Biler

Med Goodyears “Dream Team” kan fl?ter spare over 1 500 000 NOK i ?ret

Stockholm, 11. april 2013 ? En besparelse p? over 1 500 000 NOK i ?rlige drivstoffkostnader er kanskje en dr?m for mange i langtransportbransjen, men det er faktisk det en typisk operat?r med 50 lastebiler kan spare takket v?re Goodyears Marathon-dekk. [1] Dette er realiteten hvis man tar i bruk Goodyears “Dream Team”, styredekkene LHS II +, drivdekkene LHD II + og tilhengerdekkene LHT II[2], i stedet for dekk med graderingen D i EUs nye dekkmerkingsordning. En operat?r med en fl?te p? 50 lastebiler vil ikke bare spare mer enn 1 500 000 NOK i drivstoffkostnader, noe som utgj?r rundt 145 000 liter mindre diesel, men det vil ogs? bli en reduksjon i utslippet av karbondioksid p? 380 tonn, noe som er en betydelig milj?gevinst.
Med en vanlig leddelt lastebil i langtransport vil man spare 32 485 NOK i ?ret hvis den g?r 100 000 kilometer, med et drivstofforbruk p? 32,26 l/100 km og en drivstoffpris p? 11,21 per liter2. Dette tilsvarer 2896 liter mindre drivstoff og en reduksjon i skadelige CO2-utslipp p? 7616 kilo.
“I en tid da kostnadsbevissthet r?der er det lett ? velge det billigste alternativet, men det kan v?re det dyreste,” sier Antti Lahdelma, markedsdirekt?r for Norden. Med Goodyears Marathon-dekk f?r du ikke bare en drivstoffeffektiv l?sning takket v?re materialene, utformingen og teknologien, men du f?r ogs? dekk med lang kj?relengde som kan m?nsterskj?res og regummieres, noe som forlenger levetiden deres. Vi mener at v?re dekk gir reelle gevinster for b?de operat?rer og milj?et, i form av besparelser, redusert drivstoffbruk og mindre utslipp.”
Det er ogs? andre fordeler med “Dream Team” som er verdt ? nevne, blant annet overlegen bremseevne p? v?tt underlag, som gir en betydelig kortere bremsestrekning.
Goodyears Marathon-serie kommer i mange dimensjoner og dekker de vanligste bruksomr?dene. Av disse dekkene har 20 % graderingen B n?r det gjelder drivstoffeffektivitet, og graderingen B eller bedre n?r det gjelder v?tgrep. 95 % har graderingen C n?r det gjelder drivstoffeffektivitet og graderingen C eller bedre n?r det gjelder v?tgrep, noe som viser hvor god ytelsen til Marathon-dekkene er.
Operat?rer kan beregne innsparingene de kan regne med ved hjelp av Goodyears fl?tekalkulator, som er gratis tilgjengelig p? www.fleet-calculator.eu. Her kan operat?rene angi de n?yaktige dataene for kj?ret?yene sine og sammenligne resultatene for forskjellige dekk.
[1] Beregningene er basert p? en typisk kombinasjon av en 4×2-trekkvogn p? 40 tonn og en tilhenger med tre akslinger, en ?rlig kj?relengde p? 100 000 km, et drivstofforbruk p? 32,3 l/100 km og en dieselpris p? 1,5 euro per liter.

[2] Goodyear Marathon LHS II+ og LHD II+ i dimensjonen 315/70R22.5, LHT II i dimensjonen 385/55R22.5, som henholdsvis har graderingen B, C og A n?r det gjelder drivstoffeffektivitet, er sammenlignet med dekk med samme dimensjon som har graderingen D n?r det gjelder drivstoffeffektivitet.
Om Goodyear
Goodyear er én av verdens ledende dekkprodusenter. Goodyear har cirka 69 000 ansatte og produserer sine produkter i 52 anlegg i 22 land over hele verden. De to innovasjonssentrene i Akron i Ohio og Colmar-Berg i Luxembourg arbeider med ? utvikle f?rsteklasses produkter og tjenester som setter standarden for bransjen b?de n?r det gjelder teknologi og resultater.
Goodyear Dunlop Europes utvalg av dekk for nyttekj?ret?yer og busser omfatter mer enn 400 forskjellige dekktyper i mer enn 55 dimensjoner. Mange av verdens ledende produsenter av nyttekj?ret?yer monterer dekk fra Goodyear som standarddekk, blant annet DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania og Volvo. Goodyear leverer ogs? dekk til alle de st?rste tilhengerprodusentene. Med Fleet First, som omfatter servicenettverket TruckForce, ServiceLine held?gns veiassistanse, FleetOnlineSolutions administrasjonssystem p? Internett og Goodyear Retread Technologies, leverer Goodyear det st?rste utvalget av tjenester i bransjen.
Du finner mer informasjon om Goodyear og produktene www.goodyear.no.
Vedlagte filer
Word-dokument

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy