Biler

Ny generasjon Hakkapeliitta dekk: Overlegent grep og komfort for alle vinterforhold

Ny generasjon Hakkapeliitta dekk: Overlegent grep og komfort for alle vinterforhold
19-09-2013 11:22 Nokian Tyres Nokian Tyres tilbyr for kommende vintersesong et nytt vinterdekksortiment, med det meget komfortable piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2 for personbiler og det robuste og stabile piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2 SUV for SUV-modeller.

Nokian Tyres tilbyr for kommende vintersesong et nytt vinterdekksortiment, med det meget komfortable piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2 for personbiler og det robuste og stabile piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2 SUV for SUV-modeller.
Disse to Hakkapeliitta-dekkene er i dag de nyeste mesterverkene i Nokian Tyres produktsortiment. Enda bedre vinteregenskaper i de nye dekkene fra verdens mest kjente produsent av vinterdekk setter n? nye standarder for vinterkj?ring under nordiske forhold.
I 2014 er det 80 ?r siden Nokian Tyres, verdens ledende produsent av vinterdekk, lanserte det f?rste vinterdekket i verden. Det f?rste legendariske vinterdekket ble lansert for nordiske vinterforhold i 1936.
Rollen som utvikler av verdens f?rste vinterdekk forplikter, og derfor konsentrerte man seg om ? utvikle ekte Hakkapeliitta vinterdekk som fungerer sikkert og p?litelig under nordiske forhold ? fra streng kulde til v?te veier.
Piggfrie Nokian Hakkapeliitta R2 ? nordisk komfort
Nytt i Hakkapeliitta-familien er det piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2 som ruller smidig og lett b?de p? glatt underlag i veikryss og p? sn?dekte asfaltveier. Nye innovasjoner fra Nokian Tyres maksimerer isgrepet for dette nye nordiske piggfrie vinterdekket, og Nokian Hakkapeliitta R2 st?r for et stort skritt fremover i utviklingen. Det bedre veigrepet og de presise kj?reegenskapene er p? plass ogs? n?r dekket blir slitt.
I likhet med forgjengeren Nokian Hakkapeliitta R med sine mange testseire, er nye Nokian Hakkapeliitta R2 f?rstevalget for bilister som vil ha komfortable kj?reegenskaper og et milj?vennlig dekk. Dekket har meget lav rullemotstand. Dette reduserer b?de drivstofforbruk og CO2-utslipp merkbart. Nokian Hakkapeliitta R2 har mer enn fem prosent lavere rullemotstand enn forgjengeren Hakkapeliitta R, som ogs? var kjent for sin meget lave rullemotstand. Dette er en sterk utvikling, ettersom Hakkapeliitta R hadde klart best forbrukseffektivitet i motorbladenes vinterdekktester.
Sikkerheten i det lettrullende Nokian Hakkapeliitta R2 er p? topp, takket v?re en ny generasjon gummiblanding, skreddersydd m?nster og konseptet Cryo Crystal, som forbedre grepet rett forover. Gummiblandingen inneholder diamantharde grepspartikler som ligner krystaller med mange kanter. Disse griper effektivt mot underlaget og forbedrer spesielt isgrepet. Slitegummiblandingen gir meget godt grep, og dekket beholder dette gode grepet ogs? n?r m?nsterdybden n?rmer seg grensen for sikkert vintergrep, fire millimeter.
– Nye Nokian Hakkapeliitta R2 viser at det er mulig ? bevare b?de presise kj?reegenskaper og godt grep selv n?r dekket blir eldre. De mikroskopisk sm? krystallene fungerer med sine skarpe grepskanter nesten som innebygde pigger i gummien. Etter hvert som dekket slites, kommer de milj?vennlige krystallene frem og styrker veigrepet, sier Juha Pirhonen, utviklingssjef i Nokian Tyres, om det nye dekkets spesielle egenskaper.
Det nye dekket kom nylig p? andre plass i den store vinterdekktesten i finske Tekniikan Maailma takket v?re sitt meget gode grep, h?y kj?rekomfort og god drivstoffeffektivitet. ?Et eksellent piggfritt dekk p? is,? heter det bl.a. om Nokian Hakkapeliitta R2, som ogs? fikk meget god karakter for sin stille gange og for lavest rullemotstand av alle dekkene i testen.
I Russlands st?rste bilmagasin, Za Rulem, gikk Nokian Hakkapeliitta R2 helt til topps blant de piggfrie dekkene i testen. Best vintergrep. god kj?rekomfort og stabilitet p? asfalt ? i tillegg til lavt drivstofforbruk ? var blant de viktigste fordelene som ble listet opp i Za Rulem.
Produktsortimentet for det nye og lettkj?rte Nokian Hakkapeliitta R2 omfatter 56 produkter fra 13 opp til 20 tommer, og dekket (hastighetsklasse R ? 170 km/t) passer til alle moderne bilmodeller.
Nokian Hakkapeliitta R2 SUV ? nordisk komfort og topp stabilitet
I tillegg til nye Hakkapeliitta vinterdekk for personbiler, finnes ogs? et nytt piggfritt vinterdekk for SUV-biler ? Nokian Hakkapeliitta R2 SUV ? p? markedet. Det nye dekket gir robust og stabilt vintergrep sammen med presise og komfortable kj?reegenskaper. Nokian Hakkapeliitta R2 SUV har de samme innovasjonene og tekniske l?sningene som Nokian Hakkapeliitta R2 for personbiler. Dette gjelder for eksempel konseptet Cryo Crystal. Den cryosilanbaserte vinterslitebanegummiblandingen, som ogs? er ? finne i Hakkapeliitta vinterdekk for personbiler, er tilpasset krevende SUV-kj?ring. Den optimale kombinasjonen av silica, rapsolje og naturgummi gir Nokian Hakkapeliitta R2 SUV best mulig is-, sn?- og v?tgrep b?de i streng kulde og p? regnv?te veier.
Nokian Hakkapeliitta R2 SUV st?tter aktivt de stabilitetssystemene som finnes i SUV-modeller, og klarer store hjulbelastninger stabilt og fleksibelt b?de p? is og v?tt f?re. Takket v?re det unike konseptet Cryo Crystal, nytt m?nster og innovasjoner som forbedrer vintergrepet har det nye dekket meget gode kj?reegenskaper b?de p? sn?f?re og p? t?rre veier.
Produktutvalget for Nokian Hakkapeliitta R2 SUV omfatter 48 produkter fra 15 til 21 tommer, og dekket passer til b?de mindre og st?rre SUV?er. I sortimentet finnes ogs? spesialprodukter med Flat Run teknikk.
Oppdatert slitasjevarsler og inforute
Alle nye Nokian Hakkapeliitta vinterdekk har en slitasjevarsler (DSI = Driving Safety Indicator), patentert av Nokian Tyres, p? slitebanen. Sifrene midt p? dekket viser gjenst?ende m?nsterdybde i hovedsporene i millimeter. Sn?krystallsymbolet er synlig til m?nsterdybden er fire millimeter. N?r dette forsvinner, er det p? tide ? kj?pe nye vinterdekk for ? ha sikre kj?reegenskaper. En inforute p? dekksiden ?ker sikkerheten og komforten ytterligere. Der kan man markere dekkets plassering p? bilen og riktig lufttrykk.
Hakka-garanti ?ker tryggheten
Alle nye Hakkapeliitta vinterdekk omfattes av den unike Hakka-garantien. Dersom et dekk som er korrekt montert og normalt brukt g?r i stykker slik at det ikke kan repareres, f?r forbrukeren et nytt tilsvarende dekk kostnadsfritt. Hakka-garantien gjelder til dekket har minst fire millimeter m?nsterdybde igjen, og gjelder i ett ?r fra kj?psdato. G?r dekket i stykker under kj?ring p? vei, er det bare ? ringe til Hakka veihjelp, som sender hjelp til stedet.
Bilder
www.nokiantyres.com/HakkapeliittaR2
www.nokiantyres.com/HakkapeliittaR2SUV
Mer informasjon om de nye Hakkapeliitta vinterdekkene
Nokian Hakkapeliitta R2
http://www.nokiantyres.no/dekk-no?id=32097385&group=1.01&name=Nokian+Hakkapeliitta+R2
Nokian Hakkapeliitta R2 SUV
http://www.nokiantyres.no/dekk-no?id=32097735&group=2.01&name=Nokian+Hakkapeliitta+R2+SUV
Video
Nye Hakkapeliitta vinterdekk:
http://youtu.be/1KtYGth-4-k
Nokian Hakkapeliitta: verdensrekord for kj?ring p? is 331,16 km/h
www.nokiantyres.no/media-release-no?id=32262268&year
Nokian Hakkapeliitta story
http://hakkapeliitta75.com
Hvordan ble verdens f?rste vinterdekk oppfunnet?
http://www.nokiantyres.no/hvordan-ble-verdens-forste-vinterdekk-op
Testsenteret i Ivalo ? White Hell
http://youtu.be/f4TSgk_1TQU
Nokian Hakkapeliitta ? allsidig testvinner
http://youtu.be/IkQotSMzSfs
Nokian Tyres testsuksess:
http://www.nokiantyres.no/test-success-no-hosten-2013
Nokian Hakkapeliitta ? Legendarisk vinterdekk
www.youtube.com/watch?v=JA-YfJDKvwE&feature=share&list=PL1BE04B7BAC224A97
Nokian Tyres vinterdekk:
http://www.nokiantyres.no/vinterdekk
Hakka-garanti
www.hakkaclub.no
Mer informasjon:
Produktutviklingssjef Juha Pirhonen, tel. +358 10 401 7708
[email protected]
Produktsjef Fredrik Hauge, tlf. 6484 7700 ? [email protected]
www.nokiantyres.no
http://www.facebook.com/nokiantyresnorge
www.youtube.com/NokianTyresCom

A to już wiesz?  Hyundai utvider i Europa

Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter ca. 1.050 avdelinger i 26 land. Nokian Tyres omsetning i 2012 ble 1.612 millioner euro, og antall ansatte er ca. 4.000.
Vedlagte filer
PDF-dokument Word-dokument

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy