Biler

Nokian Hakkapeliitta R2 best i test: Piggfritt f?rstevalg

Det nye piggfrie vinterdekket fra Nokian Tyres, Nokian Hakkapeliitta R2, gikk helt til topps i testen av piggfrie vinterdekk i Auto Motor og Sport (10/2013). ?Grepet p? b?de is og sn? er i toppklasse,? skriver bladet bl.a.
Auto Motor og Sport har i sin siste utgave testet ?tte piggfrie dekk i dimensjon 205/55 R16, og best av dem alle ble alts? Nokian Hakkapeliitta R2: ?Nokian har gjort leksene sine, og det nye Hakkapeliitta R2 vinner asfaltrundene. P? asfalt imponerte det nye Nokian-dekket.
Heldigvis har de styrket asfaltatferden uten ? kompromisse bort vinteregenskapene. Grepet p? b?de is og sn? er i toppklasse?, skriver AMS blant annet, og fastsl?r ogs? at dekket st?yer lite og har testens laveste rullemotstand.
?Sammen med jevne og overbevisende testresultater p? vintermomentene blir det ogs? den finske nykommeren som tar hjem seieren totalt?, fastsl?r AMS.
Mer milj?vennlig kj?ring
Mer milj?vennlig bilkj?ring handler ikke bare om ? ha en bil med lavt drivstofforbruk. ? velge vinterdekk med lav rullemotstand bidrar til ? redusere drivstofforbruket. Mange eiere av milj?optimerte biler med lavt drivstofforbruk tenker ikke over at d?rlige vinterdekk kan ?ke drivstofforbruket betydelig.
Nye vinterdekk med de siste tekniske innovasjoner har en helt annen drivstoffeffektivitet enn gamle vinterdekk. Foruten sikre vinteregenskaper, er det derfor vel verdt ? finne ut hvor lav rullemotstand de nye vinterdekkene har.
Dekk med lav rullemotstand sparer opptil en halv liter drivstoff pr. 10 mil. Dersom man kj?rer ca. 1.000 mil i l?pet av vinteren, og man regner med en snittpris p? 14 kroner pr. liter for blyfri 95 oktan, s? vil de lettrullende vinterdekkene redusere bensinutgiftene med rundt 700 kroner i l?pet av vintersesongen. Om vi g?r ut fra at vinterdekkene kan brukes i fire sesonger, s? blir besparelsen totalt ca. 2.800 kroner.
Mange testseire
Det nye piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2 er et godt eksempel p? et lettrullende vinterdekk. Dekket har vunnet en rekke dekktester, og har lavest rullemotstand av samtlige testede dekk i de fleste dekktestene. Ogs? det nye piggdekket Nokian Hakkapeliitta 8 har v?rt blant mest lettrullende dekkene i mange vinterdekktester.
I tillegg til seieren i testen i Auto Motor og Sport, kom Nokian Hakkapeliitta R2 p? en sterk 2. plass i klassen for piggfrie vinterdekk i Motors store vinterdekktest (7/2013). Ogs? i Motors test hadde Nokian Hakkapeliitta R2 lavest rullemotstand av alle testede dekk.
Dekket har i tillegg vunnet tester av piggfrie vinterdekk i Sverige – Teknikens Värld (22/2013), Vi Bilägare (14/2013) og Auto Motor & Sport (22/2013), Finland – Auto Bild Suomi (20/2013) og i Tuulilasi (13/2013), Russland – Za Rulem (9/2013) og i Autoreview (19/2013), og Ukraina ? AutoCentre (42/2013).
Riktig lufttrykk
I tillegg til rullemotstanden har lufttrykket i dekkene stor p?virkning p? bilens drivstoffeffektivitet. Generelt skal vinterdekk ha 0,2 bar mer luft enn sommerdekk, siden dekktrykket reduseres i kulde. En endring p? 10 grader C p?virker dekktrykket med 0,1 bar (10 kPa). Dekktrykket b?r kontrolleres minst en gang i m?neden p? kalde dekk.
– Dekktrykket spiller en viktig rolle for at vintergrepet, drivstoffeffektiviteten og kj?reegenskapene skal v?re optimale. Dessuten er det viktig ? huske at 30 prosent for lavt dekktrykk kan halvere dekkenes levetid, minner produktsjef Fredrik Hauge i Nokian Dekk om.
Rapsolje i vinterdekk
Et dekk inneholder ca. hundre forskjellige r?varer, og opptil en femtedel av disse kan best? av gummiblandinger. Mange bileiere kan v?re bekymret for hvor milj?skadelige disse r?varene eventuelt er.
Eksempelvis har Nokian Tyres helt sluttet ? bruke milj?skadelige oljer i sin egen produksjon, og mange r?varer er erstattet med fornybare r?varer – for eksempel rapsolje, som ?ker dekkets elastisitet og forbedrer grepet p? is og v?te veier. Dette har stor betydning spesielt under v?re nordiske vinterforhold med store variasjoner i v?r og f?re.
Les mer:
Over 20 testseire for piggdekket Nokian Hakkapeliitta 8 og det piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2.
http://www.nokiantyres.no/media-release-no?id=34263861&year=2013&group=cwpgkbbnxlqt
Nokian Hakkapeliitta R2
http://www.nokiantyres.no/dekk-no?id=32097385&group=1.01&name=Nokian+Hakkapeliitta+R2

Produktbilder: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaR2

Se p? video: http://youtu.be/wMwHoXW0c0A

Sikrere vinterkj?ring
http://www.nokiantyres.no/sikkerhet-pa-glatte-vinterveier
EUs nye dekkmerking:
http://www.nokiantyres.no/eu-nye-dekkmerking
Piggdekk eller piggfrie vinterdekk?
http://www.nokiantyres.no/piggdekk-eller-piggfrie-dekk
http://www.nokiantyres.no/friksjonsdekk
Billige dekk eller kvalitetsdekk
http://www.nokiantyres.no/billige-dekk
Hakkapeliitta vinterkj?reskole:
http://www.nokiantyres.no/vinterkjoreskole
Sikre vinterdekk ? bremsegrep p? is (Test World og Trafi)
http://safewintertyre.eu/sv
Mer informasjon:
Produktsjef Fredrik Hauge, Nokian Dekk AS ? 64 84 77 00, [email protected]
www.nokiantyres.no
http://www.facebook.com/nokiantyresnorge
www.youtube.com/NokianTyresCom

Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 1.050 avdelinger i 26 land. Nokian Tyres omsetning i 2012 ble 1.612 millioner euro, og antall ansatte er ca. 4.000.
Vedlagte filer
PDF-dokument Word-dokument

Similar Posts