Ny Liqui Moly olje for EcoBoost-motorer – Special Tec 5W-20 F Eco med offisiell godkjennelse fra Ford

Downsizing-motorer stiller spesielt h?ye krav til motoroljen. Liqui Moly har utviklet en spesiell motorolje for EcoBoost-motorene fra Ford: Special Tec 5W-20 F Eco. Den representerer samtidig startskuddet for en ny serie av motoroljer fra Liqui Moly.
Liten, men effektiv: Downsizing av motorer er et viktig bidrag fra bilprodusentene i ? redusere drivstofforbruket. Imidlertid har de sm? og kraftige motorene en ulempe: H?yere effekt med mindre slagvolum inneb?rer st?rre varmebelastning for oljen. Dersom motorens oljevolum i tillegg er mindre f?r ogs? sm?remidlet ekstrem h?y varmebelastning. P? bakgrunn av de ekstreme p?kjenningene dette medf?rer, har Liqui Moly utviklet den nye Special Tec 5W-20 F Eco. Bokstaven F i navnet st?r for Ford og Eco for EcoBoost-motorer.
?Dette er siste ledd i utviklingen av avansert motorolje fra v?r forskningsavdeling, og kombinerer en effektiv slitasjebeskyttelse med lave forbruksverdier?, forklarer Ingo Lindner som er ansvarlig for det norske markedet hos Liqui Moly. Med en viskositet p? 5W-20 er Special Tec 5W-20 F Eco en tyntflytende olje som reduserer drivstofforbruket. ?Utfordringen er ? f? en tilstrekkelig god sm?ring av motoren selv under ekstreme forhold p? tross av den lave viskositeten. Vi har lykkes med ? kombinere disse egenskapene p? en utmerket m?te i v?r nye olje?, sier Lindner. Oljen har f?tt den offisielle godkjennelsen WSS-M2C948-B og egner seg ikke kun for EcoBoost-motorer, men ogs? for mange andre Ford-modeller. Dessuten oppfyller den API SN.
Den nye motoroljen er ogs? startskuddet for en ny produktlinje fra Liqui Moly. ?Under navnet Special Tec har vi samlet v?re tyntflytende spesialoljer for ? gj?re sortimentet mer oversiktlig for kundene v?re?, forklarer Lindner. Den nye serien best?r av motoroljer som er utviklet for spesielle motorer som EcoBoost fra Ford. Det finnes ogs? allerede motoroljer for Volvo-modeller, Opel og eldre Ford-modeller. I butikkhyllen kan man kjenne dem igjen p? den s?lvfargede emballasjen.
Liqui Moly tilbyr ogs? h?ykvalitetsoljer for et bredere bruksomr?de i serien Top Tec. Dessuten finnes Synthoil-serien med helsyntetiske motoroljer og Racing-serien med produkter for motorsykler.

KGK er distribut?r for verdens ledende produsenter av tekniske h?ykvalitets produkter innen bil- og maritim sektor. KGK er en familiebedrift med 60 ?r i bransjen og har 800 ansatte. Konsernet opererer i Sverige, Norge, Finland, Estland, Latvia og Litauen med en omsetning p? ca. tre milliarder svenske kroner. KGK er markedsleder i Norden og representerer over 100 merker som Hella, ZF, Dräger, NGK, VDO, Webasto, Thule, Zirkona og Suzuki. Mer informasjon om KGK produkter er tilgjengelig p? nettstedet:www.kgk.no

Vedlagte filer
PDF-dokument

Authors

Related posts

Top