Transport

Norwegian med god passasjervekst og fullere fly i oktober

N?rmere to millioner passasjerer fl?y med Norwegian i oktober, en ?kning p? 19 prosent sammenlignet med samme m?ned i fjor. Selskapet faser inn flere fabrikknye fly, ?ker setekapasiteten, etablerer nye baser ute i Europa og lanserer mange nye ruter.
I oktober fl?y 1 955 463 passasjerer med Norwegian, en ?kning p? 308 525 passasjerer eller 19 prosent sammenlignet med samme m?ned i fjor. Norwegian hadde en kapasitetsvekst (ASK) p? 36 prosent og en trafikkvekst (RPK) p? 38 prosent. Fyllingsgraden var 79,3 prosent, opp ett prosentpoeng fra samme m?ned i fjor.
St?rre tilstedev?relse internasjonalt
Trafikktallene for oktober p?virkes av at flere nye fabrikknye fly settes i trafikk, stor ?kning i setekapasiteten, etablering av nye baser i Europa og flere nye ruter, b?de i og utenfor Skandinavia. Stadig flere av Norwegians ruter er aldri innom Skandinavia. I tillegg er flydistansen betydelig lengre enn f?r.
– Jeg er godt forn?yd med at stadig flere velger ? reise med Norwegian og at fyllingsgraden ?ker, selv n?r vi setter inn mye ny kapasitet i markedet. Det viser at god kvalitet til lav pris er viktig for de reisende, sier administrerende direkt?r Bj?rn Kjos.
Totalt gjennomf?rte Norwegian 99,7 prosent av de planlagte flygningene i oktober, hvorav 89,4 prosent gikk p? oppsatt rutetid – m?lt etter normal bransjestandard, dvs. avgangspunktlighet innenfor 15 minutter.
Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.
Kontaktpersoner:
Kommunikasjonsdirekt?r Anne-Sissel Sk?nvik, tlf. 975 54 344
Finansdirekt?r Frode Foss, tlf. 916 31 645

Norwegian er Skandinavias nest st?rste flyselskap og det tredje st?rste lavprisselskapet i Europa med 382 ruter til 121 destinasjoner. I dag opererer Norwegian 382 ruter til 121 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midt?sten, Thailand og USA. Norwegian fraktet n?rmere 17,7 millioner passasjerer i 2012. Selskapet er b?rsnotert (2003) og har om lag 3 000 ansatte. Norwegian har 75 fly i fl?ten med en gjennomsnittsalder p? 4,6 ?r (per mars 2013). Norwegian faser l?pende inn nye, mer milj?vennlige fly og har en en av de mest moderne fl?tene i Europa. I juni 2013 ble Norwegian k?ret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bed?mmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.
F?lg Norwegian p? Facebook her.
F?lg Norwegian p? YouTube her.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy

Tagi: #CEST   #Poststedsnavnet Hundhamaren   #Poststedsnavnet Vedav