Vinteren er kommet: D?rlig sikt kan koste deg f?rerkortet

Vinteren er ikke kommet ordentlig i gang f?r de f?rste meldingene om beslaglagte f?rerkort p? grunn av d?rlig sikt tikker inn! Slurver du med ? skrape frontrute, bakrute og sidevinduer fri for sn? og is f?r du kj?rer, s? vanker det i beste fall et forelegg p? 2.000 kroner ? og terskelen for ? miste f?rerkortet er lav!
– Dette har med sikkerhet ? gj?re, fastsl?r Ole H?iby i UP. Der i g?rden er frontruter med et lite skytesk?r som eneste ?pning i is og sn? noe man ser altfor ofte om vinteren.
– Det er skuffende hvor uansvarlige enkelte er, tatt i betraktning hvor fatale konsekvensene i verste fall kan bli. Er man s? uheldig ? kj?re p? noen, eller kolliderer, kan prisen for latskapen bli meget h?y, sier H?iby.
– Det er mer enn vanskelig ? forst? at s? mange ikke tar seg tid til de f? minuttene det tar ? skrape rutene skikkelig rene. At mange ikke en gang har isskrape i bilen, forteller jo sin egen historie om holdningen til sikkerhet, mener H?iby.
– Dessverre er oppdagelsesrisikoen lav. Sv?rt mange starter turen ut porten i boligomr?det, og gambler p? at defrosteren har rengjort rutene f?r man er ute p? hovedveien. I denne kritiske fasen kan et lite barn i veikanten v?re nok til at ulykken er ute, understerker H?iby.
Eksempelet fra sist vinter med politimannen som ble p?kj?rt av en bilist med nedisete ruter, mens han nettopp var ute for ? se etter sikt-syndere, er ille.
Ille var det ogs? med bilisten som forleden klarte ? bulke to andre biler p? en parkeringsplass p? grunn av manglende sikt f?r vedkommende ble stanset. Da var to blyantsmale sprekker nederst p? frontruten eneste sikt ut av bilen!
– Denne type farlig slurv skjer jo fordi folk er ukomfortable med ? st? ute i kulda og skrape is og sn?. Kanskje er man tynnkledt ? og d?rlig tid har man jo uansett helt sikkert, sier salgssjef Arne Torvbr?ten i det norske selskapet DEFA, som er markedsleder i Europa p? elektriske bilvarmesystemer.
Han har l?sningen p? rede h?nd for ?sikt-syndere?:
– Med elektrisk motorvarmer og kupévarmer vil man slippe hele problemstillingen. Med tilkobling en god halvtime f?r man skal kj?re, vil alle rutene v?re sn?- og isfrie. Samtidig vil man med kupévifte kunne sette seg inn i en varm og komfortabel kupé, og med forvarmet motor slipper man de tunge kaldstartutslippene av skadelige avgasser.
At man ogs? sparer betydelig drivstoff de f?rste kilometrene er enda en fordel det er vel verdt ? ta med seg, fortsetter Torvbr?ten.
– I dag er bruken av bilvarmesystemet enklere og mer lettvint enn noen sinne. Ved ? laste ned DEFAs app ? DEFA Link ? kan man for eksempel styre bilvarmesystemet med smarttelefonen sin ? uavhengig av om dette er iOS eller Android, understreker Arne Torvbr?ten.
Bildetekst:
Med slike vinduer er forelegg garantert ? og f?rerkorttap sannsynlig!
Med DEFA Link kan du styre bilvarmesystemet fra smarttelefonen ? iPhone eller Android.

Vedlagte filer
PDF-dokument Word-dokument

Authors

Related posts

Top