Nasjonalgalleriet i ny drakt og et apropos til langrennskunsten

Nasjonalmuseet har gleden av ? invitere pressen til f?rvisning i Nasjonalgalleriets to utstillinger ?Livets dans? og ?L?ype! P? sporet av en identitet? fredag 29.november kl. 10.00. Pressekontakt: Eva Engeset, [email protected], tlf: 46 95 01 02.
Utstillingen ?Munch 150? er over, n? fylles Nasjonalgalleriets vegger igjen med basisutstillingen ?Livets dans? – i ny drakt. I tillegg vises den lille langrennsutstillingen ?L?ype! P? sporet av en identitet? i prosjektrommet i Nasjonalgalleriet som et apropos til Tour de Ski og OL i Sotsji.

Nasjonalgalleriets utstilling ?Livets dans? tilbake i ny drakt
Utstillingen ?Munch 150? er over, n? fylles Nasjonalgalleriets vegger igjen med basisutstillingen ?Livets dans? – i ny drakt.
De kraftige veggfargene i utstillingen Munch 150 er erstattet av tidsmessige fargetekstiler n?r basisutstillingen ?Livets dans? gjen?pner 30. november. I tillegg kan avdelingsdirekt?r for eldre og moderne kunst, Nils Ohlsen, fortelle om nye verk i presentasjonen:
-Selv om samlingspresentasjonen i prinsipp f?lger samme linje som ved den forrige basisutstillingen, har vi valgt ut en del nye verk som vises for aller f?rste gang. De viktigste nye verkene er signert Emil Nolde, Anne Eva Bergman, Jacob van Ruisdael og Camille Corot.
Basisutstillingen ?Livets dans? viser norsk kunst etter 1800, men ogs? internasjonale mesterverk fra renessansen frem til modernismen p? 1950-tallet. I alt rommer utstillingen rundt 300 norske og utenlandske verk. Spesielt fremhevet i utstillingen er bilder av J.C. Dahl og Christian Krohg som f?r (nesten) en hel sal alene. Krohgs Albertine f?r i den nye presentasjonen en hederssal i rundgangen.
Apropos Tour de Ski og OL i Sotsji
Som et apropos til Tour de Ski og OL i Sotsji viser Nasjonalmuseet den lille langrennsutstillingen ?L?ype! P? sporet av en identitet? i prosjektrommet i Nasjonalgalleriet.
Utstillingen ?L?ype! P? sporet av en identitet? knytter en uvanlig link mellom kunstmuseet og toppidretten, to kulturarenaer som vanligvis anses ? st? hverandre fjernt.
De tretten utvalgte bildene i utstillingen viser skil?pere i ulike settinger, fra en rolig kontemplativ skitur til en presset konkurransesituasjon. Verkene spenner fra Hans Gudes Jeg lot det st? til utfor fra 1879, til Tore Hansens Fiskebein fra 2010. Ellers er kunstnerne Ingebj?rg Une Hagen, Kjell Aukrust, Per Krohg, John Savio, Ragnvald Blix, Erik Werenskiold, Andreas Bloch, Halfdan Egedius og Christian Krohg representert i utstillingen. Kuratorene for utstillingen, Bodil S?rensen og M?yfrid Tveit, har f?lgende ? si om utstillingen:
-For ? belyse problematikken rundt langrennssporten som nasjonal identitetsb?rer, har vi f?tt god hjelp. Med som kommentatorer har vi en toppidrettsut?ver (Petter Northug), en ekskonge og en eksdronning i skil?ypa (Oddvar Br? og Anette B?e), samt unge aktive skil?pere fra Lyn skiklubb og 6. klasse p? M?llergata skole.
Utstillingen ?L?ype! P? sporet av en identitet? ?pner 30. november 2013 og st?r til 16. mars 2014.

Nasjonalmuseet – Vi bygger en ny fremtid for kunsten!
Vedlagte filer
PDF-dokument

Authors
Top