Pressemeldinger

Lager dekk av l?vetann!

N? kan ugresset i hagen din bli til noe nyttig. Dekkfabrikanten Continental eksperimenterer med bildekk laget av l?vetann.
Continental Dekk st?r p? randen av et gjennombrudd med sitt utviklingsprosjekt for gummi laget av l?vetann. I de senere ?rene har Continental, sammen med Fraunhofer Instituttet i Aachen, klart ? produsere h?yverdig gummi fra l?vetann i laboratoriet.
– Vi investerer stort i dette prosjektet fordi vi er overbevist om at det vil v?re i stand til ytterligere forbedre v?r dekkproduksjon i det lange l?p. Produksjon av gummi fra l?vetann er langt mindre v?ravhengig enn produksjon fra gummitr?r, og sist, men ikke minst; l?vetann kan vi plante n?r sagt hvor som helst. Vi kan dyrke avlinger med l?vetann n?r v?re produksjonssteder, og dermed spare milj?et p? grunn av langt mindre logistikk, forklarer Nikolai Setzer hos Continental.
De f?rste testdekkene med gummi laget av l?vetann er planlagt testet p? vanlige veier.
– Vi har bygget opp en stor kompetanse innen l?vetanndyrking de siste ?rene, og gummien produsert fra l?vetann er faktisk mer robust enn gummien fra gummitr?r. Med denne teknologien tar vi et langt steg mot v?r m?l om ? produsere dekk helt uten bruk av fossile materialer, sier Frank Larsen, teknisk sjef hos Continental Dekk Norge.

Med en omsetning p? ? 32.7 milliarder i 2012, er Continental blant de ledende leverand?rer til bilbransjen over hele verden. Som leverand?r av bremsesystemer, systemer og komponenter for drivverk og chassis, instrumentering, infotainment l?sninger, kj?ret?y elektronikk, og dekk, bidrar Continental til ?kt kj?resikkerhet og globalt klimavern. Continental har i dag mer enn 170 000 medarbeidere i 46 land.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy