Biler

Lufta er fri for alle!

Luft er for dekkene dine som olje er for motoren!
Driftskostnadene for en bil, liten eller stor, er store i Norge. Det er imidlertid en ting som er gratis ?luft! Du kan bare svinge inn til et gummiverksted eller bensinstasjon ? forsyne deg s? mye du vil. Det rare er at mange nesten aldri benytter seg av det. Det koster!
Riktig lufttrykk forhindrer ?kt drivstofforbruk og forlenger levetiden p? dekkene dine.
Flere unders?kelser vedr. lufttrykk har blitt gjort b?de i Norge og Europa. Blant andre gjorde Milj?kampanjen ?Klimaveien? en unders?kelse ved Minnesund for noen ?r siden. Resultatet av denne og andre unders?kelser sier oss at mer enn annenhver bilist kj?rer med lavt lufttrykk. De fleste med s? lavt trykk at det er direkte trafikkfarlig. En tredjedel kj?rer med akseptabelt eller korrekt trykk, mens de resterende kj?rer med for h?yt.
? kj?re med for lavt lufttrykk er ikke bare sv?rt u?konomisk men direkte farlig! Dette kan f?re til overoppheting av dekkene med p?f?lgende eksplosjon og totalhavari, eller at bilen blir uh?ndterbar i en kritisk situasjon.
Gjennomsnittlig er lufftrykket 15% for lavt p? norske biler. Hva har dette ? si for drivstoff- og dekkforbruket?
Vi legger en vanlig familiebil til grunn: Forbruk pr. mil 0,75 ltr. Bensinpris kr.14,- ?rlig kj?relengde 20 000 km. ?rsbudsjettet for drivstoff vil da bel?pe seg til kr. 21000,-.
Med riktig dekktrykk vil gjennomsnittsbilisten kunne spare ca. 3% drivstoff, -alts? kr.630,-
S? var det dekkslitasjen. Denne ?ker med ca. 20% med 15% for lavt lufttrykk. Dette tilsvarer ?rlig ca. kr. 600,-. Alts? kan man spare over kr. 1200,- pr. ?r. Omtrent tilsvarende prisen p? ett vanlig sommerdekk. Alt dette baserer seg p? gjennomsnittstall. Mange bileiere kan spare vesentlig mer. Kanskje du er en av dem?
Sjekk lufta n?. En egen lufttrykkm?ler er en god investering!

Dagens Dekkmann er resultatet av en sammensl?ing av to selskaper; Olrich Gummiservice, som ble startet s? tidlig som i 1929 og Dekkmann, som ble etablert i 1957. Olrich navnet ble tatt bort i 1996 og selskapets navn har v?rt Dekkmann AS siden da. Kjeden best?r av 41 avdelinger fra Mandal i s?r til Alta i nord. Selskapet Dekkmann AS er en datter av Continental Dekk Norge AS og dermed “datterdatter” av Continental AG i Tyskland.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #Bridgestone Blizzak   #Bridgestone Europa   #Eirik Lien   #Norges Skiforbund