Transport

Statssekret?r ?pnet Truckers Club

I dag ble de nye fasilitetene for langtransportsj?f?rene, med sikker parkering, egne hvilerom og gode dusj- og vaskemuligheter, ?pnet p? Statoil E6 Minnesund i Akershus av statssekret?r B?rd Hoksrud fra Samferdselsdepartementet.

– Dette er f?rste norsk stasjon med hvilerom og sikker parkering, hvis vi lykkes ?nsker vi ? etablere flere slike tilbud. Vi ?pner denne piloten her fordi Statoil E6 Minnesund er v?rt lille laboratorium. Vi har allerede to tilsvarende stasjoner med sikker parkering i Sverige i Danmark ? p? grensen til Tyskland. V?rt langsiktige m?l er ? ha et nettverk med d?gnhvile-fasiliteter p? de st?rste og mest sentrale statoilstasjonene i hele Europa, sa Jacob Schram, Group President Europe i Statoil Fuel & Retail.
Det var statssekret?r B?rd Hoksrud fra Samferdselsdepartementet, som sammen med toppledelsen i Norges Lastebileier-Forbund og Statoil Fuel & Retail, ?pnet Truckers Club-fasilitetene med et eget sikret parkeringsomr?de med plass til 26 vogntog.
En av grunnene til at Statoil Fuel & Retail satser p? hvilefasiliteter og sikker parkering, er at langtransportsj?f?rene er p?lagt hviletid, men at det er vanskelig for sj?f?rene ? planlegge hvor de skal stoppe. Det er for f? stoppesteder, og stoppestedene er ofte ikke gode nok.
– Dessuten er sj?f?rene utsatt for kriminalitet. Kriminell virksomhet mot transportindustrien har ?kt betydelig og da spesielt dieseltyverier og godstyverier fra parkerte storbiler. Vi snakker om enorme bel?p: I Europa er kriminalitet mot transportindustrien estimert til ? for?rsake tap som bel?per seg til rundt 66 milliarder norske kroner ?rlig. NLF har gjennomf?rt en unders?kelse som viser at over 4 av 10 sj?f?rer har opplevd kriminalitet i jobbsammenheng ? her i Norge, sa Jacob Schram.
– Som st?rste leverand?r av drivstoff til transportbransjen i Norge skal vi g? foran. Transportn?ringen er viktig for oss, det er ogs? grunnlaget for at v?re eiere Alimentation Couche-Tard st?tter oss i denne satsingen og lar oss investere i utpr?vingen av dette konseptet.
Schram fremhevet at hvilerom og sikker parkering kombinerer helse, milj? og sikkerhet og gode kundetilbud. ? Dette konseptet er skapt for ? etterkomme et stort behov i markedet. V?rt kort gir klubbfordeler og tilgang til Truckers Club ikke bare her p? Statoil E6 Minnesund, men ogs? Statoil E6 Berger, Statoil E6 Vestby Nord og Statoil ?ndalsnes. Og v?r ambisjon er at dette kortet skal ?pne d?rer p? Trucker-fasiliteter andre steder i Norge og ute i Europa.
-Vi skal sj?f?rene et bedre liv p? veien, bli en stadig viktigere del av sj?f?renes kj?rerute og en destinasjon for d?gnhvile, her i Norge og ute i Europa, sa Jacob Schram.
Thomas St?kken, Senior Vice President for den norske virksomheten, viste til unders?kelser som forteller at langtransportsj?f?rer foretrekker fullservicestasjoner hvor de kan parkere, fylle drivstoff og spise p? samme sted. Sj?f?rer som er ute flere d?gn av gangen, trenger et trygt sted ? hvile, og utf?re dagligdagse gj?rem?l som vi andre kan gj?re hjemme: dusje, vaske kl?r og koble seg p? Internett.
– 26 vogntog p? en parkeringsplass betyr at vi tar ansvar for et stort antall mennesker og store verdier samlet p? ett sted, derfor har vi 24 timers kameraoverv?king, belysning og adgangskontroll med bom. I tillegg har vi utvidet mattilbud, den som lever sitt yrkesliv langs veien foretrekker et bredere mattilbud og mulighet for ? velge et balansert kosthold, sa Thomas St?kken.
Statoil Fuel & Retails Truck Club-konsept er utviklet i tett samarbeid med Norges Lastebileier-Forbund og andre sentrale kunder, samt de av statoilstasjonene som p? eget initiativ har utvidet tilbud til langtransportsj?f?rer i dag.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy