Transport

Foredrag om A/S Kerguelen og boklansering

S?ndag 17. november
Sted: R?de Kors-huset i Sandefjord
Gratis inngang
13.00: FOREDRAG
A/S Kerguelen: Optimismen, dr?mmene – og den gr? hverdagen
ved forfatter Odd Galteland

P? ?ya Kerguelen i Det indiske hav, inngikk A/S Kerguelen i 1908 en gullkantet avtale om ? fange elefantsel og hval, drive med sauer, samt ? utnytte alle mineraler som m?tte finnes p? ?ya – kull og olje inkludert. Alt l? til rette for et selskap som ?konomisk sett kunne vokse inn i himmelen. S? meldte hverdagens harde realiteter seg. Galteland vil gi oss et innblikk i selskapets utvikling.
14.15: BOKLANSERING
De flytende kokeriene: Fra Telegraf til Willem Barendsz (II)
ved forfatter Geir R?sset og Bj?rn Basberg, professor ved NHH
Boken spenner fra de f?rste fors?kene med flytende kokeri, da man var avhengig av n?rhet til land, til de store pelagiske ekspedisjonene. Den er rikt illustrert med kortfattet historisk sammendrag for alle skip.
Geir R?sset vil starte med ? fortelle hvorfor og hvordan boken ble til. Deretter vil Bj?rn Basberg gi oss en innf?ring i innholdet.
Det vil bli salg av boken og dens illustrasjoner i form av malerier.
Billedtekst:
1.Kerguelen 1909
Foto: Norsk Maritimt Museum

Vestfoldmuseene ble opprettet som et interkommunalt selskap i 2009, ved sammensl?ingen av museer og arkiv i Vestfold. Vestfoldmuseene eies av ni kommuner og Vestfold fylkeskommune med 68 ansatte fordelt p? de ulike avdelingene. Vestfoldmuseene har eget styre, og selskapets ?verste myndighet er representantskapet.
Selskapet har driftsansvar for enhetene; Museene i Nordre Vestfold (Berger museum, Aluminiummuseet og Jernverket Eidsfoss), Midgard historisk senter, Slottsfjellsmuseet, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Hvalfangstmuseet, Larvik museum, Vestfoldarkivet med fellestjenesten Samlingsforvaltningen og Munchs hus.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #EBT   #Kontaktpersoner Finansdirekt   #Thailand   #USA