Pressemeldinger

Halvparten av kvinnelige bilister vet ikke hvilke dekk de kj?rer p?

En unders?kelse gjort av Infact for Continental Dekk viser at nesten halvparten av kvinnelige bilister ikke vet hvilket merke de har p? vinterdekkene sine. ? Dette er sjokkerende tall, sier Frank Larsen fra Continental.
Mange har lagt om til vinterdekk i disse dager, og mens menn flest har et bevisst forhold til hvilket dekkmerke de kj?rer p?, er situasjonen en helt annen blant kvinner. Av tusen respondenter svarte hele 45,9 prosent av kvinnene at de ikke visste hvilket merke det var p? vinterdekkene, mens kun 13,5 prosent av mennene svarte det samme.
– N?r vi vet hvor ekstremt viktig det er med gode dekk, s? er det klart at disse tallene er alarmerende. ? ha et bevisst forhold til dekk kan v?re avgj?rende for om man kj?rer med trygge eller farlige dekk, sier teknisk sjef hos Continental Dekk Norge, Frank Larsen.
I unders?kelsen til Infact svarte i overkant av 40 prosent av de kj?rte p? enten Continental- eller Nokian-vinterdekk, mens i underkant av 10 prosent kj?rte p? Michelin og 20 prosent med et annet merke. Totalt sett var det 29,1 prosent som ikke visst hvilket merke det var p? vinterdekkene, men av kvinner var det alts? nesten halvparten som ikke visste hvilket dekkmerke de hadde p? sin egen bil.
– Vi vet fra tidligere at menn har et mer bevisst forhold til dekk enn kvinner, og det er synd. Dekkene er den eneste kontakten mellom kj?ret?yet og veiunderlaget, og da m? man s?rge for at dekkene er gode nok, sier Frank Larsen.
Man ser ogs? regionale forskjeller i unders?kelsen til Continental, og blant folk i Oslo er det 42,3 prosent som ikke vet hvilket merke det er p? vinterdekkene, mens det bare er 24,6 prosent som svarer det samme i Nord-Norge.

Med en omsetning p? ? 32.7 milliarder i 2012, er Continental blant de ledende leverand?rer til bilbransjen over hele verden. Som leverand?r av bremsesystemer, systemer og komponenter for drivverk og chassis, instrumentering, infotainment l?sninger, kj?ret?y elektronikk, og dekk, bidrar Continental til ?kt kj?resikkerhet og globalt klimavern. Continental har i dag mer enn 170 000 medarbeidere i 46 land.

Similar Posts