Transport

Jubileums?ret Munch 150 avsluttes i L?ten og Elverum

Munch-jubileet har v?rt en stor suksess med aktiviteter i hele landet og nesten en halv million bes?kende p? utstillingen i Oslo. Edvard Munch ble f?dt p? g?rden Engelaug ?stre p? L?ten 12. desember 1863. P? denne dagen, 150 ?r etter, inviteres det til fest og feiring i Terningen Arena i Elverum, n?r Edvard Munchs f?dested.
Program for dagen i L?ten/Elverum
Munch 150 og L?ten kommune inviterer pressen til ? delta i feiringen med f?lgende program for dagen 12. desember:
12.00-13.45Barneselskap i L?tenhallen med barne-tv-programleder Truls Pedersen, L?ten kulturskole, elevenes egne Munch animasjonsfilmer og forfatter og komponist Tor Karseth
12.00-13.45Ungdomsselskap i L?ten kino. Innslag fra skuespiller Arne Lindstad og elever p? skolen. Anne Qvale fra Nasjonalmuseet forteller om det digitale verkstedet F? ?ye p? Munch. Danseforestillingen Forklart meg livet med Astrid Groseth og Karoline Amb
14.00Pressekonferanse p? tunet til g?rden Engelaug ?stre. G?rdeier Ole Anders Spikkerud, oldebarn av Munchs barndomsvenn Ole Thingstad, forteller om g?rden og svarer p? sp?rsm?l
15.00Munch-senteret p? Klevfos Industrimuseum er ?pent for pressen. L?tens egne ?superverter? forbereder mottakelse
15.00Munch-museet starter sitt julebord p? L?ten N?rstasjon, der det blir servert kortreist mat
16.00Mottakelse for utvalgte gjester p? Klevfos Industrimuseum. Bes?k i Munch-senteret, L?iten Sangforening underholder og foredrag ved forfatteren av boken Munchs f?rste strek, ?se Krogsrud
19.00Festforestilling i Terningen arena (se under)

Festforestillingen Edvard Munch 150 ?r!
Forestillingen hyller jubilanten gjennom ord og toner. Munch 150 og L?ten kommune er sv?rt glade for ? kunne melde at forfatteren Karl Ove Knausg?rd holder forestillingens festtale. Han er opptatt av billedkunst og estetikk og har skrevet om dette b?de i seksbindsverket Min kamp og i sin siste bok Sjelens Amerika.
Under ledelse av Rolf Gupta spiller Ungdomssymfonikerne og Musikkh?gskolens symfoniorkester musikk av R. Strauss, I. Stravinskij og L. van Beethoven. Birgitte Christensen er solist. Se eget faktaark om repertoar og koblingen til Edvard Munch.
I tillegg gjester Jo Str?mgren Kompani forestillingen med utdrag fra sin oppsetning The Painter, der publikum gjennom store, livaktige dokker m?ter Edvard Munch som gammel, ung og barn.
Som seg h?r og b?r blir det ogs? f?dselsdagskake og sang i anledning dagen. I pausen urframf?rer barn fra L?ten Tor Karseths nyskrevne Sang til Edvard, og publikum f?r servert kaffe og bursdagskake. Forestillingen er ?pen for alle, og billetter er lagt ut for salg i billettluka.no.
Prosjektleder for Munch 150 i L?ten, Kjersti Sandvik, representerer det stolte vertskap:
-Munch-jubileet i L?ten har v?rt som et eventyr for oss. Vi har hatt h?y aktivitet siden sommeren 2012 med ?pning av v?rt Munch-senter og fotopunkt ved Engelaug ?stre. I jubileums?ret har vi hatt en storsatsning p? barn og unge, og alle skolebarna i L?ten har bes?kt jubileumsutstillingen Munch150. N? gleder vi oss til ? invitere til 150-?rsdag p? hjemmebane og h?per mange vil komme og feire sammen med oss!
Elsebet Kjerschow, det nasjonale jubileets prosjektleder, deler L?ten-vertskapets oppfordring:
-Det er en stor glede ? f? avslutte Munch-?ret 2013 med festforestilling ved Munchs f?dested ? og det p? selve dagen for kunstnerens f?dsel. Hele jubileums?ret har v?rt en stor fest b?de lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi h?per og tror at vi med dette jubileums?ret har lykkes med v?rt m?l om ? ?ke kunnskap, nysgjerrighet og begeistring for Munchs kunst.
Om Munch 150
I 2013 feires 150-?rsdagen for Edvard Munchs f?dsel. Gjennom en rekke kulturarrangementer gjennom ?ret er Munch og hans kunstnerskap markert. Jubileumsutstillingen i Oslo med nesten en halv million bes?kende har nok v?rt h?ydepunktet, men det er og har v?rt en rekke utstillinger, forestillinger, konserter, foredrag og kulturaktiviteter over hele landet. Det har v?rt arrangert tre st?rre forskningsseminarer, rundt tyve b?ker er utgitt og flere filmer er produsert. Internasjonalt har det v?rt stor oppmerksomhet rundt Munch med utstillinger fra New York til Tokyo.
Munch 150 er et samarbeid mellom Munch-museet og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Se munch150.no.
Kontaktpersoner
Kjersti Sandvik
Prosjektleder Munch150 i L?ten
Tlf 62 56 40 10/952 07 923
[email protected]
Elsebet Kjerschow
Prosjektleder Munch 150
Tlf. +47 936 06 155
[email protected]
Eva Amine Wold Engeset
Programansvarlig Munch 150
Tlf:+ 47 46 95 01 02
[email protected]
Pressekontakt 12. desember
Tor Rullestad
Turistsjef i Hamarregionen
Tlf:+ 47 99 00 98 02
[email protected]
Nasjonalmuseet – Vi bygger en ny fremtid for kunsten!
Vedlagte filer
PDF-dokument

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy