Biler

Én av fire lar profesjonelle ta dekkskiftet

Én av fire lar profesjonelle ta dekkskiftet
01-04-2013 12:46 Dekkmann Hver fjerde bileier overlater dekkskiftet til profesjonelle, mens p? hjemmebane er det mannfolka som regjerer. N? er det klart for over 11 millioner dekkskift.

Hver fjerde bileier overlater dekkskiftet til profesjonelle, mens p? hjemmebane er det mannfolka som regjerer. N? er det klart for over 11 millioner dekkskift.
Med h?ye temperaturer og tidlig v?r mange steder er det flere som allerede har tatt frem jekken og brettet opp ermene til ?rets dekkskift.
En landsdekkende unders?kelse gjennomf?rt av YouGov for Dekkmann viser at hver fjerde bileier har dekkene p? dekkhotell ? og dermed f?r dekkskiftet der ? eller setter det bort til et verksted eller en bensinstasjon. ? Her har det skjedd en rask endring. Flere og flere velger ? la profesjonelle ta seg av dekkskiftet, sier Torleiv Haukenes, produktsjef i Dekkmann.
Mannfolkarbeid
If?lge tall fra Opplysningsr?det for veitrafikken var det ved utgangen av 2010 mer enn 2,85 millioner registrerte biler her i landet. Dermed er det 11,4 millioner dekkskift som n? ligger foran oss. En sv?rt stor andel foretas av menn.
Unders?kelsen viser at bare sju prosent kvinner skifter dekkene selv n?r de er i et forhold. Tilsvarende andel blant menn er p? 50 prosent. Nesten annenhver kvinne svarer at hun overlater dekkskiftet til partneren sin. ? P? dette omr?det ser det ikke ut til ? skje store endringer. Det er stort sett menn som jobber p? verkstedene ogs?, sier Haukenes.
Fri med piggfri
Til tross for mange t?rre veier i landet, har bileierne fortsatt god tid med dekkskiftet etter loven. Fristen for ? skifte til sommerdekk er i ?r 16. april i S?r-Norge og 1. mai i Nord-Norge. ? Vi anbefaler likevel ? bytte ut piggene s? snart f?ret tillater det. Det sparer b?de milj?et og piggene p? dekket, sier Haukenes.
Bileiere som kj?rer piggfritt har stor frihet til ? velge skiftetidspunkt selv. ? Vanligvis fungerer disse dekkene bra fram til midten av mai. Men med h?ye temperaturer b?r bileierne vurdere et tidligere skiftetidspunkt, sier han.
Jekker p? seg knekk
Haukenes r?der alle til ? varme opp og passe p? ryggen under dekkskiftet. ? Vi h?rer stadig om folk som har jekket p? seg akutt kink i ryggen, forteller han.
Norsk Kiropraktorforening har tidligere meldt om ekstra stor p?gang grunnet ryggproblemer i dekkskiftsesongen.
(Pressenytt)
Kontaktperson:
Dekkmann Oslo, produktsjef Torleiv Haukenes, mobil 474 54 358.
Faktaboks:
Slik skifter du dekk riktig:
S?rg for at kroppen er varm f?r du begynner.
Sett bilen p? et plant underlag.
Forsikre deg om at du jekker opp bilen p? punkter som t?ler belastningen.
Beveg deg aldri under en bil som kun st?r p? jekk.
L?sne boltene f?r du begynner ? l?fte bilen for alvor.
Sjekk om dekkene har en bestemt rulleretning.
Forsikre deg om at du bruker boltene som h?rer til.
S?rg for ? montere eventuelle sentreringsringer riktig. Feilmontering for?rsaker ubalanse i hjulene.
Felgene skal trekkes til med moment. For hardt tiltrukkede felger kan bli ?delagte eller bli vanskelige ? f? av igjen.
Husk ? ettertrekke hjulboltene. Ellers risikerer du ? miste hjul.
Mange skader ogs? bilen med jekken under hjulskift, noe som over tid kan for?rsake store rustskader.

A to już wiesz?  Advarer mot ny dekkmerking

Dagens Dekkmann er resultatet av en sammensl?ing av to selskaper; Olrich Gummiservice, som ble startet s? tidlig som i 1929 og Dekkmann, som ble etablert i 1957. Olrich navnet ble tatt bort i 1996 og selskapets navn har v?rt Dekkmann AS siden da. Kjeden best?r av 41 avdelinger fra Mandal i s?r til Alta i nord. Selskapet Dekkmann AS er en datter av Continental Dekk Norge AS og dermed “datterdatter” av Continental AG i Tyskland.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy