Biler

Vi slurver med sikkerheten n?r vi kj?rer

Nordmenn slurver med b?de bilbelte, bremsesjekk, rene ruter, lyssjekk, synssjekk og bruk av handsfree. Det eneste vi mener ? ha kontroll p? n?r vi kj?rer er dekk tilpasset v?r og f?re.
Dataene fremkommer i en sp?rreunders?kelse Respons Analyse har gjennomf?rt for Statoil Fuel & Retail. 3000 respondenter har svart p? unders?kelsen.
I unders?kelsen blir respondentene bedt om ? si seg enige i p?stander rundt viktige sikkerhetsaspekter ved kj?ring, og hele 2 av 3 svarer at de er usikre p? om synet er godt nok til ? kj?re bil. Samtidig er det bare 27% som alltid passer p? ? ha rene ruter og god sikt, og 24% s?rgre for at lysene fungerer slik de skal.
– Dette er alvorlig, samtidig er det tall som samsvarer med andre unders?kelser og s?nn sett ingen overraskelse. Vi bor i et land hvor det er m?rkt og glatt store deler av ?ret og det er viktig at alle gj?r sitt for ? ivareta trafikksikkerheten, sier Anders Hagen, kategorisjef for bilpleie hos Statoil Fuel & Retail.
– Vi er ofte flinke til ? s?rge for at ungene har p? refleks n?r de g?r ut i m?rket, men er ikke alltid like p?passelig med ? s?rge for sikten i bilen vi kj?rer. Man b?r alltid vaske rutene n?r man fyller drivstoff om vinteren, sjekke at lysene virker som de skal og sjekke at vindusviskere fungerer. Vet du ikke hvordan du skal skifte dem f?r du hjelp p? bensinstasjonen, understreker Hagen.

I unders?kelsen svarer kun 37% at de alltid kj?rer med bilbelte og hele 8 av 10 at de ikke alltid s?rger for handsfree n?r de snakker i mobiltelefonen mens de kj?rer.
Kildehenvisning:

Vi ber om at all bruk av data krediteres ?en unders?kelse Respons har gjennomf?rt for Statoil Fuel & Retail?.
Om unders?kelsen:
Elektronisk sp?rreunders?kelse gjennomf?rtav Respons Analyse AS for Statoil Fuel & Retail Norge AS i perioden mai-juni 2012. Et landsrepresentativt utvalg p? 3004 personer i alderen 18-86 ?r har svart i unders?kelsen, 2675 av disse eier eller disponerer egen bil. Utvalget er trukket fra hele Norge i Respons Analyses forbrukerpanel.
Om Statoil Fuel & Retail Norge:
Statoil Fuel & Retail Norge AS er det ledende drivstoffselskapet i Norge og et heleid datterselskap av Statoil Fuel & Retail AS. Vi driver nettverket av statoilstasjoner i Norge og har mer enn 500 utsalgssteder for drivstoff til privatbiler, tungtransport, landbruksmaskiner og b?ter. Statoilstasjonene tilbyr drivstoff, enkel bilservice, fast food, kiosk- og dagligvarer. Vi har over 250 bilvaskanlegg rundt om i landet og tilbyr utleie av tilhengere p? en rekke av v?re stasjoner. For mer informasjon se www.statoil.no . F?lg oss ogs? p? Facebook.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy