Transport

Munch 150 og L?ten kommune inviterer til historisk f?dselsdagsfeiring

Munch-jubileet har s? langt v?rt en stor suksess med aktiviteter i hele landet og nesten en halv million bes?kende p? utstillingen i Oslo. Torsdag 12. desember avsluttes jubileet med festforestilling og f?dselsdagsfeiring i Terningen Arena i Elverum.
Edvard Munch ble f?dt p? g?rden Engelaug ?stre i L?ten 12. desember 1863. P? denne dagen, 150 ?r etter, inviterer Munch 150 og L?ten kommune til festforestilling og f?dselsdagsfeiring i Terningen Arena i Elverum, n?r Edvard Munchs f?dested p? L?ten.
Munch 150 og L?ten kommune er stolte over kunne melde at forfatter Karl Ove Knausg?rd bidrar til festforestillingen ?Edvard Munch 150 ?r!?. Den bokaktuelle forfatteren holder forestillingens festtale, der han reflekterer over jubilanten og kunsten.
P? programmet st?r ogs? Ungdomssymfonikerne med Strauss, Stravinskij og Beethoven p? repertoaret. Med seg har orkesteret solist Birgitte Christensen (sopran) og dirigent Rolf Gupta.
I tillegg gjester Jo Str?mgren Kompani forestillingen med utdrag fra sin oppsettning ?The Painter?, der publikum gjennom store, livaktige dokker m?ter Edvard Munch som gammel, ung og barn.
Prosjektleder for Munch 150 i L?ten, Kjersti Sandvik, representerer det stolte vertskap:
-Munch-jubileet i L?ten har v?rt som et eventyr for oss. Vi har hatt h?y aktivitet siden sommeren 2012 med ?pning av v?rt Munch-senter og fotopunkt ved Engelaug ?stre. I jubileums?ret har vi hatt en storsatsning p? barn og unge, og alle skolebarna i L?ten har bes?kt jubileumsutstillingen Munch150. N? gleder vi oss til ? invitere til 150-?rsdag p? hjemmebane og h?per mange vil komme og feire sammen med oss!
Elsebet Kjerschow, det nasjonale jubileets prosjektleder, deler L?ten-vertskapets oppfordring:
-Det er en stor glede ? f? avslutte Munch-?ret 2013 med festforestilling ved Munchs f?dested ? og det p? selve dagen for kunstnerens f?dsel. Hele jubileums?ret har v?rt en stor fest b?de lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi h?per og tror at vi med dette jubileums?ret har lykkes med v?rt m?l om ? ?ke kunnskap, nysgjerrighet og begeistring for Munchs kunst.
Som seg h?r og b?r blir det ogs? f?dselsdagskake og sang i anledning dagen. I pausen synger barn fra L?ten for jubilanten mens publikum f?r servert bursdagskake. Forestillingen er ?pen for alle, og billetter er lagt ut for salg her.

Om Munch 150
I 2013 feires 150-?rsdagen for Edvard Munchs f?dsel og gjennom en rekke kulturarrangementer markeres Munch og hans kunstnerskap. H?ydepunktet var jubileumsutstillingen med nesten en halv million bes?kende, men det er og har v?rt utstillinger, forestillinger, konserter, foredrag og kulturaktiviteter over hele landet. Tre st?rre forskningsseminarer har v?rt eller skal arrangeres, det har v?rt utgitt rundt tyve b?ker og flere filmer har v?rt produsert eller er under arbeid. Internasjonalt er det stor oppmerksomhet rundt Munch med utstillinger fra New York til Tokyo.
Munch 150 er et samarbeid mellom Munch-museet og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Se munch150.no

Kontaktpersoner
Kjersti Sandvik
Prosjektleder Munch150 i L?ten
Tlf 62 56 40 10/952 07 923
[email protected]

Elsebet Kjerschow
Prosjektleder Munch 150
Tlf. +47 21 98 20 19/ +47 936 06 155
[email protected]

Eva Amine Wold Engeset
Programansvarlig Munch 150
Tlf:+ 47 46 95 01 02
[email protected]

Nasjonalmuseet – Vi bygger en ny fremtid for kunsten!
Vedlagte filer
Word-dokument

Similar Posts