigger i gummien og forbedrer grepet. Presise kj?reegenskaper og godt grep holder seg ogs? mens dekket slites og blir eldre. Da kommer de jevnt plasserte milj?vennlige krystallene ytterligere frem i gummien og forbedrer grepet.
Nokian Hakkapeliitta CR3 har lommeformede lameller p? m?nsterblokkene i skulderomr?det. Disse ?pumper? bort vann fra kj?rebanen og styrker grepet. De patenterte pumpelamellene med st?rre volum, og et stort antall sikk-sakk lameller ?ker v?t- og isgrepet ytterligere.
Ny skreddersydd gummiblanding gir ?kt grep og slitestyrke
Konseptet Cryo Crystal, som forbedrer isgrepet, og den slitesterke slitebanegummiblandingen utgj?r sammen en komplett helhet. Den nye slitebanegummiblandingen, tilpasset til dekk for lette lastebiler, fungerer sikkert ved skiftende temperaturer og reduserer rullemotstanden, noe som i sin tur reduserer drivstoffkostnadene. Gummiblandingen gir det robuste Nokian Hakkapeliitta CR3 meget godt is-, sn?- og v?tgrep, foruten meget god slitestyrke ved skiftende temperaturer.
M?nsterblokkenes lameller fungerer aktivt, uansett variasjoner i grepsniv? og temperatur. Gummiblandingen med et h?yt innslag av naturgummi inneholder ogs? rapsolje, som forbedrer isgrepet og ?ker slitestyrken.
Stabile kj?reegenskaper
Dekket har flere gjennompr?vde l?sninger som er kjent fra andre Hakkapeliitta vinterdekk, og som gir best mulig grep og balanserte kj?reegenskaper. Dekket er retningsbestemt, og p? det aggressive m?nsteret finnes et tett nett av lameller som gir ytterligere grep n?r friksjonen er p? sitt d?rligste ? eksempelvis p? v?t is.
P? det nye m?nsteret ?ker den sammenhengende midtribben og det bundne midtomr?det kj?restabiliteten. Dekket slites jevnere, noe som gir ekstra sikkerhet n?r dekket blir eldre. Drivhjulsdekkene slites vanligvis mer p? midtomr?det.
Nokian Hakkapeliitta CR3 er et ?konomisk dekk med stabile kj?reegenskaper og lav dekkst?y. I tillegg til m?nsteret, er det dekkets robuste konstruksjon som gir disse egenskapene. Den meget slitesterke doble st?lbeltekonstruksjonen holder godt ved t?ff kj?ring, og b?rer ogs? tunge hjulbelastninger p?litelig.
St?lbeltene har en ny type elastiske st?ltr?der som forsterker dekkets konstruksjon og bidrar til at dekket kan beholde sine beste egenskaper lengre enn tidligere. Samtidig reduseres rullemotstanden, og dermed ogs? drivstofforbruket.
?kt sikkerhet og komfort
P? slitebanen finnes en slitasjevarsler (DSI = Driving Safety Indicator) som er patentert av Nokian Tyres. Sifrene midt p? dekkets slitebane viser gjenv?rende m?nsterdybde i millimeter. Sifrene forsvinner et etter et etter hvert som dekket slites. Alle Nokian vinterdekk har slitasjevarsleren. Sn?krystall-symbolet (Winter Safety Indicator, WSI) ?ker vintersikkerheten ytterligere. Den er synlig til m?nsterdybden er fire millimeter.
P? dekksiden av Nokian Hakkapeliitta CR3 finnes det en inforute for dekkets plassering p? bilen og lufttrykk. Nytt er at man her ogs? kan markere strammemomentet for dekkboltene.
Som alle andre Hakkapeliitta vinterdekk omfattes ogs? det nye Nokian Hakkapeliitta CR3 av den unike Hakka-garantien.
Nokian Hakkapeliitta CR3 ? komfort til profesjonell bruk
o Meget godt vintergrep
o God slitestyrke, lavt st?yniv?
o Sparer drivstoff og milj?
Viktigste innovasjoner:
Konseptet Nokian Cryo Crystal. Meget godt vintergrep, presise kj?reegenskaper. De diamantharde grepspartiklene i gummiblandingen ligner krystaller med mange kanter. De forbedrer grepet, spesielt p? is.
Pumpelameller. Bedre v?t- og isgrep. De lommeformede lamellene p? skulderomr?det ?pumper? unna vann fra kj?rebanen og styrker grepet.
Ny slitebanegummiblanding. ?kt sikkerhet og bedre drivstoff?konomi. Gummiblandingen som er optimert for tung innsats fungerer sikkert ved skiftende temperaturer og reduserer rullemotstanden. Gummiblandingen gir meget godt is- og sn?grep, og har h?y slitestyrke. Blandingen av naturgummi og silica inneholder ogs? rapsolje, som forbedrer dekkets isgrep og ?ker slitestyrken. I tillegg til den h?ye andelen naturgummi, inneholder gummiblandingen ogs? rapsolje for styrket isgrep og ?kt slitestyrke.
Tett lamellnett og f? brede lameller. Optimalt grep og optimale kj?reegenskaper. Det aggressive m?nsteret har et lamellnett som er tettere enn tidligere. F? bredere lameller i midtomr?det forbedrer grepet, spesielt p? v?t is der friksjonen er minst.
Ny st?lbeltekonstruksjon. Stabilitet og slitestyrke. I tillegg til m?nsteret er det dekkets robuste konstruksjon som gir stabile kj?reegenskaper. Den meget sterke doble st?lkonstruksjonen b?rer selv tunge hjulbelastninger p?litelig. St?lbeltene har en ny type elastiske st?ltr?der som forsterker dekkets konstruksjon, og bidrar til at dekket bevarer sine beste egenskaper lengre enn tidligere. Samtidig reduseres rullemotstanden, og dermed ogs? drivstofforbruket.
Bilder: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaCR3
Tester under ekstreme forhold:
http://youtu.be/f4TSgk_1TQU
Hvordan ble verdens f?rste vinterdekk oppfunnet?
http://www.nokiantyres.no/hvordan-ble-verdens-forste-vinterdekk-op
Historien om Hakkapeliitta vinterdekk:
http://hakkapeliitta75.com
Nokian Hakkapeliitta ? Legendarisk vinterdekk:
www.youtube.com/watch?v=JA-YfJDKvwE&feature=share&list=PL1BE04B7BAC224A97
Testvinneren Nokian Hakkapeliitta:
www.youtube.com/watch?v=IkQotSMzSfs&feature=share&list=UUv-VDEjbdBkuZ-eSvYOn0FA
Nokian Hakkapeliitta: världsrekord för körning p? is 335,713 km/h http://www.nokiantyres.no/NO-Fastest-On-Ice-2013
Hakkapeliitta vinterkj?reskole
http://www.nokiantyres.no/vinterkjoreskole
Hakkkapeliitta testf?rerbloggerhttp://hakkapedia.no/no/hjem
Hakka-garanti:
www.hakkaclub.no
Mer informasjon:
Nokian Renkaat plc,
Produktutviklingssjef Juha Pirhonen, tel. +358 10 401 7708
[email protected]

Sjef for teknisk kundeservice Matti Morri, tel. +358 10 401 7621
matt[email protected]
Produktsjef Fredrik Hauge, Nokian Dekk AS, 64 84 77 00 ? [email protected]

www.nokiantyres.no
www.facebook.com/nokiantyresnorge|www.youtube.com/NokianTyresCom

Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 1.050 avdelinger i 26 land. Nokian Tyres omsetning i 2012 ble 1.612 millioner euro, og antall ansatte er ca. 4.000.
Vedlagte filer
PDF-dokument Word-dokument

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #Hyundai Motor   #Korea