Unng? innbruddsfelle i bilen

Norske sj?f?rer er flinke til ? fjerne verdisaker for ? hindre innbrudd i bilen, viser ny unders?kelse. Likevel blir dessverre mange bilferierende rammet av innbrudd. ? S?rg ogs? for ? fjerne tilleggsutstyret til GPS, mobiltelfon og PC, r?der forsikringsselskap.
Unders?kelsen, gjennomf?rt av Norstat p? vegne av Storebrand Forsikring, viser at halvparten av oss tar forholdsregler for ? hindre innbrudd i en parkert bil. 2 av 10 gj?r det noen ganger, mens 1 av 10 ikke tenker p? dette i det hele tatt.
Funnene viser at de fleste av oss velger ? ikke oppbevare verdisaker i bilen, eller ? gjemme dem i hanske- eller bagasjerom .
-Vi er glade for at s? mange gj?r sitt for ? hindre innbrudd n?r de parkerer bilen, sier Petter Berg, fagsjef Motor i Storebrand. ? N? som ferien er i gang vil vi likevel be folk v?re ekstra oppmerksomme n?r de fjerner verdisaker fra bilen.
Glemmer ekstrautstyret
For til tross for at disse gjemmes unna, er ikke alltid sporene borte.
– Mange har elektronisk utstyr festet i bilen. De fleste vet det er dumt ? ha denne typen kostbart og l?st utstyr liggende synlig, og gjemmer det eller tar det med n?r de parkerer. Det de glemmer er kabler til pc, mobiltelefon og andre skjermer, samt fester til GPS, forklarer Berg. ? Med dette utstyret fremdeles synlig, blir det fort fristende ? bryte seg inn for ? sjekke hanskerom og andre skjulesteder.
Selskapet r?der derfor bileiere til ? skjule eventuelle fester og ledninger, og aldri forlate bilen med vinduer, soltak eller d?rer ?pne.
– Har man i tillegg montert bilalarm, minimerer man muligheten for ? oppleve ubehagelige overraskelser p? bilferien, sier Berg.
Hva dekkes av forsikringen?
Er du p? ferie n?r innbruddet skjer, vil tapet kunne dekkes gjennom reiseforsikringen. I Europa har du ogs? sikkerhet i bilforsikringen. V?r likevel oppmerksom p? at de fleste forsikringsselskaper har en ?vre bel?psgrense p? hva de dekker.
– Mange oppbevarer gjerne flere dyre gjenstander i bilen samtidig. Med store verdier kan man risikere at bel?pet overskrider grensen for hva bilforsikringen dekker, avslutter Berg.
Gode r?d for ? unng? innbrudd:
– Ikke oppbevar dyre eiendeler i bilen. Tidligere var radio og musikkanlegg tyveriutsatt. N? er dette som regel integrert, og det er andre lett omsettelige gjenstander som mobiltelefoner og
GPS’er som er i faresonen.
– Ikke frist tyvene ved ? legge eiendeler synlig ? l?s dem inne i hanske- eller bagasjerom. Skjul tilh?rende fester, kabler og sugekopper.
– V?r spesielt oppmerksom p? parkeringshus og parkeringsplasser ved kj?pesentre, strender og forn?yelsesparker. Her legger man ofte igjen gjenstander man ikke ?nsker ? b?re med seg ? og dette vet tyvene.
– Vet man av erfaring at for eksempel golfutstyr gjerne ligger i bilen over en periode, kan man som en ekstra trygghet vurdere ? kj?pe egen verdisakforsikring.

Kontaktpersoner i Storebrand:
Petter Berg, fagsjef Motor, mobil 920 99 656
Hanne Gudding, informasjonsjef, mobil 92427413

Authors

Related posts

Top