Transport

Strikk RS-sokken ? varm mannskapet p? redningssk?ytene!

Det sies at redningssk?ytenes gudmor ga mannskapet ullsokker for ? holde dem varme p? f?ttene gjennom all slags v?r. N? tar Redningsselskapet opp tradisjonen ? og inviterer til strikkekonkurranse.

Unge og gamle, kvinner og menn strikker som aldri f?r, og 1. november sender NRK 12 timer direktesendt strikke-tv. N? oppfordrer Redningsselskapet strikkeglade mennesker landet rundt til ? lage sitt forslag til RSsokken.
– Bruk fantasien! Kanskje er den i Redningsselskapets farger, med logoen v?r eller med et maritimt m?nster av et slag, sier generalsekret?r Rikke Lind.
Bilde av ullsokkene kan postes i Redningsselskapets Facebook-konkurranse eller p? Instagram med hashtag #RS-sokken. Konkurransen varer fra 1. november og fram til julaften. Deretter plukker RS-juryen ut fem par sokker, som folk kan stemme p? via organisasjonens Facebook-side.
Den som vinner konkurransen f?r en dr?mmedag med n?rmeste redningssk?yte, og strikkeoppskriften publisert i RS-Magasinet.
Tar i mot sokker
Redningsselskapet tar gjerne i mot sokkene ogs?, slik at de kan deles ut til mannskapene. Til sammen er hele 1 200 menn og kvinner mannskap p? 44 redningssk?yter. Ferdig strikket sokkepar kan sendes til:
Redningsselskapet
Postboks 103
1325 Lysaker
FAKTA OM REDNINGSSELSKAPET
Redningsselskapet er en frivillig organisasjon som driver de 44 redningssk?ytene som dekker norskekysten og de to st?rste innsj?ene Mj?sa og Femunden. De siste ti ?rene har redningssk?ytene reddet 350 liv og berget 1000 fart?y fra forlis.
I tillegg driver Redningsselskapet et omfattende opplysnings- og ulykkesforebyggende arbeid for ? bedre sj?sikkerheten. Mer en 30.000 barn og unge er hvert ?r i kontakt med sj?vettbudskapet til Redningsselskapet. Les mer p? www.rs.no

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy