Transport

VisitSwedens juletips: Finn julestemningen i Sverige

Svenskene kan kunsten ? skape julestemning, med sine tradisjonsrike julemarkeder og h?ndverkskultur. Over hele landet trekkes gjester til julemarkeder med gode matopplevelser, kvalitetsh?ndverk og aktiviteter for store og sm?. Opplev vinterlige sledeturer b?de med hest og reinsdyr, eller vakker julesang og gang rundt granen p? torget. N?r du reiser hjem har du b?de funnet den gode stemningen, og noen spennende julegaver. Her er VisitSwedens beste juletips ? glad jul!
Stockholm
Kongelig julemarked (fra 7. des)Stockholm har en rik tradisjon for julemarkeder. F? en juleopplevelse med kongelig sus p? Drottningholms Slott. Her finner man svensk h?ndverk p? sitt beste og rustikk mat i et stemningsfullt milj?. Ta en tur innom smedboden eller tekstilboden for ? finne sm? gaveskatter. Til slutt kan man stoppe p? en av de mange matbodene hvor det serveres smakfulle matbiter. Er man i kongestemning kan man videre ta turen innom det klassiske julemarkedet p? Kungliga Hovstallet for nok en magisk juleopplevelse.
For mer informasjon: www.svenska-slottsmassor.se

S?t julemusikk p? Marsipanb?ten
Hele familien kommer i s?t julestemning etter en tur til Stockholms flytende konfektbutikk, som ?pner f?rste s?ndag i advent. P? denne sjarmerende fergen fra 30-tallet kan store og sm? boltre seg i tradisjonsrik konfekt, laget av marsipan dyppet i deilig m?rk sjokolade. Her finner man kunstneriske s?tsaker av ypperste kvalitet i flotte omgivelser. Bedre blir det ikke!
For mer informasjon: www.kutterkonfekt.se/marsipanb?ten

Gamle dagers jul i Sigtuna (1., 8. og 15. des)
?nsker man ? oppleve et tradisjonelt julemarked, er Sigtuna stedet. Denne herlige plassen 35 km fra Stockholm bringer tankene tilbake til Skomakergata, selveste julegata for mange nordmenn. Man kan vandre i hyggelige, trange passasjer, nyte en kopp varm gl?gg og g? rundt juletreet p? torget. Reis tilbake til din barndoms jul og hygg deg p? Sveriges koseligste julemarked. For mer informasjon: www.sigtuna-julmarknad  Trenger bilde

Lutefiskmiddag p? Skansen
P? vakre Skansen i Stockholm kan du oppleve et julemarked med over 100 ?rs historie. Markedet ?pner f?rste s?ndag i advent og kan by p? julemat, svenske godsaker og julepynt. Spesielt anbefaler vi ? legge turen innom de kulturhistoriske husene for en deilig lutefiskmiddag, etterfulgt av juletrepynting. Skansen byr p? et unikt julemarked hvor man f?r et glimt av fortidens stemningsfulle tradisjoner.
For mer informasjon: www.skansen.se.julemarknad

Organisk jul p? Rosendals bakeri (29. nov ? 22. des)
Rosendals Garden Café p? Djurg?rden er et organisk paradis med hjemmelagede bakverk basert p? organiske r?varer. Her kan man komme i skikkelig julestemning i landlige omgivelser som gir ro i sjelen. For anledningen er veksthuset blitt smykket med vakre juledekorasjoner, man f?r servert varm suppe og kafeen tilbyr sm?kaker og marmelade. La ganen vekke julestemningen i deg!
For mer informasjon: www.rosendalstradgard.se.julemarknad
Västerbotten
Tradisjonsjul p? Västerbotten Museum (7.-8. des)
Jul og tradisjonsh?ndverk forenes i julemarkedet p? Västerbotten friluftsmuseum. I de 80 ulike bodene finner du h?ndlagde kvalitetsgaver til hele familien. For de sm? tilbys det teater og andre morsomme opplevelser, alt i tr?d med gode juletradisjoner. En tur med hest og slede er den perfekte avslutningen p? en innholdsrik dag p? Västerbotten museum.
For mer informasjon: www.vbm.se
Til fjells i Saxnäs til jul (23. nov)
Ta turen til den flotte fjellandsbyen Saxnäs i Västerbotten for et julemarked du sent vil glemme! Man kan vandre fra bod til bod, smake p? herlige delikatesser og se tradisjonsrikt h?ndverk bli til. Med sine 60 boder har Saxnäs julemarked et rikt utvalg av julevarer og mat. Markedet strekker seg igjennom hele byen, i unike fjellomgivelser. Det er ingen jul uten julenissen, og den 23. november finner julenissen veien til Saxnäs. Ta barna med til fjells og tilbring en koselig dag som gir dere den helt spesielle julestemningen.
For mer informasjon: www.saxnas.se
Varmende julestemning p? Nordan? (8. des)Kom i julestemning den 8. desember p? Nordan? julemarked. Her serveres mat rett fra b?let, laget p? tradisjonelle oppskrifter. P? Nordan? kan man ogs? v?re med p? dans rundt julegranen med ekte koreograf, og se kunstutstillingen Julklappen. Nyt en varmende kopp vingl?gg fra en av bodene mens du beundrer markedets flotte julekranser og h?ndverk. Her finnes det aktiviteter for hele familien, uansett alder.
For mer informasjon: www.destinationskelleftea.se

Jämtland
Postkortjul i ?re (fra 1.des)
Fra f?rste adventsdag kan man reise til den lille fjellandsbyen ?re og oppleve en stemningsfull jul. N?r sn?en dekker dette vakre landskapet kommer den riktige julestemningen snikende innp?. I hele desember kan det nytes kulinariske godbiter p? et tradisjonelt svensk julebord p? Buustamons Fjällg?rd. Er er man av den aktive typen er det et ypperlige skif?re fra Storulv?n i Jämtlandfjellet.

Gl?ggbaren p? Jamtli julemarked (7.des ? 9.des)
P? Jamtli julemarked f?r man en unik mulighet til ? bli kjent med en rekke matprodusenter og h?ndverkere. P? et av Sveriges st?rste julemarkeder finner du over 200 forskjellige utstillere med alt fra mat til kl?r. Her finner du flotte boder dekorert med granris og h?ndlagde juledekorasjoner, alt basert p? autentisk svensk h?ndverk. Dette er en aromatisk opplevelse, med duften av spennende julekrydder som kommer str?mmende fra bodene. Her f?r man ogs? bli bedre kjent med svenskenes stolte gl?ggtradisjoner i den popul?re gl?ggbaren. Pr?v en fartsfylt tur med hundespann, eller i mer bedagelig tempo med hest og slede. Her finner man ekte juleglede, i hver eneste lille bod.
For mer informasjon: www.jamtli.com
Väst-Sverige
Hyggestunder p? Sundsby Säteri
P? Sundsby Säteri i Tjörn kommune kan man oppleve et gammeldags julemarked inne p? magasinloftet. Nyt en tradisjonell fika p? g?rdens café, hvor landlige omgivelser f?r deg i den rette julestemningen. Her er det ogs? mulighet for litt juleshopping av n?rproduserte delikatesser og h?ndverk. Barna kan etterlate ?nskelisten sin til nissefar, s? ta med penn og papir!
For mer informasjon: www.sundsbygardscafe.se

Dalarna
Magisk jul ved Falu Gruva (8. des)P? Falu Gruvas julemarked er man garantert en dag fylt med magisk stemning, takket v?re tusen?rige tradisjoner og rammer. Dette er et innholdsrikt marked, med 170 h?ndverkere som selger alt fra juleprodukter og trevarer til varmende gl?gg og sm? delikatesser. Bli med p? en omvisning i gruvene hvor nissene jobber, eller bli bedre kjent med den lokale julegastronomien. P? Falu finnes det morsomme aktiviteter for hele familien.
For mer informasjon: www.visitdalarna.se.falu-gruva

Syng med p? Leksand julemarked (30.nov ? 1.des)
Bli revet med av julefeiringen p? Leksand julemarked. Her f?r du servert nisser, julemat, markedsplass, juletr?r og bjelleklang p? s?lvfat. Man kan handle juledekorasjoner eller finne flott h?ndverk solgt fra en av de mange bodene. P? s?ndag blir vi med p? kroningen av Leksands egen Lucia, kl. 14.30 p? julemarkedets scene. Syng med n?r natten senker seg i stall og stue!
For mer informasjon: www.siljan.se

Sk?ne
Thomanders jul i Sk?ne
Opplev atmosf?ren fra gode gamle dager, p? Thomanders jul i Sk?ne. I alle adventshelgene kan man f? oppleve julestemning slik den var med 1800-tallets tradisjoner. Tidskoloritten er sikret med kl?r, mat og musikk fra denne epoken. Her finnes det barnevennlige aktiviteter og den 30. november blir julenissen vekket ut av sin dype s?vn for ? bli med de bes?kende p? julefeiring. Kle deg opp i ditt fineste kostyme for ? delta i utkledningskonkurransen 7.-8. desember, eller f? en omvisning i herr og fru Thomanders autentiske hjem. Ta turen til Lund for en h?ytidsreise.
For mer informasjon: www.thomandersjul.se
Göteborg

Göteborg ? julens by
G?teborg er vakkert julepyntet og dekorert i desember, med et bredt spekter julemarkeder. Rett over grensen kan man bes?ke det popul?re julemarkedet p? Liseberg, eller finne sin egen favoritt gatelangs. Bli inspirert og kom i ekte julestemning med herlige juledufter, tradisjonsrikt h?ndverk og en kopp varm gl?gg. En aktiv dag avsluttes gjerne i en av byens mange restauranter, hvor sesongens tradisjoner med julebord holdes i hevd. Senk skuldrene og kom i stemning med et julepyntet og rikholdig G?teborg.
For mer informasjon: www.goteborg.com/julstaden
Lisebergs lysende julemarked (15.nov ? 29.des)
Ta barna med for ? oppleve Lisebergs fantastisk opplyste grantre, med over 7000 tente lys, etterfulgt av en matbit fra en av de 80 bodene. Her serveres alt fra samisk reinsdyrkj?tt til s?te marsipangriser og julekrydret gl?gg. De sm? kan f? muligheten til ? leke i det ny?pnede Kaninlandet, deretter kan man synge med n?r parkens egne kor synger julesanger p? plassen. Avslutt bes?ket hos de hvite reinsdyrene fra nord-Sverige og en runde med slede. Lisebergs julemarked tilbyr all den julemagien man ?nsker seg, uansett alder.
For mer informasjon: www.goteborg.com.liseberg
Vintage og tradisjoner p? Haga julemarked (30.nov ? 22.des)
I Haga, som er G?teborgs gamle kvarter, finner man hjemmelagde og kortreiste julegaver. Dersom man derimot skulle ?nske seg et par trendy bukser kan man ta turen innom Haga Nygatan, byens vintageparadis. Haga julemarked tilbyr b?de nytt og godt gammelt, i hyggelige omgivelser. Avslutt shoppingturen med et stopp p? en av omr?dets trivelige kafeer for pepperkaker og lussekatter.
For mer informasjon: www.goteborg.com.haga

En reise tilbake i tid – Kronhuset (30.nov ? 15.des)
Kronhuset dateres helt tilbake til 1600-tallet og skaper en romantisk juleatmosf?re ved markedet. Her f?r man hjelp av h?ndverkere kledd i historiske kostymer for en komplett tradisjonsopplevelse. Er man glad i sjokolade kan man ta en titt i vinduet til sjokoladefabrikken som ligger et steinkast unna markedet. Foretrekker man det salte finnes det boder for svensk p?lse og noe godt i koppen.
For mer informasjon: www.goteborg.com.kronhuset

Gunnebo Slott (23.nov ? 1.des)
Majestetiske Gunnebo Slott i Mölndal er et av Sveriges fremste eksempler p? slottsanlegg fra 1700-tallet, med praktfulle bygg og hager. Her f?r man servert b?de lunsj og kaffe i slottet, etterfulgt av en omvisning. P? slottets ?kologiske julebord tolkes r?varene som vokser p? eiendommen gjennom hele ?ret. Det er gratis inngang til julemarkedet hvor man f?r kj?pt svensk tradisjonelt h?ndverk og lokalprodusert mat. Spesielt anbefales de tradisjonsrike pepperkakekonene fra Gunnebos bakeri. En flott opplevelse i imponerende omgivelser.
For mer informasjon: www.goteborg.com.gunnebo
For h?yoppl?slige bilder klikk her: Bildebank Julemarked 2013
VisitSweden markedsf?rer varumerket Sverige og svenske destinasjoner og opplevelser utenlands. Vi finnes p? i 12 land rundt om i verden. Her i Norge har vi kontor i Oslo. Norge er det land i verden som reiser mest til Sverige. I 2012 var antallet gjestenetter nesten 3,3 millioner. Det er svenske staten som eier VisitSweden sammen med Svensk Turism AB som representerer omrent 10 000 turistbolag.

Similar Posts