Transport

Fortsatt god passasjervekst for Norwegian i november

N?rmere 1,7 millioner passasjerer fl?y med Norwegian i november, en ?kning p? 16 prosent sammenlignet med samme m?ned i fjor. Selskapet forsetter ekspansjonen og veksten ute i Europa gjennom innfasing av splitter nye fly, ?kt setekapasitet, etablering av nye baser og lansering av nye ruter.
I november fl?y 1 689 049 passasjerer med Norwegian, en ?kning p? 230 177 passasjerer eller 16 prosent sammenlignet med samme m?ned i fjor. Norwegian hadde en kapasitetsvekst (ASK) p? 39 prosent og en trafikkvekst (RPK) p? 40 prosent. Fyllingsgraden var 76,2 prosent, opp et halvt prosentpoeng fra samme m?ned i fjor.
Internasjonal vekst
Trafikktallene for november p?virkes av ekspansjon og vekst i nye markeder gjennom etablering av nye baser, lansering av nye ruter, innfasing av fabrikknye fly og kapasitets?kning. Flydistansen er dessuten betydelig lengre enn f?r.
– Jeg er godt forn?yd med at flere, spesielt reisende utenfor Skandinavia, velger ? fly med Norwegian og at vi fyller flyene godt selv med stor kapasitets?kning. Det viser at god kvalitet til lav pris verdsettes, sier administrerende direkt?r Bj?rn Kjos.
Totalt gjennomf?rte Norwegian 99,7 prosent av de planlagte flygningene i november, hvorav 86,4 prosent gikk p? oppsatt rutetid.
Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.
Kontaktpersoner:
Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen tlf. 45 45 60 12
Finansdirekt?r Frode Foss, tlf. 916 31 645
Norwegian er Skandinavias nest st?rste flyselskap og det tredje st?rste lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 413 ruter til 125 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midt?sten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i ?ret. Selskapet er b?rsnotert (2003) og har om lag 3 500 ansatte. Norwegian har 80 fly i fl?ten med en gjennomsnittsalder p? 4,6 ?r (per mars 2013). Norwegian faser l?pende inn nye, mer milj?vennlige fly og har en en av de mest moderne fl?tene i Europa. I 2013 ble Norwegian k?ret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bed?mmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.
F?lg Norwegian p? Facebook her.
F?lg Norwegian p? YouTube her.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy