Biler

Sikkerhet og komfort p? sommerveiene: Testsuksess for Nokian Tyres dekk

Sommerdekk fra Nokian Tyres har igjen hentet topp-plasseringer i motorbladenes dekktester i Norden, Russland og Sentraleuropa. Nokian Tyres sommerdekkfamilie er skreddersydd for nordiske forhold og omfatter mange testvinnere: Nokian Hakka Blue for skiftende f?re, milj?vennlige Nokian Hakka Green og v?rens nyhet, Nokian Hakka Black for sportslig kj?ring.
Ogs? sommerdekk fra Nokian Tyres utviklet spesielt for det sentraleuropeiske markedet har klart seg meget godt i dekktester. Ytelsesdekket Nokian Line gikk til topps i sommerdekktesten i det tyske motormagasinet Auto Bild.
Motor: Beste kj?reegenskaper
Motor (2/2013) beskriver Nokian Hakka Blue som best av de testede sommerdekkene p? stabilitet og kj?reegenskaper p? v?tt og t?rt underlag, og skriver at dekket gir eksemplarisk styref?lelse i kritiske situasjoner. Dekket kom p? delt andreplass i testen. ?Dekket mister aldri grepet helt, og dersom det oppst?r en sladd, er den lett ? rette opp igjen. Dekket har ogs? godt bremsegrep og god evne til ? motst? vannplaning,? skriver Motor blant annet.
Aftonbladet BIL: Kj?rer best
Aftonbladet BIL (3/2013) valgte Nokian Hakka Blue som beste sommerdekk n?r det gjelder kj?reegenskaper. Avisen testet 13 sommerdekk i dimensjonen 205/55 R16. Dekket kom p? delt andreplass i testen. ?I finske Nokia bygges det beste dekket n?r det gjelder kj?reegenskaper. Styreegenskapene er alltid gode, og eksemplariske i en krisesituasjon b?de p? t?rt og v?tt f?re. Man mister aldri grepet helt, og sladd er lett ? korrigere?, skriver Aftonbladet BIL som ogs? gir dekket meget god karakter for komfort og lav dekklyd.
Nokian Hakka Blue: Logiske kj?reegenskaper
Nokian Hakka Blue med sine meget gode v?tegenskaper kom p? delt
f?rsteplass i testen som det finske motormagasinet Tuulilasi (4/2013) har gjort. If?lge Tuulilasi skiller Nokian Hakka Blue seg fra konkurrentene med sine enkle og logiske kj?reegenskaper. P? v?t vei er Hakka Blue det absolutt beste dekket: ?P? v?t vei er Nokian stabilt og uten overraskelser. Kj?reegenskapene er enkle, ogs? ved en sladd?, skriver Tuulilasi. Ogs? i deltester om komfort var Nokian Hakka Blue det beste dekket i testen. Magasinet Tuulilasi testet ?tte sommerdekk fra velkjente produsenter i dimensjonen 205/55 R16.
I det finske motormagasinet Tekniikan Maailmas (5/2013) sommerdekktest kom Nokian Hakka Blue p? delt 2. plass. If?lge Tekniikan Maailma styrer Nokian Hakka Blue usedvanlig logisk og balansert i alle situasjoner uten overraskelser for f?reren. Nokian er best i testen n?r det gjelder kj?reegenskaper, og er det eneste dekket som fikk 10 poeng for kj?ring p? v?tt og t?rt underlag.
Nokian Hakka Green til topps i Za Rulems test
Nokian Hakka Green for mindre familiebiler vant testen i det russiske motormagasinet Za Rulem (3/2013). Magasinet likte dekkets meget gode kj?reegenskaper b?de p? t?rre og v?te veier. I bremsetesten p? v?tt underlag var dekket beste av alle.
Magasinet er spesielt forn?yd med dekkets raske og presise reaksjoner selv n?r man er i ferd med ? miste grepet i h?y hastighet. If?lge Za Rulem er Hakka Green et ?konomisk dekk med lav dekklyd. Magasinet testet dekk i dimensjonen 185/60 R14. I samme test vant ogs? Nokian Nordman S testen i dimensjon 175/70 R13.
Testfremgang ogs? i Sentraleuropa
Nye Nokian Line for det sentraleuropeiske markedet var blant de beste sommerdekkene med karakteren ?utmerket? i tyske Auto Bilds test. Nokian Tyres fikk ogs? betegnelsen ?godt? i tester som den tyske bileierorganisasjonen ADAC og magasinet Stiftung Warentest (3/2013) ? som gis ut av den tyske forbrukerorganisasjonen ? har gjort. Auto Bild skriver i sitt sammendrag blant annet ?dekkets sterke sider er at det er et balansert dekk i premium klassen, har meget gode bremseegenskaper, lav dekklyd og komfortable kj?reegenskaper.?
ADAC gir dekket vurderingen ?anbefales sterkt? og totalresultatet ?godt?. Dekkets sterke sider er if?lge magasinet: ?Meget balansert dekk p? v?tt underlag og med relativt lavt drivstofforbruk?. Noen d?rlige egenskaper oppdaget ikke Europas st?rste bileierorganisasjon. Vurderingen ?anbefales sterkt? ble ogs? gitt av den ?sterrikske motororganisasjonen ?AMTC og sveitsiske Touring Club TCS.
I en av Europas mest omfattende dekketester sammenlignet Auto Bild 50 sommerdekk og fire s?kalte hel?rsdekk i dimensjonen 195/65 R15. ADAC, Test Stiftung Warentest, ?AMTC og TCS testet 19 dekk i dimensjonen 185/60 R15.
I testen som det anerkjente tyske motormagasinet Auto Motor und Sport (6/2013) har gjort kom Nokian Line p? 2. plass. Det nye ytelsesdekket var best i alle sikkerhetsrelaterte deltester: Kortest bremselengde p? v?tt underlag og kj?reegenskaper p? v?t vei. Magasinet gir dessuten ros for dekkets balanserte kj?reegenskaper.
Nokian Hakka ? for skiftende nordisk sommerv?r
Nokian Tyres har i mer enn 75 ?r utviklet, testet og patentert l?sninger som ?ker kj?resikkerheten. Nokian Tyres er verdens eneste dekkprodusent som utvikler sine sommerdekk spesielt for kj?lige, krevende og skiftende nordiske sommerforhold. Grove og ujevne veidekker er vanlig i Norge, og dette stiller spesielle krav til dekk. De m? gi sikre kj?reegenskaper p? b?de kj?lige og varme veier, v?re slitesterke og ogs? mestre d?rlige veier.
Nokian Hakka sommerdekk er utviklet for nordiske forhold og gir sikre kj?reegenskaper under alle v?rforhold og p? alle slags underlag. Registrering i Hakka Club ved kj?p av nye Nokian Hakka sommerdekk gir kunden tilgang til den unike Hakka-garantien og Hakka veihjelp.
Les mer: www.nokiantyres.no/hakkagaranti
Sommerdekktester v?ren 2013:
Motor/NAF (2/2013), Norge
Dimensjon 205/55 R16
1. Goodyear Efficient Grip Performance
2. Nokian Hakka Blue og Continental Conti Premium Contact 5
3. Dunlop Sport BluResponse
Aftonbladet BIL (3/2013)
Dimensjon 205/55 R16
1. Goodyear Efficient Grip Performance
2. Nokian Hakka Blue og Continental Conti Premium Contact 5
3. Dunlop Sport BluResponse
Tuulilasi (4/2013) Finland
Dimensjon 205/55 R16
1. Nokian Hakka Blue og Michelin Pilot Sport 3
3. Continental Conti Premium Contact 5 og Goodyear Efficient Grip Performance
Tekniikan Maailma (5/2013), Finland
Dimensjon 205/55 R16
1. Goodyear Efficient Grip Performance
2. Nokian Hakka Blue og Continental Conti Premium Contact 5
3. Dunlop Sport BluResponse
Za Rulem (3/2013), Russland
Dimensjon: 185/60 R14
1. Nokian Hakka Green
2. Continental Conti Premium Contact 5
3. Pirelli Cinturato C1
Auto Bild (9/2013), Tyskland
Dimensjon: 195/65 R15
1. Nokian Line, Dunlop Sport BluResponse, Michelin Energy Saver+, Fulda EcoControl HP, Vredestein Sportrac 5
Bilder:
Nokian Hakka Green: www.nokiantyres.com/HakkaGreen
Nokian Hakka Blue: www.nokiantyres.com/HakkaBlue
Nokian Hakka Black: www.nokiantyres.com/HakkaBlack
Video:
Nokian Hakka Green ? Naturally Safe
http://youtu.be/wqebSYA0Dx0
Nokian Hakka Blue ? Wet Performer
http://youtu.be/TcQpuiubS2Y
New Nokian Hakka Black – sporty, cool performance for Northern European summer
http://youtu.be/t9fZeEGmBdk
Mer informasjon om Nokian Hakka Black:
http://www.nokiantyres.no/media-release-no?id=32468637&year=2013
Mer informasjon om Nokian Hakka Blue:
http://www.nokiantyres.no/dekk-no?id=24089738&group=1.02&name=Nokian+Hakka+Blue
Mer informasjon om Nokian Hakka Green:
http://www.nokiantyres.no/dekk-no?id=19472257&group=1.02&name=Nokian+Hakka+Green
Mer informasjon:
Juha Pirhonen, produktutviklingssjef, tel. +358 10 401 7708, [email protected]
www.nokiantyres.no/test-success-no
www.nokiantyres.no
Fredrik Hauge, produktsjef, Nokian Dekk AS, tlf. 6484 7700. [email protected]
www.facebook.com/nokiantyresnorge | www.youtube.com/NokianTyresCom

Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 770 avdelinger i 20 land. Nokian Tyres omsetning i 2010 ble 1.058 millioner euro, og antall ansatte er ca. 3.500.
Vedlagte filer
PDF-dokument Word-dokument

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy